Keptų obuolių skanumą ir nosį kutenantį saldų kvapą prisimenu dar iš vaikystės – tai kone paprasčiausias rudens desertas. Paruošiamas vos per kelias minutes ir labai, labai gardus!
Obuolius galite skaninti medumi, klevų sirupu, cukrumi, būtinai – cinamonu. Aš naudojau „Dr. Oetker“ cinamoninį cukrų – po šaukštelį kiekvienam obuoliui, kad suteiktų malonų skonį ir aromatą. Dar po gabalėlį sviesto – kepdamas jis ištirpsta ir susimaišo su cinamoniniu cukrumi, ir obuoliai tampa dar sultingesni, sodresnio skonio.
Valgyti tokius keptus obuolius – tai lyg valgyti minkštą, aromatingą, saldų obuolių pyrago įdarą. Iki pilnos laimės nieko daugiau netrūksta, nebent rutuliuko vanilinių ledų, šypt.
- Ne visi obuoliai yra vienodi – priklausomai nuo rūšies, yra saldesnių, rūgštesnių, sultingesnių, miltingesnių, tvirtesnių ir minkštesnių. Kepa jie taip pat skirtingai. Kol vieni kepdami išlaiko savo formą, kiti – sukiūžta. Labiausiai kepimui tiks tvirti, saldžiarūgščiai obuoliai. Jei rinksitės parduotuvėje, dairykitės „Gala“, „Fuji“, „Honey Gold“ ar „Granny Smith“ veislės.
- Kepimo laikas taip pat priklausys nuo obuolių veislės. Vis žvilgtelėkite ir patikrinkite aštriu peiliu – kai jis itin lengvai smigs į obuolį, jis bus tinkamai iškepęs.
- Patiekite obuolius šiltus, vos ištraukę iš orkaitės. Jie bus skanūs ir be papildomų pagardų, bet jei tik norisi, paskaninkite riešutais, patiekite su vaniliniais ledais ar plakta grietinėle. Pasakiškai skanus ir jaukus rudens desertas!
Jei mėgstate keptus obuolius, galbūt norėsite išbandyti ir kitokius jų receptus: įdarytus varške ar keptus tešloje.
Kepti cinamoniniai obuoliai
AtsispausdintiINGREDIENTAI
3 didesnių obuolių
3 valg. š. medaus (nebūtinai)
3 arb. š. „Dr. Oetker“ cinamoninio cukraus
3 arb. š. sviesto
Patiekti:
skrudintų lazdynų riešutų
vanilinių ledų
medaus
GAMINIMO EIGA
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios).
2. Obuolius gerai nuplaukite. Nedideliu peiliuku ar šaukšteliu išskobkite obuolių sėklalizdžius. Neskobkite kiaurai – obuolių apačią palikite nepažeistą. Paruoštus obuolius išdėliokite kepimo formoje aukštesniais kraštais šalia vienas kito.
3. Į kiekvieną obuolį įpilkite po šaukštą medaus. Užberkite po šaukštelį cinamoninio cukraus, uždėkite po porą gabaliukų (apie šaukštelį) sviesto.
4. Į kepimo formą įpilkite tiek vandens, kad semtų dugną per vieną-du pirštus.
5. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 35-45 minutes, kol obuoliai taps visiškai minkšti. Tikslus kepimo laikas priklausys ir nuo obuolių veislės, tad stebėkite. Jei vanduo kepimo metu išgaruos, įpilkite jo dar šiek tiek.
6. Ragaukite keptus obuolius vienus arba pagardinkite kepintais riešutais, vaniliniais ledais, medumi.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Dr. Oetker Baltic“.
#reklama #droetker #droetkerlietuva