Iki saldumo sunokę persikai kasmet žymi vasaros pradžią. Po šilkinio švelnumo odele – minkštas, sultimis varvantis minkštimas… Perpjovę perpus ir išėmę kauliukus, persikų puseles iškepkite ant grotelių. Pagardinę švelniu vaniliniu rikotos kremu, paruoškite paprastą, gardų vasaros desertą. Paskaninkite avietėmis, saujele smulkintų pistacijų riešutų. Skoniai suskambės tobulai – štai toks gali būti vasaros savaitgalių saldumas!
Rikotos kremą gardinau „Dr. Oetker“ Madagaskaro Burbono vanilės pasta su vanilės sėklytėmis. Vienoje iš nuotraukų galite matyti, kiek pakuočių šios pastos skubu pirkti, kai netikėtai užtinku dar geresnę nei įprastai kainą, šypt. Rekomenduoju ir jums – pradėkite bent nuo vienos tūbelės, kad įsitikintumėte, kokia kvapni, švelni ir gardi yra ši vanilės pasta. O dar tie maži vanilės grūdeliai!
Šios vanilės pastos visada turiu ir mūsų saulėtame namelyje ant ratų. Niekada negaliu žinoti, kada sumanysiu plakti tešlą puriems pusryčių blynams, kepti prancūziškus skrebučius ar maišyti švelnų rikotos kremą štai tokiems virš žarijų keptiems persikams pagardinti.
Beje, šiuos persikus kepėme jau dukart (abu kartus – gamtoje) ir, man rodos, čia tik pradžia. Lengvai, greitai ir labai skaniai – ar išbandysite ir jūs?
Kepti persikai su vaniliniu rikotos kremu
AtsispausdintiINGREDIENTAI
6-7 persikų
Kremui:
250 g rikotos
3 valg. š. natūralaus jogurto
2 valg. š. klevų sirupo (ar medaus)
1 arb. š. vanilės pastos
Patiekti:
klevų sirupo
šviežių aviečių
smulkintų pistacijų
GAMINIMO EIGA
1. Persikus perpjaukite perpus. Dėkite ant grotelių virš įkaitintų žarijų perpjauta puse į apačią. Kelias minutes, kol puselės gražiai apskrus.
2. Paruoškite kremą. Rikotą šluotele išplakite su jogurtu, klevų sirupu ir vanilės pasta.
3. Kremą semkite šaukštu ir išdėliokite ant šiltų keptų persikų puselių.
4. Pagardinkite dar šlakeliu klevų sirupo, šviežiomis avietėmis ir saujele smulkintų pistacijų.
5. Ragaukite iš karto.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Dr. Oetker Baltic“.
#reklama #droetkerlietuva