Kai prieš kurį laiką pasidalijau kibinų su varške receptu, daugelis rašėte – labai skanu, bet o kur receptas su kiauliena? Šypt. Nieko nuostabaus, juk trapios tešlos kibinai su kiauliena – bene populiariausias kibinų pasirinkimas. Jie įprasti mūsų skoniui, nesudėtingai paruošiami, sultingi ir neabejotinai labai gardūs!
Kiaulienos įdarui geriausiai tiks sprandinė – ji nėra tokia liesa kaip, pavyzdžiui, kiaulienos kumpis, todėl kibinai iškepa sultingesni. Jei tik norite, į įdarą papildomai įberkite mėgstamų prieskonių ar prieskoninių žolelių, įmaišykite tarkuotų pakepintų morkų, porų ar pievagrybių, smulkintos šoninės gabalėlių. Arba – pradėkite nuo klasikos, nuo šio paprasčiausio recepto, kuriam prireiks vos kelių ingredientų.
PATARIMAI IR PASTEBĖJIMAI
- Tešlai naudokite šaltą sviestą ir minkykite ją greitai, neleisdami sviestui sušilti ir ištirpti. Šaltas sviestas tešlai suteiks trapumo.
- Stenkitės formuoti vienodo dydžio kibinus, kad šie keptų tolygiai ir iškeptų vienu metu.
- Formuodami kibinus, rūpestingai užspauskite ir užsukite kraštelius, kad kepant įdaro sultys neišbėgtų.
- Kibinus valgykite šiltus ar atvėsusius. Jei lieka kitai dienai, laikykite sandariame inde, kad tešla neapdžiūtų ir neišsausėtų.
- Kitą dieną kibinus galite atšviežinti, trumpai pašildydami orkaitėje.
Kibinai su kiauliena
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Tešlai:
3 ½ stiklinės (490 g) kvietinių miltų (550C)
½ arb. š. druskos
200 g šalto sviesto
2 kiaušinių
½ stiklinės (125 g) riebios grietinės
Įdarui:
500 g kiaulienos sprandinės
1 svogūno
1 arb. š. druskos
1 arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Aptepti:
1 kiaušinio
GAMINIMO EIGA
1. Paruoškite tešlą. Pasiruoškite reikalingus ingredientus.
2. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus ir druską.
3. Sudėkite mažais gabalėliais supjaustytą ar burokine tarka sutarkuotą šaltą sviestą. Trinkite pirštais, kol neliks sausų miltų ir gausite trupinius.
4. Įmuškite kiaušinius, sudėkite grietinę.
5. Išmaišykite ir išminkykite minkštą, nelipnią, glotnios tekstūros tešlą.
6. Suvyniokite paruoštą tešlą į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve 30-60 minučių.
7. Paruoškite įdarą. Pasiruoškite reikalingus ingredientus.
8. Kiaulienos sprandinę supjaustykite labai mažais gabalėliais, svogūną smulkiai sukapokite. Pagardinkite druska, pipirais ir viską išmaišykite.
9. Suformuokite kibinus. Tešlą iškočiokite į maždaug 3-4 mm storio lakštą. Dubenėliu ar kitu turimu indu išspauskite maždaug 12 cm skersmens apskritimus.
10. Į kiekvieno apskritimo centrą dėkite po šaukštą paruošto įdaro.
11. Sulenkite tešlą, palikdami įdarą viduryje, ir užspauskite kraštelius.
12. Pirštais užsukite kraštelius, suformuodami banguotą „pynutę“.
13. Iškepkite. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros (kaitinimas ir viršaus ir apačios). Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
14. Suformuotus kibinus perkelkite ant kepimo popieriaus, palikdami tarp jų kelių centimetrų tarpelius.
15. Kibinus aptepkite plaktu kiaušiniu.
16. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, kol kibinų viršus taps gražiai auksinės spalvos, o įdaras bus pilnai iškepęs.
17. Patiekite kibinus dar šiltus ar atvėsintus.
Receptas ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO publikuotas portale LaMAISTAS.lt.