Ir vėl iš naujo atradau keksiukus.
Puikiai prisimenu, kad įsigijusi pirmą jų kepimo formą (o tai buvo prieš nemažai metų), kepiau keksiukus be sustojimo. O dar tos popierinės formelės, kurių kartais pasisekdavo rasti labai spalvotų, labai gražių! Bent kelis mėnesius, o gal ir kokį pusmetį mano šeima tąkart nematė kitų desertų – tik keksiukai ir vis keksiukai. Tik receptai ir skoniai buvo vis skirtingi: vienąkart šokoladiniai, kitąkart varškės, trečią – su uogomis… Begalės receptų buvo išbandyta ir dar daugiau keksiukų suvalgyta. Ir tada kažkas atsitiko: padėjusi keksiukų formą į spintelę, ją ten pamiršau. Matyt, atsivalgėm. Kuriam laikui.
Tokių etapų per mano „virtuvės karjerą” buvo ne vienas. Keksiukų manija tai ateidavo, tai praeidavo. O dabar – akivaizdu! – ji vėl grįžo.
Gal įkvėpė ir keksiukų kioskas, o gal tiesiog… pasiilgau. Be to, vėl užtikau ir neatsilaikiau spalvingiems bei dailiems keksiukų popierėliams, o jie, patikėkit, tikrai įkvepia maišyti tešlą šitiems mažiems skanumynams.
Rašydama apie šiuos keksiukus, tiesiog negaliu nutylėti apie savo priklausomybę „Snickers“ šokoladukams. Ta meilė prasidėjo dar paauglystėje ir ilgą laiką negalėjau įsivaizduoti gardesnio dalyko nei tas batonėlis, supakuotas į tamsiai rudą popierėlį. Net tada, kai pati atradau virtuvę bei išmokau įvairiausius saldėsius pasigaminti pati, niekas nepasikeitė – parduotuvėje tiesiog negalėjau pro šokoladukus praeiti ramiai. Būtinai į pirkinių krepšelį įsimesdavau vieną, o gal net du. Ir suvalgydavau, aišku, visus iš karto, kad ir kiek jų bebūtų. Kadangi tokios besotystės visada anksčiau ar vėliau baigiasi atsivalgymu, šiandien, nors „Snickers“ man vis dar labai skanūs, jau nesu dėl jų pamišusi. Nors… kai internete pamačiau labai skaniai atrodančių „Snickers“ keksiukų nuotrauką, tą pačią dieną skubėjau į prekybos centrą, o dar valandėle vėliau – į virtuvę.
Dabar „Saulėta virtuvė“ tikrai gali pasigirti visa „Snickers“ desertų kolekcija: tortas, pyragas, keksiukai. Puse lūpų galiu pašnibždėt, kad netrukus šią kolekciją papildys ir dar viena naujiena. O kol kas džiaukimės visi kartu šiais keksiukais. Jie tikrai labai labai gardūs ir jei tektų rinktis – „Snickers“ šokoladukas ar šis „Snickers“ keksiukas – tikrai pasirinkčiau keksiuką. Nė nemirktelėjus.
Skonis: 10/10. Nuostabūs keksiukai! Tiesą sakant, labai norėtųsi juos vadinti net ne keksiukais, o visais tortukais. Drėgname šokoladiniame keksiuke besislepiantis karamelinis kremas su kepintais žemės riešutais ir neįtikėtino gardumo žemės riešutų sviesto kremo kepurėlė… galima sakyti, kad man net kojos linko, valgant šį desertą. Iš saldumo, skanumo ir malonumo. Tobuli, tikrai. Žinau, kad tokiais žodžiais svaidytis yra labai atsakinga, bet kitaip negaliu. Jie – naujieji mano favoritai!
Sudėtingumas: yra ką nuveikti.
Kur radau? Sugar Hero
Keksiukai „Snickers“
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Keksiukams:
1 ¾ puodelio (245 g) miltų
1 puodelis (85 g) kakavos miltelių
1 ½ arb. š. kepimo miltelių
½ arb. š. druskos
1 puodelis (250 ml) raugintų pasukų
½ puodelio (125 ml) grietinės
2 valg. š. stiprios kavos (paruoštos)
170 g sviesto, kambario temperatūros
2/3 puodelio (130 g) cukraus
2/3 puodelio (130 g) rudojo cukraus
2 dideli kiaušiniai
1 arb. š. vanilės ekstrakto
Karameliniam žemės riešutų įdarui:
400 g karamelizuoto sutirštinto pieno („Rududu“)
2 valg. š. (30 g) sviesto, kambario temperatūros
½ puodelio (80 g) smulkintų sūdytų kepintų žemės riešutų
Žemės riešutų kremui:
225 g sviesto, kambario temperatūros
1 ¼ puodelio (375 g) kreminio žemės riešutų sviesto
1 arb. š. vanilės ekstrakto
¼ puodelio (60 ml) riebios grietinėlės
4 puodeliai (450 g) miltelinio cukraus
200 g saldainių „Marshmallow“ masės
Papuošimui:
½ puodelio auksaspalvio sirupo
¼ puodelio smulkintų sūdytų žemės riešutų
2 „Snickers“ šokoladukai
Saldainių „Marshmallow“ masei (paruošite apie 500 g):
1 labai didelio arba 2 mažų kiaušinių baltymai
430 g šviesaus cukraus sirupo
½ arb. š. druskos
130 g miltelinio cukraus
2 arb. š. vanilės ekstrakto
GAMINIMO EIGA
PASIRUOŠKITE SALDAINIŲ „MARSHMALLOW“ MASĘ
1. Iš pradžių pasiruoškite saldainių „Marshmallow“ masę. Ją galite pasiruošti jau prieš dieną ar net prieš kelias dienas.
2. Dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinių baltymus, cukraus sirupą ir druską. Plakite apie 5 minutes, kol gausite visiškai standžias putas.
3. Sumažinkite plaktuvo greitį ir suberkite miltelinį cukrų. Išplakite iki vientisos masės.
4. Supilkite vanilės ekstraktą iš išmaišykite.
5. Sandariame indelyje šią masę galite laikyti iki dviejų savaičių.
IŠKEPKITE KEKSIUKUS
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180ºC temperatūros. Pasiruoškite 24 standartinio dydžio keksiukų formeles.
2. Viename dubenyje sumaišykite miltus, kakavos miltelius, kepimo miltelius ir druską.
3. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite raugintas pasukas, grietinę ir stiprią šaltą kavą.
4. Trečiame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite minkštą kambario temperatūros sviestą, cukrų ir rudąjį cukrų iki purios masės. Plakite apie 3-5 minutes.
5. Į sviesto ir cukraus plakinį po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakdami masę. Įmaišykite vanilės ekstraktą.
6. Į trečiąjį dubenį su sviesto ir cukraus plakiniu suberkite ketvirtadalį miltų mišinio ir išplakite, nustatę mažiausią elektrinio plaktuvo greitį. Tuomet supilkite trečdalį pasukų plakinio ir vėl išplakite. Taip pakaitomis suberkite visus miltus ir supilkite visas pasukas. Subėrę paskutinę miltų dalį, išmaišykite masę šaukštu, kol neliks sausų miltų. Nepermaišykite.
7. Paruoštą tešlą paskirstykite į keksiukų formeles.
8. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 22-25 minutes, kol keksiukai gražiai pakils ir bus iškepę. Ar keksiukai jau iškepę, galite patikrinti mediniu pagaliuku – įkišus ir ištraukus iš kepinio, jis turi būti švarus.
9. Iškepusius keksiukus perkelkite ant grotelių ir visiškai atvėsinkite.
PARUOŠKITE KARAMELINĮ ŽEMĖS RIEŠUTŲ ĮDARĄ
1. Keksiukams atvėsus, pasiruoškite karamelinį žemės riešutų įdarą.
2. Į dubenį sudėkite karamelizuotą sutirštintą pieną ir minkštą sviestą. Išplakite elektriniu plaktuvu iki vientisos masės.
3. Įmaišykite smulkintus sūdytus kepintus žemės riešutus.
PARUOŠKITE ŽEMĖS RIEŠUTŲ KREMĄ
1. Į dubenį sudėkite minkštą kambario temperatūros sviestą ir kreminį žemės riešutų sviestą. Išplakite elektriniu plaktuvu iki purios ir vientisos masės.
2. Supilkite vanilės ekstraktą, riebią grietinėlę, suberkite miltelinį cukrų. Plakite mažu greičiu, kol gausite vientisą masę.
3. Sudėkite saldainių „Marshmallow“ masę ir išmaišykite šaukštu iki vientisos masės.
SURINKITE IR PAPUOŠKITE KEKSIUKUS
1. Visiškai atvėsusių keksiukų paviršiuje šaukšteliu ar peiliu išskobkite nemažas duobutes, palikdami nepažeistas keksiuko sieneles ir dugną. Pripildykite jas karamelinio žemės riešutų įdaro iki pat keksiuko viršaus.
2. Paruoštą žemės riešutų kremą sudėkite į konditerinį maišelį su žvaigždės formos antgaliu. Dekoruokite keksiukų viršų.
3. Papuoškite keksiukus: užpilkite šaukštelį auksaspalvio sirupo, apibarstykite smulkintais sūdytais kepintais žemės riešutais ir įsmeikite gabalėlį „Snickers“ šokoladuko.
47 komentarai
Atrodo labai fantastiškai!
Marta, labai ačiū! 🙂
Ak, mąstau – „kaip čia Asta žinojo, kad man keksiukų periodas užėjo?..”. Atsiverčiu įrašą – ogi ir tau toks pats užėjęs 🙂 Jėgelė. Tikrai kad kioskas užkrečia!
Taip, Jule, kioskas užkrečia! Ir šiaip… na juk labai jau geras dalykas yra tie keksiukai: skanūs, gražūs, mieli 🙂
OMG. Čia yra net nežinau, būtinai gaminsiu ir mėgausiuos, jau taaaaip papirko tiek įrašas, tiek nuotraukos! Super super 🙂
Ieva Marija, ačiū ačiū ačiū! 🙂 Ir skanaus 😉
Atrodo labai tobulai ir gardžiai. Taip ir norisi įleist dantukus, kad pajust visus minėtus įdarus ir jų skonius. Man snickersai irgi favorite! Pažįstami etapai, kai valgomi nuolat ir, kai atsivalgius, užeina trumpesnės ar ilgesnės nevalgymo/nepirkimo fazės 🙂 Visi kiti šokoladai, galima sakyt, man neegzistuoja.
Fainas receptas, nuostabios foto, bet darbelio…yra ką nuveikt kaip su kokiu rimtesniu tortu 🙂
Vilma, na va, ne aš viena tokia, žinanti, ką reiškia priklausomybė nuo Snickers’ų 😀 Nors, turiu pripažinti, man jie paskutiniu metu labai konkuruoja su Tupla 😀
Beje, net nebandysiu įtikinti, kad šie keksiukai lengvai ar greitai paruošiami. Na, nieko sudėtingo kaip ir nėra, bet laiko susigaišta tikrai tiek pat ar net kiek daugiau nei ruošiant tortą. Bet verta, labai verta! Kai paragauji, atsiperka visas tas laikas, nes jie tooookie nuostabūs. Tikrai 🙂
These look awesome! I love the way you photographed and styled them–glad you enjoyed them!!
Elizabeth, thank you! We absolutely enjoyed them. These cupcakes are amazing. One of my favourites from now! 🙂
Asta, kokie tobuli :))
Būčiau tavo kaimynė, pamatyčiau įrašą ir tuoj pat eičiau ir bandyčiau vieną nusipirkti :DDDDDDDDDDDDDDDD
Diana, jei tu būtum mano kaimynė, aš tave tikrai pavaišinčiau 😀 Ačiū! 🙂
Atėjau čia alkana, turbūt baisiau negali būti 😀 Keksiukai atrodo fantastiškai, neabejoju, kad skonis taip pat magiškas 🙂 Ir jie iškart įtraukiami į mano „gaminti kuo greičiau” sąrašą.
Bet norėčiau paklausti, gal Jūs žinote, kur įsigyti klevų arba auksaspalvio sirupo?
O, taip, aš suprantu, ką reiškia alkanai žiūrėti, skaityti ar kalbėti apie maistą. Geriau jau nereikia 😀 Bet ačiū, man iš tiesų labai smagu, kad keksiukai tokie, kurie gali pakankinti alkanus 😀
Klevų sirupo esu pirkusi IKI parduotuvėje, o auksaspalvio sirupo yra bet kuriame didesniame prekybos centre, DanSukker gamybos (http://www.dansukker.lt/lt/gaminiai/visi-produktai/sirupas.aspx) 🙂
Keksiukai atrodo nuostabiai, labai noriu išbandyti, tačiau nelabai mėgstu žalius kiaušinius receptuose. Kaip būtų galima pakeisti tą „Marshmallow“ masę su žaliais baltymais?
Rūta, labai ačiū 🙂 Deja, tačiau bent jau kol kas nežinau, kuo būtų galima pakeisti „Marshmallow“ masę šiame kreme. Na, bet visuomet, jei labai bijoma kiaušinių baltymų, galima naudoti tiesiog kitą kremą. Nors šis yra kažkas neapsakomai nuostabaus ir keksiukai be jo tikrai būtų jau visai kitokie.. 🙂
Keksiukai atrodo nuostabiai, tikrai bus išbandyti! Tik ar galima „Marshmallow” masei šviesų cukraus sirupą keisti auksaspalviu sirupu? 🙂
Aiguste, nesu bandžiusi, todėl bijau suklaidinti. Vis tik bent jau skonis šių sirupų tikrai skiriasi ir aš rinksčiausi šviesų 😉
Nuosatabūs keksiukai 😉 o kiek vienetų keksiukų pagal šį receptą išeina? 🙂
Kristina, labai ačiū 🙂 24 keksiukai 😉
Kepiau šiuos keksiukus. Labai skanus patys keksiukai: minkštuciai, drėgni ir visaip kitaip labai labai skanus. Čia skaniausi iki šiolei mano kepti keksiukai (o kepiau tikrai daug ir įvairių). Žemes riešutų idaras ir kremas taip pat labai skanus ir dera tarpusavyje, bet jų man tiesiog čia buvo per daug. Atrodė, kad valgai vien krema. Darydama žemes riešutų krema cukraus dejau perpus mažiau ir nedejau ” marshmallow” saldainiu mases (saldumo pakako pilnai; o žaliu kiaušiniu aš labai „bijau”). Kitu valgytojų nuomone: dukrai patiko viskas, vyrui patiko tik idaras ir kremas, nes pasake, kad keksiuku jis apskritai nemėgsta?! Kadangi yra puikus skoniu derinys, gal kita karta bandysiu formuoti tortą: kepsiu is šios tešlos 2 biskvitus ir pertepsiu plonai žemes riešutų idaru ir kremu. Turėtu būti neblogai. Jūsų snickers tortą esu kepusi ir ne karta, labai patiko.
Laima, labai džiaugiuosi, kad keksiukai patiko! 🙂 Mums jie taip pat vieni skaniausių. Tikiuosi, kad tortas taip pat nudžiugins ir nustebins pačiais geriausiais skoniais 😉
sveiki,labai noriu pasidaryti situos kelsiukus,bet gyevu ne Lietuvoje ir pas mus nera pasuku. Kuo galeciau jas pakeisti?
Štai čia puikus straipsnis, kuo galima pakeisti pasukas: http://joythebaker.com/2009/10/the-best-buttermilk-substitutions/ Pasak šaltinio, vieną puodelį pasukų galima keisti 3/4 puodelio natūralaus jogurto ir 1/4 puodelio pieno. Sėkmės ir skanaus! 🙂
Labai skaniai atrodo keksiukai, bandysiu daryti 🙂 tačiau norėjau pasitikslinti ar galima būtų cukraus sirupą keisti naminiu pačiai pasidaryti iš cukraus ir vandens ??? Ir dėl „Marshmallow” masės kur ją dar galima būtų panaudoti, nes receptas jos darymo 500g, o į keksiukus reikia tik 200g ? 🙂
Su naminiu cukraus sirupu gaminti nebandžiau, todėl nieko negaliu tiksliai pasakyti, bet aš pati asmeniškai rinkčiausi parduotuvinį. Dėl visa ko 🙂 O dėl „Marshmallow masės” – su ja galima patiekti ir blynus, ir aptepti pyragus, ar tiesiog ant skrebučio teptis 🙂 Arba, žinoma, galima jos gaminti mažiau, kad likučio neliktų 😉
kai darysiu ikurtuves butinai ju iskepsiu 🙂
Indre, puikus desertas įkurtuvėms! 🙂
Nuostabūs keksiukai… Tiesiog pasakiški 🙂 ir nuotraukos labai gražios, bet norėčiau pasiteirauti vieno dalyko… Kaip tinkamai paruošti kremą keksiukų dekoravimui? Man labai dažnai kremas gaunasi skystokas, nesilaiko ant keksiuko ir jaučiasi cukraus pudra, nėra vientisumo, nors plaku tikrai gana ilgai. Ką reikia daryti, kad kremas būtų standus? Be to, tie sviestiniai kremai tokie riebūs…gal yra kokia alternatyva sviestui? 🙂 Labai ačiū už atsakymą.
Iveta, labai ačiū už gerus žodžius keksiukams; aš tik galiu dar kartą patvirtinti, jog jie tikrai nuostabūs! 🙂
Kremą keksiukų papuošimui paruošti tikrai nėra sudėtinga. Svarbiausia, išmokti plakti produktus iki tinkamo standumo (ne per mažai ir ne per daug) bei pasirinkti tinkamas jų proporcijas.
Viskas priklauso nuo to, kokį kremą ruošiate. Jei grietinėlės kremą ar kreminio sūrio ir grietinėlės kremą – tereikia grietinėlę išplakti iki standžių putų, kurios laikytųsi ant šaukšto ar šluotelės. Jokiais būdais neperplakti!
Jei ruošiate sviestinį kremą, svarbiausia iš pradžių labai gerai išplakti sviestą su milteliniu cukrumi iki labai labai purios konsistencijos (ir, žinoma, naudoti kokybišką sviestą). Tokiu atveju tikrai nesijaus miltelinio cukraus grūdeliai ir kremas nebus toks sunkus ir riebus.
Na, o kremų tikrai yra daug ir įvairių, ne tik sviestinių. Peržiūrėkite keksiukų skyrių (https://www.sauletavirtuve.lt/?cat=27) ir tikrai rasite labai nemažai idėjų! 🙂 Sėkmės 😉
Supratau, kad darbo reikia įdėti tikrai nemažai, tačiau vistiek noriu paklausti, kiek maždaug laiko užtrunka šių keksiukų gamyba?
Kotryna, labai sunku pasakyti, nes viskas priklauso nuo rankų, kurios gamina, greičio bei patirties 🙂 Bent jau aš „Marshmallow” saldainių masę pasiruošiu anksčiau, o keksiukus kepu tik kitą dieną. Ir tada, tą kitą dieną, su kepimu bei vėsinimu užtenka gal pusantros valandos, gal kiek daugiau 🙂
Įsimylėjaus iš pirmo žvilgsnio. Sekmadienį dukros darželio išleistuvės – bandysiu užkariauti virtuvę ir visų vaikų širdis 😀 Ačiū už receptuką, parašysiu kaip gavosi 🙂
Labai lauksiu įspūdžių! 🙂 Tikiuosi, kad keksiukus įsimylėsite dar kartą – šįkart nuo pirmo kąsnelio 🙂
Laba diena, Asta, kepu nemažai Jūsų pateiktų kepinių – ir pavyksta! :)))
Noriu kepti šiuos keksiukus, tačiau kilo klausimų – jei kepčiau juos ketvirtadienio popietę ar iki šeštadienio popietės (na ir sekmadienio dienos) jie išliks tokie tobuli? 🙂 Kur juos reiktų laikyti per tas dienas, šaldytuve? Ar neišsausės?
Gal ką patartumėte?
Dar viena mano pačios idėja – pasiruošusi kremus šaldytuve laikyti…
Elija, pora dienų šiems keksiukams – tikrai ne bėda, jie bus tobulo skonio 🙂
Patys nuostabiausi keksiukai, kokius esu dariusi!!! Pasakiški!!! 🙂 Nuo dabar atkrito galvos skausmas kokį tortą pirkti gimtadienio šventei, kokius skanėstus neštis pas draugus į svečius 🙂 Šiems keksiukams lygių nėra!!! Ačiū Jums už tobulo skonio receptą!
Eimante, labai džiugu girdėti, ačiū!
Sveiki, ruošiuosi gaminti šiuos keksiukus vyro gimtadienio šventei, šiandien bandžiau daryti „marshmallow’s” masę, bet įtariu, kad gavosi per skysta. Prašau, patikslinkite, kokios konsistencijos turėtų būti masė?Man gavosi tokia nuo šaukšto tįstanti, bet ne idealiai formą laikanti….. Galvojau, kuo ją galima būtų pakeisti ir kodėl ji vadinasi būtent „Marshmallow’s”? Gal tuomet galima išlydyti garų vonelėje saldainius „Marshmallow’s”? Ar tai nebūtų tas pats? Kaip suprantu, ši masė įneša į sviestinį kremą lengvumo ir tąsumo, bet gal tą funkciją atliktų ir lydyti saldainiai, o bijančios žalių kiaušinių galėtų lengviau atsikvėpti? Ką manote Jūs, Asta?
Aš taip pat galvojau ar būtų galima marshmellow masei tiesiog išlydyti saldainius? Gal kažkas bandėte?
Labas vakaras.sakykit jei sestadieniui noriu keksiuku…ar butu galima issikepti pora dienu pries o penktadieni kremu dekoruociau.ir ar atlaikytu valandos kelione masina?kalbu apie pati puosybos krema?
Dovile, jei tiesiai į keksiukus nepūs mašinos šildymo vėjelis, valandos kelionę jie tikrai drąsiai atlaikys 🙂 Tačiau pats keksiukas bus daug skanesnis, jei kepsite ir dekoruosite jį penktadienį 🙂 Žinoma, jei nėra kitos išeities, kepkite prieš porą dienų, tačiau atvėsusius sandariai suvyniokite į maistinę plėvelę, kad neišsausėtų, neapdžiūtų 🙂
Laba diena Asta, gal galite patikslinti kokio standumo turetu buti zefyrine marshmalows mase? Manau kad gavau per skysta – nuo sauksto tystanti, kas padaryta ne taip?
Sveiki, Alvija, nors jau atrašiau Jums Facebooke, bet atrašysiu ir čia, nes galbūt kažkada kažkam kils toks pat klausimas 🙂 Masė turėtų būti tąsi, lipni, nebėganti iš šaukšto srovele, bet ir ne kieta; vidutinio tirštumo. Jei yra per skysta, kalti galėtų būti nepakankamai gerai išplakti kiaušinių baltymai.
Ka galima pagaminti iš likusios marshmallow masės?:)
Ką galima pagaminti iš likusios marshmallow masės?
Andželika, aš pati, deja, neturiu konkrečių patarimų, tačiau internete turėtumėte rasti daug idėjų (aš pamėginau su raktažodžiais marshmallow dessert – tikrai yra nemažai įdomių variantų!) 🙂