Sakykit, ar dar turite vieną kitą nuo Velykų likusį kietai virtą kiaušinį? Net jei nebeturit, dėl šios mišrainės būtų verta vėl išsivirti, šypt. Skanios, sočios, pilnos mėgstamų skonių, kurie tarpusavyje dera ir suskamba tobulai!
Keptos vištienos, kiaušinių ir avokadų mišrainė
AtsispausdintiINGREDIENTAI
½ keptos vištos krūtinėlės (apie 200-250 g)
3 kietai virtų kiaušinių
1 didelio avokado
½ raudonojo svogūno
100 g šaltai rūkytos šoninės riekelių
1 skardinės (285 g) konservuotų saldžiųjų kukurūzų
Padažui:
2 valg. š. majonezo
4 valg. š. graikiško jogurto
1 valg. š. citrinos sulčių
2 arb. š. garstyčių
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
ryšelio šviežių krapų
GAMINIMO EIGA
1. Iš pradžių paruoškite padažą. Visus jam skirtus ingredientus sumaišykite iki vientisos masės.
2. Keptą vištos krūtinėlę, kietai virtus kiaušinius ir avokadą supjaustykite kubeliais. Raudonąjį svogūną supjaustykite smulkiais gabalėliais.
3. Šoninės riekeles pakepinkite sausoje keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies iš abiejų pusių iki traškumo. Atvėsinkite ir sutrupinkite.
4. Į dubenį sudėkite vištieną, kiaušinius, avokadus, raudonąjį svogūną, trupintą šoninę, saldžiuosius kukurūzus. Apliekite padažu, išmaišykite ir patiekite.