Va-sa-ra! Saulės nubučiuota, ryškiom spalvom ištapyta, gaivių skonių pilnutėlė! Kaip dar geriau ją pasitikti, jei ne su didele porcija mylimiausių ledų?
Ar turit mėgstamiausią ledų skonį? Aš dievinu kavos, pistacijų ir… beveik visus kitus, šypt. Vasarą ledus valgome kone kasdien, o bent keliskart per sezoną juos gaminu namuose. Dažniausiai – pagal patį paprasčiausią receptą, kuriam pakanka plaktuvo, kelių paprastų ingredientų ir šiek tiek kantrybės išlaukti, kol ledai sustings.
Gal jau bandėt, gal jau žinot – plakta grietinėlė ir saldintas sutirštintas pienas yra baziniai paprasčiausių naminių ledų ingredientai. Jų dviejų pakaktų ledams pagaminti: išplaktą grietinėlę sumaišius su saldintu sutirštintu pienu, masė sustingsta į skanius, malonios tekstūros ledus. Žinoma, kad būtų dar skaniau, smagiau ir įvairiau, tokio tipo ledus galima paįvairinti visokiausiais priedais, pavyzdžiui:
- karamele ir kepintais riešutais;
- mėgstamomis trintomis uogomis (pavyzdžiui, braškėmis);
- šokolado gabalėliais;
- riešutų kremu (žemės riešutų, o gal pistacijų, m?);
- citrinų sultimis;
- vanile;
- ar kaip šįkart padariau aš – kava ir sausainių gabalėliais!
Sodrus kavos skonis, minkšti šokoladinių sausainių gabalėliais, švelni ledų tekstūra – viskas čia puiku ir labai skanu. Jei tik mėgstate kavos ledus, labai rekomenduoju išbandyti. Ar kada gaminote ledus namuose? Pasigaminti šiuos – lengva kaip dukart du!
Visus ingredientus naminiams ledams įsigijau „Lidl Lietuva“. Ten pat rasite ir begalę įvairių ledų – naminiams ledams pritrūkus laiko ar įkvėpimo, ir mes skaniausių ledų ieškome parduotuvės šaldikliuose. Mūsų šeimos mėgstamiausius matote nuotraukoje: šeimos vyrukai neabejingi „Gelatelli“ plombyrui su miško uogomis, aš labai mėgstu „Ballino“ klasikinį plombyrą, glaistytą šokoladu, o vieni skaniausių tarp visų ledų dėžutėse – „Bon Gelati“ su karamelizuotais graikiniais riešutais.
Visą birželio mėnesį „Lidl Lietuva“ vyksta vasariškas ledų žaidimas, kuriame galima laimėti šeimos kelionę į „Legolendą”! Viskas paprasta: perkate ledų („Gelatelli“, „Ballino“ arba „Bon Gelati“), gaunate žaidimo bilietus, juos aktyvuojate ir jau turite šansą laimėti! Daugiau informacijos apie žaidimą rasite ŠTAI ČIA.
Kavos ledai su sausainių gabaliukais
AtsispausdintiINGREDIENTAI
2 stiklinių (500 ml) riebios grietinėlės
1 skardinės (385 g) saldinto sutirštinto pieno
2 valg. š. tirpios kavos miltelių*
150 g šokoladinių perteptų sausainių
žiupsnio druskos
2-3 valg. š. klevų sirupo
* jei naudojate tirpios kavos granules, sutrinkite iki miltelių
GAMINIMO EIGA
1. Grietinėlę elektriniu plaktuvu išplakite iki tirštų, formą laikančių putų.
2. Saldintą sutirštintą pieną sumaišykite su kava ir žiupsniu druskos, kol kavos milteliai ištirps.
3. Per du kartus į mišinį sudėkite ir lengvais judesiais įmaišykite plaktą grietinėlę.
4. Suberkite ir įmaišykite maisto smulkintuvu iki mažų gabalėlių sutrupintus sausainius.
5. Paruoštą masę supilkite į šaldyti tinkamą formą (pavyzdžiui, metalinę 30×11 cm dydžio kekso kepimo formą). Paviršių išlyginkite. Viršų apšlakstykite klevų sirupu ir mediniu pagaliuku įmaišykite jį į ledus.
6. Dėkite formelę su ledais į šaldytuvą ir palaikykite mažiausiai 6 valandas ar geriausiai pernakt.
7. Išimkite ledus iš šaldiklio 5-10 minučių iki patiekiant. Ragaukite apšlakstytus klevų sirupu.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“.
#reklama @lidlietuva #LidlPartnerystė