Tas filmas apie Tave. Apie visus žmones, gyvenime nerandančius savo vietos. Vis ieškančius… besiblaškančius… neramiomis mintimis. Apie žmones, kurie nuolat ieško savo aukso amžiaus ar auksinio pasaulio krašto, kur norėtų gyventi. Gyventi, dirbti, gerti vyną, mylėti, nekęsti, valgyti pyragus ir kasdienybėje atrasti mažus džiaugsmus… Tai filmas apie žmones, kurie, gyvendami čia, svajoja apie gyvenimą ten. O nuvykę ten, supranta, jog nori dar kitur. Ir iš tiesų nežino, kada tai baigsis ir ar iš viso baigsis. Bet iš visos širdies trokšta atrasti vietą pasaulyje, kurioje svajonė virstų realybe.
Tas filmas ir apie mane. Tik tiek, kad tu, išmušus vidurnakčiui, į tą paslaptingą automobilį, kuris veža ten kažkur, randi drąsos įlipti. O aš ir lieku sėdėti ant laiptelių.
Gyvendama svajonėmis, kaip aš norėčiau… labai.
Skonis: 9,5/10. Labai subtilaus kavos skonio panna cotta ir sodriai šokoladinis sluoksnis puikiai dera tarpusavyje ir sukuria nuostabų duetą. Šokolado sluoksnis saldus, tačiau kavos panna cotta atsveria saldumą savo švelniu skoniu ir desertas šaukštelis po šaukštelio tiesiog nyksta… Ir desertas atrodo toks lengvas, kad sunku patikėti skaičiukais, kuriuose slypi kalorijų skaičius. O gal ir geriau netikėti, ar ne? Nes nors ir ne pyragas ar tortas, tačiau ši panna cotta puikiu skoniu įrodo, kad orkaitė – dar ne viskas!
Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.
Kur radau? Carina forum
Kavos panna cotta su šokoladu
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Panna cottai:
500 g grietinėlės
4 arb.š. tirpios kavos miltelių
4 valg.š. brendžio ar konjako
150 g rudojo cukraus
1 arb.š. vanilės ekstrakto
6 g želatinos
Šokolado sluoksniui:
150 g šokolado
2 valg.š. brendžio ar konjako
1 valg.š. medaus
80 g liesos grietinėlės
GAMINIMO EIGA
1. Želatiną užpilkite šaltu vandeniu ir palikite kelioms minutėms, kol išbrinks.
2. Į puodą supilkite grietinėlę. Nuolat maišydami, užvirinkite.
3. Suberkite cukrų ir maišykite, kol cukrus ištirps. Nuimkite nuo ugnies.
4. Išbrinkusią želatiną sudėkite į karštą mišinį ir išmaišykite, kol želatina ištirps.
5. Supilkite vanilės ekstraktą, brendį ir tirpios kavos miltelius ir išmaišykite, kol gausite visiškai vientisą masę.
6. Gautą mišinį perkoškite per sietelį į kitą indą.
7. Kelias minutes masę atvėsinkite ir supilstykite į tris stiklines ar stiklinius puodelius.
8. Šaldykite, kol visiškai sustings, apie 3 valandas.
9. Panna cottai sustingus, puode ant vidutinės ugnies užvirinkite liesą grietinėlę ir medų.
10. Nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite šokoladą, kol visiškai ištirps.
11. Įmaišykite brendį.
12. Paruoštą šokoladinį kremą tolygiai supilstykite į taures, ant sustingusios panna cottos viršaus. Atšaldykite ir patiekite.
13. Skanaus!
34 komentarai
Jis tikrai tiek kcal turi? 😀
Karolina, aš irgi skaičiavau tris kartus, iš naujo ir iš naujo. Na, ir… taip, tikrai. Aišku, galima pilstyti į perpus mažesnes stiklines, tada ta vadinamoji porcija bus dvigubai mažesnė ir kalorijų bus dvigubai mažiau, bet kad ir šitos mano stiklinės ne milžinės… 🙂
Na, bet skonis gi ne kalorijomis matuojamas, ania? 😀
Be galo patiko šis nuostabus desertas. Pirmą kartą gaminausi panna cotta ir nė kiek ja nenusivyliau. Didžiulis Ačiū už receptą! Tik štai vienas mano pastebėjimas: dariau viską į šešias stiklinaites ir tokios porcijos buvo per akis. Prieš išpilstydami-os grietinėlę pagalvokit ar tikrai jūsų skrandis sugebės atlaikyti saldžią 1000 kalorijų bombą ir ar po to nereikės kam nors sakyt „O gali ir mano suvalgyt?” 😀
Rimai, labai džiaugiuosi, kad desertas patiko 🙂
Na, taip, galima tikrai pilstyti ir į mažesnes stiklines ar indelius, čia matyt nuo pilvo dydžio priklauso ir saldomaniškumo 😀 O mes ir saldomanai, ir į pilvus daug sutalpinam 😀
Prieš kalorijas užsimerkiam ir mėgaujamės 🙂
Indre, man patinka tavo požiūris! 😉
ir man toks pat klausimas kaip Karolinai kilo. tikrai tikrai? ;))
Mano sąžinė negali užsimerkti prieš tieeeeeeeeeek kalorijų. nu bet bala nematė… atrodo tai pasakiškai 😉
Egle, tikrai tikrai. Tikrai! 🙂
Jūs pagalvokit, merginos – visas pusė litro grietinėlės (riebios!), 150 gramų cukraus, 150 g šokolado… ir visa kita – vos trys stiklinaitės. Aš taip ir galvojau – gal nerašyt tos energetinės vertės? Jei jau aš taip išsigandau suskaičiavus, ir visi išsigąs. Nu bet tokia realybė 🙂 Nors tiek, kad ne tik kaloringa, bet ir skani 😉
Siauuubas 😀 Skanus siaubas 😀
Hmm… na, negaliu labai stipriai prieštarauti 😀
Sūper. Sūper. Būtinai išmėginsime, mat – žinai – patiekalą ne kaliorijomis, o mmmmmm, aaaaaa, mmmmm matuojam 🙂 Ki ki, o Rygoj valgiau žiauriai skanią panna cotta su žiauriai braškių-levandų šerbetu. Dėl šerbeto nebuvau tikra, bet panna cottos užsinorėjau antros/trečios/… porcijos — eilinį kartą. Išvis kažkaip atrodo, kad tai mano mėgstamiausias desertas, kai pagalvoji ,)
O filmas gut gut. Gut. Intelektualiai patenkinantis, t’sakant.
Jule, išmėgink 😉 Tikiuosi, kad patiks. Na, tiesą sakant, tikiu, kad patiks. Negali nepatikti juk, ania? 🙂 Taviškis Rygos desertas, beje, skamba laaabai gerai. Ir tas braškių-levandų šerbetas, mmm, norėčiau…
Po filmo mes juokavom, kad gerai, jog vidurnaktis Paryžiuje, o ne kokioj Prahoje… Nes tas Paryžius ir tie vaizdai… ak. Vien dėl to verta žiūrėti 🙂
Nestūmk ant Prahos :)) Juokauju, bet naktį ten tikrai NEREALIAI gražu!
Ups, atsiprašau 😀 Nebuvau Prahoj, todėl iš tikro labai jau neapgalvotai čia pasisakiau… Atsiimu žodžius 🙂
„Į puodą supilkite pieną ir grietinėlę.” Aš kažkaip produktų sąraše neradaujokio pieno 😕
Gabriele, ačiū už pastabą ir atsiprašau už suklaidinimą – tik grietinėlę. Jau pataisiau 🙂
As irgi siu lekstuciu nusipirkau 🙂 Geri tie maximos ispardavimai 🙂 Nuotraukos puikios, tikiu, kaip ir pats desertas!!! 🙂
Tadai, ačiū 🙂 Taip, išpardavimai kartais tikrai būna puikūs!
Oj, oj, tikrai nuodėmingas receptas, bet to vertas 🙂 Aš jį darydama, grietinėlę su pienu maišau, kad būtų ne toks nuodėmingas 🙂
Viktorija, aš irgi planavau maišyti perpus, bet kaip tik šaldytuve buvo puslitris grietinėlės ir nė lašo pieno… Kas keisčiausia, kad valgant desertą, nė už ką nepavadinčiau jo riebiu 🙂
Astule, estete Tu 😉 desertukas tikrai liuksiškai, gražiai atrodo, panna cotta’i neprisiruošiu, iki šiol nesu jos ragavusi.. bet tikrai ne dėl kalorijų :DD tiesiog neprisiruošiu..
lėkštelės irgi gražios, gaila neužmačiau jų, o jos gal tokios dvisienės? (viduje tuščiavidurės?)
Reda, o kodėl gi estetė? 🙂 Na, bet ačiū 🙂
O dėl panna cotta – imk ir prisiruošk! Žinok, labai skanus dalykas! Labai!
Dėl lėkštučių esi teisi, jos tuščiavidurės. Labai mielos man pasirodė ir elegantiškos 🙂
Nes pas Tave nepamatysi nereikalingų daiktų, viskas gražiai sudėliota, apgalvota, parinktas teisingas fonas, na, kad ir šiose stiklinaitėse deserto nei per daug, nei per mažai, viskas labai bliciškai padaryta, neperkrauta, skoninga, ir tt., todėl ir estetė 😉
Vaje, Reda, komentarą perskaičiau išsižiojus 😀 Va kaip… na, ačiū 🙂 Nors man – beje – labai patinka perkrautos nuotraukos su daug detalių. Bet pati tokių nemoku gražiai padaryt, tai ir gaunas dažniausiai tokios… estetiškos 🙂
Ei, esu ir aš šitą įsidėjusi į ‘to do’ sąrašą 🙂 mėgstu panna cotta labai labai 🙂
Asta, šaunu! 🙂 Tikrai labai skani panna cotta, manau, tikrai vertą ją įtraukti į sąrašus 😉
atrodo pasakiskai! net neabejoju, kad toks ir skonis buvo 😉
linkejimai!
Neringa 🙂 Ačiū 🙂
Asta, mmmm gardžiai atrodo.. 🙂
Kaip tik praėjusį savaitgalį norėjau gaminti, bet užstrigau duoną bekepant, tad atidėjau kitam savaitgaliui 😉
Mindaugai, labai ačiū 🙂
Tuomet linkiu skanaus savaitgalio su panna cotta!
Aš kaip naujokė, tai galbūt juokingus klausimus užduosiu (blush) Kodėl tą želatiną reikia brinkinti? Juk kaip suprantu, tai ji būna miltelių pavidalo 🙂 Kokią kavą pati renkiesi? Ir kokį šokoladą? Beje, ji sutarkuoji ar kaip kitaip apdoroji prieš sudedant į grietinėlės ir medaus mišinį?
Na, naujokams taip pat reikia nuo kažko pradėti, ar ne? 🙂 Taigi, atsakau.
Želatina mano yra grudelių pavidalo, bet tiesa, būna ir miltelių. Bet kokiu atveju, ją išbrinkinti reikia tam, kad ji tolygiai įsimaišytų į masę ir paskui ta masė gražiai, lygiai ir be jokių gumuliukų sustingtų. Tik reikia nepamiršti, kad želatiną išbrinkinus, ją reikia ištirpinti (bet ne užvirinti), o tą vientisą skystį lėtai ir nuolat maišant supilti į masę – jei supilsim greitai ir nemaišant, kremas virs gumuliukais, ko mes tikrai nenorim.
Kavą aš rinkausi tirpią „Nescafe”, tačiau čia jau reiktų rinktis pagal tai, kokią pati mėgsti – juk nuo to priklausys skonis.
Šokolado šįkart dėjau 100 g juodo „Karūnos” ir 50 g balto „Princo”, tačiau čia lygiai ta pati taisyklė – galima naudoti bet kokį, mėgstamą. Svarbu tik tai, jog rinktumeis šokoladą, o ne saldžią plytelę, kurioje šokolado reikia su žiburiu ieškoti 🙂 O šokoladą prieš įmaišant aš susmulkinu skiltelėmis, t.y. kvadratėliais.
Tikiuosi, kad pagelbėjau. Ir linkiu skanaus deserto! 🙂
labai grazus desertas. ir apskritai ziausiai grazus puslapis. norejau paklausti – ar butinas alkoholis i deserta ar galima ji kuom nors kitu pakeisti?
Jūrate, labai dėkoju už gražius žodžius 🙂
Alkoholis tikrai nėra būtinas, jį galima keisti, pavyzdžiui, mėgstama kava 🙂