Velykinių receptų rubriką noriu pradėti šiuo legendiniu vyniotiniu. Kažkada seniai, labai seniai jo receptą pirmąkart perskaičiau supermamų forume (tikrai esat tokį girdėję, šypt?). Aš, tuomet paauglė, valandų valandas jame praleisdavau skaitydama receptus. Dalis jų mūsų šeimos virtuvėje prigijo taip sėkmingai, kad yra gaminami ligi šiol. Pavyzdžiui, šį vyniotinį kepu ir aš, ir mano mama, ir anyta. Man rodos, jis tobulai tinkamas Velykų stalui; o jos, žinia, jau nebe už kalnų!
- Greitai ir itin paprastai paruošiamas vyniotinis labai skanus tiek karštas, tiek šaltas;
- Naudokite mėgstamą, gerai besilydantį fermentinį sūrį;
- Maltą vištieną galite keisti ir maltos kiaulienos-jautienos mišiniu;
- Norėdami, kad svogūnų skonis būtų švelnesnis, prieš įmaišydami į mėsą juos pakepinkite;
- Improvizuokite: į kiaušinių ir sūrio omletą galite įmaišyti mėgstamų prieskoninių žolelių, smulkintų špinatų ar gabalėlį kitos rūšies sūrio (pavyzdžiui, fetos); į vištienos įdarą galite įmaišyti česnakų, smulkiai tarkuotų morkų ar kitų daržovių;
- Nepersistenkite su prieskoniais, kadangi pakankamai sodrų skonį vyniotiniui suteiks fermentinis sūris. Aš maltą vištieną pagardinau šaukšteliu „Vegeta Natur“ prieskonių mišinio vištienai. Natūralios sudėties, malonaus aromato, subalansuoto skonio mišinyje: jūros druska, saldžiosios paprikos, džiovinti svogūnai, česnakai, ciberžolės, imbierai, kmynai, kalendros, juodieji pipirai, muskatai, kukurūzų krakmolas, aitriosios paprikos, cinamonas, pipirai ir gvazdikėliai. Jokių skonio ar kvapo stipriklių!
Kiaušinių, sūrio ir vištienos vyniotinis
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Sūrio omletui:
5 didelių kiaušinių
250 g majonezo
350 g tarkuoto fermentinio sūrio
ryšelio šviežių krapų
Vištienos įdarui:
500 g maltos vištos krūtinėlės
1 arb. š. „Vegeta Natur“ prieskonių mišinio vištienai
1 svogūno
1 kiaušinio
GAMINIMO EIGA
1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios). Kepimo popieriumi išklokite standartinę orkaitės kepimo skardą (30×39 cm).
2. Paruoškite sūrio omletą. Kiaušinius išplakite. Sudėkite majonezą, suberkite tarkuotą sūrį, krapus ir gerai išmaišykite. Paskleiskite ant kepimo popieriaus plonu sluoksniu, tolygiai per visą skardą.
3. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.
4. Paruoškite maltos vištienos įdarą. Maltą vištieną sumaišykite su prieskoniais, smulkiai pjaustytu svogūnu ir kiaušiniu.
5. Paruoštą vištienos įdarą tolygiai paskleiskite ant iškepusio vyniotinio. Pradėdami nuo siauresnės kraštinės, susukite vyniotinį.
6. Susuktą vyniotinį dėkite atgal į įkaitintą orkaitę ir kepkite dar 40 minučių. Pjaustykite riekelėmis ir patiekite su mėgstamais garnyrais, pavyzdžiui, šviežių daržovių salotomis.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Vegeta Natur“.
#reklama #vegetanatur