Yra begalė priežasčių, dėl kurių lengva pamilti keksiukus.
Jie gražūs. O jei pasistengsite, ant jų išspausite kauburėlį gardaus kremo ir papuošite uogomis ar pabarstukais, jie taps neįtikėtinai gražūs.
Jie nuotaikingai žavūs. Viliojantys margaspalviais popierėliais ir paperkančiais kvapais.
Jie jaukūs. Nedidukai. Ne pernelyg įmantrūs. Puikiai derantys ir prie nublukusių džinsų, ir prie juodos klasikinės suknelės.
Jie paprastučiai. Taupantys Tavo brangų laiką ir vis tiek dovanojantys puikius skonius.
Jie draugiški. Keksiukais gera dalintis su artimais draugais, su giminaičiais ar su kolegomis.
Jie mieli. Simpatiški. Kerintys ir mažus, ir didelius. Nepaliekantys abejingų. Kaskart truputį panašūs, bet visiškai skirtingi. Todėl nepabostantys ir…
… neatsivalgomi.
Skonis: 10/10. Minkštučiai, drėgni, aromatingi, šiek tiek saldžiarūgščiai… puikūs keksiukai.
Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.
Kur radau? Technicolor kitchen
Keksiukai su rabarbarais ir baltuoju šokoladu
AtsispausdintiINGREDIENTAI
1 ½ puodelio + 1 ½ valg.š. (225 g) miltų
¼ arb.š. sodos
2 arb.š. kepimo miltelių
Žiupsnelis druskos
2 kiaušiniai
2/3 puodelio (133 g) cukraus pudros
¼ puodelio + 1 valg.š. (70 g) sviesto, tirpinto
½ puodelio (120 ml) pieno, kambario temperatūros
½ puodelio (130 g) kondensuoto pieno*, kambario temperatūros
1 arb.š. vanilės ekstrakto
125 g rabarbarų, susmulkintų kubeliais
½ puodelio (93 g) balto šokolado, susmulkinto
GAMINIMO EIGA
1. Įkaitinti orkaitę iki 180 °C temperatūros. Pasiruošti 16 keksiukų popierėlių, sudėlioti juos į keksiukų kepimo indą.
2. Dideliame dubenyje sumaišyti miltus, sodą, kepimo miltelius ir druską.
3. Kitame dubenyje išplakti kiaušinius su šakute.
4. Į kiaušinius suberti cukraus pudrą, supilti tirpintą sviestą, pieną, kondensuotą pieną ir vanilės ekstraktą. Išplakti iki visiškai vientisos masės.
5. Šį plakinį supilti į miltų mišinį ir atsargiai išmaišyti.
6. Į gautą tešlą atsargiai šakute įmaišyti rabarbarų gabalėlius ir šokoladą.
7. Tešlą padalinti į 16 paruoštų keksiukų formelių ir kepti įkaitusioje orkaitėje 15 – 20 minučių, arba kol gražiai pagels, o medinis pagaliukas, įsmeigtas ir ištrauktas iš kepinio centro, bus švarus.
8. Iškepusius keksiukus atvėsinti ant grotelių. Skanaus!
* jei su kondensuotu pienu Jums per saldu ar tiesiog norite sveikuoliškesnio varianto, drąsiai keiskite mėgstamu jogurtu.
15 komentarai
Sveikinimai persikrausčius! 🙂 Aš irgi galvoju apie naujus namus, bet labai lėtai reikalai juda… 🙂
Ačiū, Viktorija 🙂 Na, aš irgi galvojau tikriausiai mažiausiai pusmetį prieš kažką pradėdama daryti, taigi… vilties neprarask 🙂 Nors, tiesa, man tavo gardumynų puslapio dizainas labai mielas bei jaukus ir dabar 😉
Ačiū už gražus žodžius mano tinklaraščiui 😉 Aš daug visokių minčių turiu, ne tik dėl dizaino. Pažiūrėsime, kas gausis 🙂 Vilties kol kas nepraradau, tiesiog mėgaujuosi vasara ir kitiems darbams laiko nelieka 🙂
Labai puikiai tave suprantu, Viktorija, nes mano situacija lygiai tokia pati 🙂 Minčių daug, bet darbų dar daugiau, o dar už lango vasara… ir nieko spėti nepavyksta. Gal tikrai – žiemą, kai vakarai bus tamsūs… bet vilties prarasti nereikia ir negalima! 🙂
RECEPAS GAN IDOMUS IR PAPRASTAS, TACIAU KEKSIUKAI NESKANUS.
Dovile, tikrai nenorėčiau sutikti, nes keksiukus šiuos valgė nemažai žmonių ir anei vieno blogo atsiliepimo negirdėjau, sunyko greitai. O ir man jie labai skanūs ir pavykę pasirodė 🙂
Todėl labai smalsu, kas gi nepatiko keksiukuose būtent? 🙂
skonis subjektyvus dalykas, tikrai nenoriu izeisti, bet , mano skoniui per daug sodos , nes ji perneyg jauciasi, ir kondensuoto pieno misinys su baltu sokoladu vienas kita perpildo, gal butu buve geriau jei buciau dejus jogurta ir balta sokolada, arba kondensuota piena ir tada nedet balto sokolada 🙂
Dovile, tikrai nėra čia ko įsižeisti, viskas gerai 🙂 Iš tiesų mano visi desertai yra gerokai saldūs, aš ir artimi mano žmonės, kurie skanauja kartu, mėgstam saldžiai, taigi, taip ir gaunas, kad kondensuotas pienas, pabarstytas pienišku šokoladu, mums tikrai ne problema, o tikras skanumynas 😀 Bet visiškai suprantu, kad yra žmonių, kuriems pernelyg saldu. Laimė, kad receptai puikus dalykas – juos galima koreguoti ir pritaikyti savo skoniui 🙂 Kondensuotą pieną jogurtu čia keisti galima drąsiai, o ir originaliame recepte, tiesą sakant, jogurtas ir yra naudojamas. Tik aš, kai keksiukus kepiau, lyg tyčia jo neturėjau 🙂 O dėl sodos nieko negaliu pasakyti, nes man jos tikrai nesijautė, bet, tiesą sakant, šiame recepte ji išvis nėra būtina 🙂
Keksiukai gavosi tobuli 🙂 Ačiū!
Nėra už ką 🙂 Ačiū, kad išbandėt! 🙂
Man visada kai darau keksiukus gaunasi taip, kad jie buna negrazios, nekeksiukiskos formos, nes popierines formeles nelaiko teslos, net jeigu dedu dvi. Ka daryti??
Julija, na, aš turiu metalinę keksiukų formą, į kurią dedu popierines formeles ir tuomet – tešlą į popierines. Metalinėje formoje keksiukai idealiai išlaiko formą ir būna gražučiai 🙂 Todėl mano rekomendacija – investuoti 20-30 Lt ir įsigyti metalinę keksiukų kepimo formą 🙂
LABAI LABAI LABAI SKANŪS KEKSIUKAI !!! 🙂 Ką tik ištraukiau iš orkaitės ir paragavau….. nesu skanesnių nei iškepusi nei ragavusi kur nors :))) Ačiū už receptą 🙂
Nėra už ką, Agnete, prašom išbandyti daugiau keksiukų receptų! 🙂 Aš turiu net kelis mėgstamiausius, o gal net ne kelis – iš tiesų tai daug… mat keksiukai yra tikras gėris 🙂
Tikrai skanūs, purūs, minkštučiai keksiukai:-) Ačiū! Tik tiems, kurie nėra pernelyg „sacharininiai” rekomenduočiau vietoj kondensuoto pieno dėti jogurtą arba grietinę, o rabarbarų įdėti bent jau 1,5 karto daugiau (nors, prisipažįstu, rūgšties nemėgstu ir rabarbarai tikrai nėra mano mėgstamiausias augalas;-)). Aš kepiau be kondensuoto pieno (su grietine) ir išlaikant visas kitas nurodytas proporcijas keksiukai gavosi tiesiog saldūs, ne saldžiarūgščiai (galbūt tiesiog pernelyg smulkiai supjausčiau rabarbarus):-) Taip pat patarčiau įdėti popierrines keksiukų formeles net jeigu kepate silikoninėje formoje (keksiukai tokie minkšti, kad labai prilimpa).