Mylinčioms. Mylimoms. Brangiausioms Mamoms.
♥ Vaniliniai keksiukai su šokoladu
Keksiukams:
2 kiaušiniai
2/3 puodelio (135 g) cukraus
60 ml aliejaus
65 ml pieno
1 arb. š. vanilės ekstrakto
1 puodelis (140 g) miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
65 g juodojo šokolado
Kremui:
1 ½ puodelio miltelinio cukraus
115 g kambario temperatūros sviesto (82 proc. riebumo)
1 arb. š. vanilės ekstrakto
1 valg. š. pieno
IŠKEPKITE KEKSIUKUS
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C temperatūros. Pasiruoškite 12 standartinio dydžio keksiukų formelių.
2. Į dubenį įmuškite kiaušinius ir suberkite cukrų. Plakite elektriniu plaktuvu iki purios masės, kol cukrus ištirps.
3. Supilkite aliejų ir vėl išplakite iki vientisos masės.
4. Įmaišykite pieną ir vanilės ektraktą. Išmaišykite iki vientisos masės.
5. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir žiupsnelį druskos.
6. Miltų mišinį suberkite į dubenį su plakiniu. Lengvai išmaišykite, kol neliks sausų miltų. Nepermaišykite.
7. Šokoladą sukapokite mažais gabalėliais ir įmaišykite į tešlą.
8. Paskirstykite paruoštą tešlą į keksiukų formeles, užpildydami maždaug pusę jų tūrio.
9. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių, kol keksiukai bus gražiai auksinės spalvos. Ar keksiukai jau iškepę, patikrinkite mediniu pagaliuku. Įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, jis turi būti švarus.
10. Iškepusius keksiukus išimkite iš orkaitės. Perkelkite ant grotelių ir atvėsinkite.
PARUOŠKITE KREMĄ
1. Į dubenį suberkite miltelinį cukrų ir sudėkite kambario temperatūros sviestą. Elektriniu plaktuvu išplakite iki vientisos ir purios masės.
2. Supilkite vanilės ekstraktą, pieną ir plakite dar minutę.
3. Jeigu matote, kad kremas yra per skystas, įberkite dar šiek tiek miltelinio cukraus, kol jis bus reikiamos konsistencijos.
4. Paruoštą kremą sudėkite į konditerinį maišelį su žvaigždutės formos antgaliu. Dekoruokite atvėsusius keksiukus, „piešdami“ su kremu ant jų rožytes: konditerinį maišelį laikykite stačiu 90 laipsnių kampu ir pradėkite keksiuką dekoruoti nuo jo centro, sukdami ratu, kol kremu uždengsite visą keksiuko paviršių.
5. Dekoruotus keksiukus laikykite šaldytuve.
SURINKITE KEKSIUKŲ PUOKŠTĘ
Reikalingos priemonės:
12 cm skersmens vazonas
12 cm skersmans putplasčio kamuolys
dantų krapštukai
žalios spalvos medžiaga (ar popierius)
žirklės
1. Putplasčio kamuolį įdėkite į pasirinktą vazoną ir stipriai į jį įspauskite, kad laikytųsi labai tvirtai ir nė trupučio nejudėtų.
2. Iš medžiagos (ar popieriaus) iškirpkite apie 15-20 gėlių lapelių. Jų dydį pasirinkite pagal naudojamo vazono dydį – Jūsų tikslas šiais lapeliais uždengti visą putplasčio kamuolio paviršių.
3. Išdėliokite paruoštus lapelius ant kamuolio paviršiaus.
4. Atsižvelgdami į keksiukų dydį, susmaigstykite į kamuolį dantų krapštukus. Įsmeikite juos pakankamai giliai, kad neiškristų kartu su keksiuku. Tačiau taip pat palikite ir pakankamai ilgus galus, kad galėtumėte pakankamai giliai įsmeigti į keksiukus. Apatinius smeigtukus smeikite maždaug 45 laipsnių kampu, nes kitu atveju keksiukai nuo jų tiesiog nuslys ir nukris. Geriausia, jei šį žingsnį pasipraktikuotmėte atlikti dar nedekoravę keksiukų.
5. Kai susmaigstysite visus smeigtukus ir dekoruosite keksiukus, atsargiai po vieną juos smeikite ant smeigtukų paviršiaus. Stenkitės, kad tarp keksiukų liktų kuo mažesni tarpai. Jeigu vis tik lieka keli didesni tarpai, juos uždengti galite dar keliomis iškarpomis iš žalios medžiagos (ar popieriaus), įsprausdami jas į tarpus.
6. Paruošę keksiukų puokštę, patį vazoną, jei norite, apriškite kaspinu.
7. Paruoštą dovaną, prieš ją įteikdami, laikykite šaltoje vietoje – pavyzdžiui, šaldytuve.
Receptas publikuotas internetiniame portale Ji24.lt
17 komentarai
😀
Tobula.
Ačiū! 🙂
Nu labai isranga :)))
isradinga norejau pasakyti :))
Ačiū, Giedre 🙂 Man be proto žaviai tokios puokštės atrodo, džiaugiuosi, kad pagaliau ir pati tokią pagaminti prisiruošiau 🙂
O gal zinote kur buna tu putplascio kamuoliu?:}
Aš gyvenu Kaune ir šiuos kamuolius pirkau floristikos salone „Dovisa” (V. Krėvės pr. 104A). Yra įvairių dydžių 😉
Uf.. Tai Vilniuje matyt irgi reiktų bandyt eit pro gėlių salonus? 🙂
Manau, kad tokioje vietoje galimybė rasti didžiausia, nors gal yra ir kitų vietų; gaila, kad tiksliau padėti negaliu 🙂
Laaabai gražu! ♥
Ačiū! 🙂
Idėja puiki, patys keksiukai irgi labai skanūs, bet viršutinis kremas praktiškai nevalgomas 🙂 Cukrus su sviestu veliasi apie liežuvį. Bet Mamytėms jau paruošta, laukia šaldytuve kada bus įteikti.
Ačiū už idėją 😉
Ieva, tikrai? Labai gaila, kad nepatiko 🙁
Aš šią bandomąją puokštę gaminau prieš porą savaičių ir tada keksiukus patys suvalgėm. Sviestas tikrai apie liežuvį nesivėlė, bet mes keksiukus laikėme šaldytuve; tai, manau, turi įtakos kremo skoniui. Dar, aišku, priklauso ir nuo to, ar gerai išplakėte sviestą (iki purumo). Ir nuo to, kokį sviestą naudojate (gerą, kokybišką, skanų). Ir nuo to, ar apskritai esate sviestinių kremų mėgėjai, o gal jų kaip tik nemėgstate 🙂
Kita vertus, tikrai nesiginčysiu – yra daug tikrai skanesnių kremų receptų, bet tokioms puokštės statyboms šis yra idealus dėl to, kad tvirtas.
Na, o už idėją tikrai nėra už ką. Tikiuosi, kad ir kremo skonis, jam pernakvojus šaldytuve, pagerės 😉
per kiek laiko padarote toki grozi?:)
Deimante, tikrai labai sunku atsakyti, nes pati neatkreipiau į tai didelio dėmesio, bet per 1,5-2 valandas tikrai susisuksit 😉
Sveiki, labai graži idėja. Sudomino 🙂 Tik norėjau pasiteirauti jei daryčiau rafaelo keksiukus pagal Jūsų receptą, ar jie taip pat gerai laikytusi tokioje puokštėje ar ne? Suabejojau dėl kremo kuris dedasi į vidų, kad jo dėka keksiukai gali visi išvirsti. Ar tai nesutrugdytų? 🙂
Dovile, su keksiukais, kurie turi įdarą viduje, tikrai situacija gali būti sudėtingesnė 🙂 Nebent įdaro dėtumėte perpus mažiau, duobutę išskobtumėte tik keksiuko paviršiuje, o apatinę pusę („dugną”) paliktumėte storesnį. Tokiu atveju viskas turėtų būti puiku 🙂