Aš manau taip: Tu gali būti kuo tikriausias virtuvės guru, tobulai valdantis visus virtuvės prietaisus, perskaitęs visas įmanomas kulinarines knygas, mintinai mokantis visą virtuvės terminologiją ir sugebantis vienu mikliu judesiu keptuvėje apversti tobulai ploną lietinį blyną, o pietums gali virti tik namuose savo rankomis pagamintus makaronus bei po pietų į stalą patiekti tik pačius neįtikėčiausius iš koto verčiančius desertus, bet aš tikrai manau, kad ir Tau, ir visiems kartais norisi tiesiog… sumuštinio.
Paprasto, kasdieniško ir nė trupučio neįmantraus, juokingai elementaraus sumuštinio. Šventai tikiu, kad tikrai būna dienų, būna momentų, kai nė nemirktelėjęs tobulą rizotą iškeistum į tokį sumuštinį. Ką tik iškeptą, skaniai apskrudusį, su išsilydžiusiu tąsiu sūriu… Man tokių dienų tikrai būna. Kartais, su pasigardžiavimu sukirtusi vieną, neiškentusi vėl traukiu prie duonos stalčiaus ir orkaitės, nes norisi dar vieno. Ar dviejų. O jei visai neturėčiau saiko, tomis dienomis tokių sumuštinių suvalgyčiau visą tuziną, nes gi oooo, kokie jie skanūs!
Taigi! Jūsų dėmesiui – juokingai paprasti ir visiškai rimtai puikūs karšti sumuštiniai su kumpiu ir sūriu. Tam-dam-da-dam!
Skonis: 10/10. Dar vienas patiekalas, šimtu procentų pateisinantis tą puikiai visiems žinomą tiesą: kartais patys paprasčiausi dalykas yra patys geriausi, patys skaniausi. Ypač, jei seniai nevalgyti ar pamiršti.
Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.
Receptas publikuotas internetiniame portale Ji24.lt
Kepti sumuštiniai su kumpiu ir sūriu
AtsispausdintiINGREDIENTAI
12 riekelių baltos forminės (kvadratinės) duonos
6 arb. š. pomidorų pastos
200 ml riebios grietinėlės
150 g puskiečio fermentinio sūrio
1 svogūnas
keli svogūnų laiškai
žiupsnis druskos
žiupsnis maltų juodųjų pipirų
6 riekelės kumpio
2 pomidorai
130 g mocarelos sūrio
žiupsnis džiovintų itališkų žolelių
GAMINIMO EIGA
1. Orkaitę įkaitinkite iki 200°C temperatūros. Kepimo popieriumi išsitieskite didelę kepimo skardą.
2. Dubenėlyje sumaišykite grietinėlę, tarkuotą fermentinį sūrį, labai smulkiai sukapotą svogūną, supjaustytus svogūnų laiškus. Pagardinkite druska ir pipirais.
3. Paimkite šešias duonos riekeles ir išdėliokite jas ant kepimo popieriumi ištiestos skardos.
4. Aptepkite jas pomidorų pasta.
5. Tuomet duonos riekeles aptepkite paruošta sūrio mase (šiek tiek jos pasilikite sumuštinių viršui), ant viršaus sudėkite po riekelę kumpio ir po griežinėlį pomidoro.
6. Ant pomidorų išdėliokite po riekelę mocarelos sūrio (šiek tiek jo pasilikite sumuštinių viršui).
7. Paruoštas duonos riekeles užvožkite likusiomis šešiomis duonos riekelėmis.
8. Sumuštinių viršų aptepkite likusia sūrio mase ir apibarstykite trupučiu plėšytos mocarelos. Apibarstykite džiovintomis itališkomis žolelėmis.
9. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių, kol sūris išsilydys. Kepimo pabaigoje porai minučių įjunkite grilio funkciją, kad sumuštinių paviršius gražiau apskrustų.
10. Sumuštinius patiekite sumuštinius iš karto, šiltus. Skanaus!
14 komentarai
Atrodo nuostabiai! 🙂
Ačiū, Neringa 🙂 Ne tik atrodo, bet ir yra labai nuostabiai skanu 🙂
Nereikėjo, oi nereikėjo alkanai čia ateiti….
Vilma 😀 Puikiai suprantu: aš irgi neretai po tinklarašius šmirinėju vėlyvais vakarais ar prieš pietus. Ir raminu savo gurgiantį pilvą 😀
Mmm… seilė jau varva bežiūrint. Aš kaip tik grilių nusipirkau specialiai sumuštiniams gamintis, tai bus dar vienas variantas išbandymui.
Laura, kaip fainai, grilius sumuštiniams! Pavyzdžiu truputį 🙂 Ir linkiu labai gardžių sumuštinių! 😉
Labai skanūs ir paprasti, kepti net iš dvigubos normos 🙂 Ačiū
Nėra už ką, labai smagu, kad išbandėt 🙂 Mačiau nuotrauką Facebook’e – atrodė puikiai! 🙂
aciu iz nuostabu recepta , patys skaniausi karsti sumustiniai kokius esu darius:) patiko ne tik man bet ir mano draugam, aciu kad pasidalinot!
Dovile, labai džiaugiuosi! Tai aš sakau ačiū, kad pasidalinot įspūdžiais, man visada labai smagu jų sulaukti 🙂
sveiki, o jei būtų valgomi ne iš karto, o atvėsę, nusivežti į pikniką? ar taptų šlapi? 🙂
Aiste, jie tikrai skanesni karšti ar šilti, ar vos spėję pravėsti; ilgiau pabuvę gali ne taip ir skaniai sumirkti 🙁
Sveiki! O kokį kumpį geriausia naudoti? Aš naudojau švarcvaldo. Ar labai blogai?
Geriausia naudoti tą kumpį, kuris jums skaniausias! 🙂