Atsiprašau. Jaučiuos kalta, kad taip ėmiau ir dingau iš savo „Saulėtos virtuvės“. Jaučiuos labai kalta. Guodžiuos tik tuo, kad tikriausiai vis tiek vasarą niekas prie kompiuterių ekranų nesėdi; vietoj to džiaugiasi vasara, ypač tokia tikrai vasariška, kokia mus lepina šiuo metu. Juk taip, tiesa? Kompiuterius iškeitėt į pasivaikščiojimus saulės nutviekstais parko takeliais, į nerūpestingas maudynes, į pogulį su knyga medžio pavėsyje. Į dviračius, į baidares; į upes, ežerus ir jūras. Į pavėsinę kieme ir į smagų laiką su smagiais žmonėmis. Kam tas kompiuteris vasarą, taip? Sugrįšim prie jų rudenį, kai prasidės smarkūs lietūs, kai vėl reikės iš spintos traukti šiltus megstukus, kai vakarai vėl bus ilgi. Kepsim kartu kvapnius obuolių pyragus, neskaičiuodami valgysim šokoladinius keksiukus, o savaitgalių rytais džiuginsim save aukščiausiomis stirtomis puriausių pasalyje blynų. Taip ir bus.
O šiandien yra šiandien. Ir šiandien yra nuostabu. Tikrai negalvojau, kad ši mano vasara bus tokia veikli, užimta, įdomi ir visiškai kitokia nei visos prieš tai buvusios vasaros. Jaučiuos beveik kaip tie mūsų bitukai – visos dienos pilnos dūzgimo.
Tikiuosi, kad ir jūs, mielieji, leidžiate dienas taip puikiai ir su tokiomis plačiomis šypsenomis, kad rudens visi sulauksim pilni neišdildomų įspūdžių ir nuostabių naujų patirčių.
Skonis: 10/10. Super skanūs ledai. Labai labai. Ir nereikia jokių ledų gaminimų aparatų, gaminti šiandien pat gali kiekvienas!
Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.
Receptas publikuotas internetiniame portale Ji24.lt
Kavos ledai su pieniško šokolado gabalėliais
AtsispausdintiINGREDIENTAI
300 ml riebios grietinėlės (35% arba 36% riebumo)
180 g saldaus sutirštinto pieno
2 arb. š. tirpios kavos miltelių
2 valg. š. kavos likerio
50 g pieniško šokolado
¼ puodelio kapotų kepintų lazdyno riešutų
auksaspalvis sirupas patiekimui
GAMINIMO EIGA
1. Į didelį dubenį sudėkite visus produktus, išskyrus šokoladą ir lazdyno riešutus. Išplakite iki vientisos standžios masės.
2. Šokoladą susmulkinkite mažais gabalėliais ir įmaišykite į masę.
3. Supilkite paruoštą masę į sandarų indą. Paviršių išlyginkite ir apibarstykite kepintais kapotais lazdyno riešutais.
4. Indą uždenkite, dėkite į šaldiklį ir palaikykite bent 6 valandas ar per naktį.
5. Išdėliokite į indelius, jei norite, apliekite auksaspalviu sirupu ar apibarstykite dar daugiau šokolado gabalėlių. Skanaus!
14 komentarai
Super! Jau dabar noriu! 🙂
Taaaip, jie tikrai super 😉
Uuu,atrodo nerealiai 🙂
O kiek maždaug ledų gaunasi iš nurodytos normos?
Ieva, jie ir yra nerealūs! 🙂 O gaunasi apie 6-8 nelabai didelės porcijos 🙂
Atrodo daugiau nei tobulai! Nežinau kaaas gali būti geriau nei ledai ir kava viename 😀
Živile, mūsų nuomonės net labai sutampa 😉 Kava ir ledai yra kažkas nuostabaus 🙂
Jau tą pačią dieną išbandyta, nepaprastas skonis 🙂 naminiai ledai, mmmmmm :))))
Super, Inga! Na ir spartuolė 🙂 Labai džiaugiuosi, kad patiko 🙂
aš akis pražiūrėjau belaukdama naujų receptukų 🙂 ir nebūtinai gi prie kompiuterio sėdėt 🙂 ledai tikrai bus išbandyti kaip ir daugelis receptų ir nei vienas nenuvylė:) Saulėta virtuvė man Nr. 1
Vilma, ačiū! 🙂 Pasistengsiu daugiau taip ilgam iš šios virtuvės nedingti; juolat, kad artėja ruduo – didysis pyragų metas! 🙂
Nedejau kavos likerio, tai skonis kaip pupos saldainiu 🙂 labai skanu
Monika, džiaugiuosi, kad patiko 🙂
Tikrai labai skanus, tik man labai kieti – tokie baisiai susale – gavosi;-)
Pasidalinsiu tuomet rekomendacija: išėmę iš šaldiklio, palaikykite apie 10 minučių šaldytuve 🙂