Skonis: 9/10. Žavingi keksiukai! Bananų saldumas ir kartusis šokoladas atsveria vienas kitą ir puikiai dera.
Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.
Kur radau? Žurnalo Mano Namai receptai. Keksiukai ir krepšeliai. Desertiniai ir nesaldūs
Keksiukai su bananais ir šokoladu
AtsispausdintiINGREDIENTAI
100 g rudojo smulkaus cukraus
2 kiaušiniai
100 g ištirpinto margarino
2 prinokę bananai
300 – 350 g miltų
2 arb.š. kepimo miltelių
50 g karčiojo šokolado
GAMINIMO EIGA
Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių. Pasiruošti 12 keksiukų formelių.
Suplakti kambario temperatūros kiaušinius su cukrumi iki vientisų šviesių putų. Sudėti ištirpintą ir atvėsintą margariną, susmulkintą šokoladą ir sumaišyti su iki vientisos masės sutrintais bananais. Persijoti su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir įmaišyti į tešlą.
Kepti 18 – 20 min. Šiek tiek atvėsinti ir perkelti ant grotelių, kol visiškai atvės.
14 komentarai
Laaaaaabai skanūs keksiukai 🙂
Tute! Kaip tu gyveni, šimtas metų :))
Labai džiugu, kad keksiukai patiko 😉
Astute, beveik puikiai 🙂
Žinok šį vakar vėl kepu keksiukus 😀 tik šį kart dar su kondensuotu pienu ir dvigubą kiekį 😀
Tute, tai labai šaunu 🙂 Oho, kokia kepėja! Šaunuolė, skanaus 😉
Visiems labai patinka keksiukai,tai man nieko kito nelieka kaip tik kepti ir kepti 😀
Kai būsi skype mojuok,paplepėsim 😉
Tute, supratau 🙂 Aš jau keksiukus seniai bekepiau, net keista…
Aha, būtinai 🙂 Nors dabar būsiu kelias savaites darbais užsivertus, bet būtinai pamojuosiu kada :))
Labai gardus, kepu jau ne pirma siki.Labai purus, greitai pagaminami ir megstami visos seimos, ipac vyro.Dekoju.
Nėra už ką, Viktorija, džiaugiuosi, kad keksiukai patinka 🙂
sokolado neturejau, bet vis tiek nusprendziau issikepti siuos keksiukus, nes reikejo sunaudoti tuos du bananus prazuvelius,kuriu niekas jau nebevalge…na ir ka, gavosi nuostabus keksiukai:)
aciu Jums, kad dalinates savo kulinarine patirtimi ir idejomis!!!
.
Nėra už ką! Tai ačiū Jums, kad grįžtate ir pasidalinate įspūdžiais 🙂 Labai džiaugiuosi, kad keksiukai pavyko 🙂
Neblogas kepinys turint nebevalgomu bananu:-) Siaip visuose receptuose cukraus mazinu kokiu 1/4-1/3 normos, bet situose man cukraus net truko, tad jautesi tik sokolado kartumas ir mazai saldumo;-) Nezinau, ar bananai per mazai saldus buvo, ar reikejo naudoti baltaji cukru;-)
Tikrai kalti gali būti bananai. Aš dažnai juos valgau vienus pačius, be nieko, ir kartais jie būna labai skanūs bei saldus, o kartais… toks, na, muilas. Gal ir pakliuvo pastarieji, nes tikrai keksiukams saldumo turėtų pakakti 🙂
Sveiki. o galima margariną pakeisti sviestu? Ar tuomet išliktų toks pats kiekis- 100g? ačiū.
Taip, Jurga, drąsiai keiskite tokiu pačiu kiekiu sviesto 😉