Mažiau nei 16 valandų iki kelionės. Jau rytoj ryte lėktuvas kils link Maltos – trečią kartą, bet tų kartų dar, tikiu, galėtų būti ir daugiau (apie pirmą kelionę į Maltą šiek tiek rašiau štai čia, ten yra ir pačių nuostabiausių maltietiškų pyragėlių receptas!). Kai manęs klausia, kodėl, aš tikrai nežinau, ką atsakyti? Gūžčioju pečiais ir plačiai šypsausi. Anksčiau stebėdavausi tais, kurie į vieną kraštą atostogauti keliauja metai po metų, vis ten pat. O tada, kai pirmą kartą atvykau į Maltą, supratau, kad ir aš atradau tą kraštą, į kurį būtinai grįšiu. Ir tikrai negaliu pasakyti, kas šioj saloj tokio ypatingo, dėl ko verta vis grįžti – dalykas tas, kad ten aš jaučiuosi labai gerai. Labai jaukiai ir ramiai.
Liūdna tik todėl, kad po šios kelionės į savo kelionių žemėlapį naujo smeigtuko įsmeigti negalėsime – Malta tokia mažulytė, kad trys smeigtukai į ją niekaip nesutilptų. Juokauju, žinoma! Smeigtukų pasistengsim „užsidirbti“ ateityje, o kol kas tiesiog spirgu, kaip laukiu rytojaus ryto!!
Bet prieš tai, prieš iškeliaujant, – savaitgalio desertas! Tradicijų juk laužyti nevalia, tiesa? Tegul pirmasis rudens savaitgalis bus saulėtas, gražus ir skanus!
Skonis: Tvirtos tekstūros, nėra ypač purūs – dėl gausaus kiekio bananų tešla šiek tiek sunkesnė. Tačiau lygiai dėl tos pačios priežasties keksiukai drėgni, kvapnūs, gardūs. Žinoma, saldūs (juk kalbame apie nutelą!), bet idealūs prie puodelio nesaldintos arbatos. Ir dar – gražūs! O tai, pripažinkim, prideda šiek tiek taškų ir skoniui, šypt.
Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.
Keksiukai su „Nutella“
AtsispausdintiINGREDIENTAI
3 labai gerai sunokusių bananų
90 g tirpinto sviesto
2 kiaušinių
¾ stiklinės (190 g) graikiško jogurto
1 arb. š. vanilės ekstrakto
2 stiklinių (280 g) miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
½ stiklinės (100 g) cukraus
1 arb. š. druskos
2/3 stiklinės (200 g) šokoladinio kremo „Nutella“
GAMINIMO EIGA
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Pasiruoškite keksiukų kepimo formą ir 18 keksiukų popierėlių.
2. Gerai sunokusius bananus sutrinkite maisto trintuvu iki visiškai vientisos masės. Gerai išplakite su tirpintu sviestu iki purios masės. Po vieną įplakite kiaušinius. Sudėkite graikišką jogurtą, supilkite vanilės ekstraktą ir dar kartą išplakite.
3. Kitame dubenyje miltus sumaišykite su kepimo milteliais, cukrumi ir druska. Suberkite miltų mišinį į plakinį ir lengvai išmaišykite, kol neliks sausų miltų. Nepermaišykite.
4. Paruoštą tešlą paskirstykite į keksiukų kepimo formeles, užpildydami kiek daugiau nei ¾ jų tūrio.
5. Šokoladinį kremą apie 20-30 sekundžių pašildykite mikrobangų krosnelėje ar virš garų vonelės, kad šiek tiek suminkštėtų. Ant keksiukų tešlos viršaus dėkite po šaukštelį kremo. Peiliu lengvai įmaišykite kremą į tešlos paviršių, kad gautumėte „marmuro“ efektą.
Recepto šaltinis: Broma Bakery
8 komentarai
Gaminimo eigoje kažkur pasimetė kiaušiniai. 🙂
Keksiukai jau orkaitėje!
Oi, tie kiaušiniai, tikrai 😀 Ačiū už pastebėjimą, tuoj pataisysiu! Kaip patiko keksiukai? 🙂
Per žioplumą perplakiau tešlą, tai pirmąjį kartą nelabai iškilo. Antrąjį kartą pavyko jau geriau, tik supratau, kad nemoku kepti tokios „sunkios” tekstūros keksiukų, nes niekada nesuprantu kada jau iškepė 😀 Mėgstantiems laaabai saldžiai keksiukai tikrai patiks 🙂
Inga, aš patikrinimui, ar jau iškepė, naudoju tą patį medinio smeigtuko metodą, tik stengiuosi jį smeigti ten, kur daugiau tešlos 🙂 Ir, tikrai taip, šie keksiukai yra didžiausiems saldžiamėgiams 🙂 Vis tik Nutella!
O kam tiek cukraus, kai dedasi bananas ir nutela 🙂 Juk iš saldumo nusivožti turbūt galima 😀
Deimante, mes nenusivožėm 😀 Bet tikrai kiekvienas kepantis drąsiai gali pasikoreguoti cukraus kiekį/saldumą pagal save 😉
Labai puikiai gavosi, ačiū
Džiugu girdėti, ačiū, kad išbandėte! 🙂