Aš nemėgstu pirmų kartų. Kad ir apie ką kalbėtume. Mano gyvenime jie paprastai būna nejaukūs, tylūs, paženklinti skaisčiu raudonu ar net mažomis isterijomis, kovojant su nematomais demonais (ar galbūt tiesiog su savimi).
Prisimenu, kai mama pirmąją dieną mane, super ultra nedrąsią pirmokėlę, nuvedė į mokyklą ir pamojavusi ranka uždarė paskui save duris, iš karto parodžiau savo tikrąjį veidą. „Mama kitoje durų pusėje? Aš čia viena?! Maaamaaaa….“, ir graudžios ašaros mergaitės, su dideliu kaspinu ilgose kasose. Bet gal čia ir nieko jau tokio, nes tolesnėmis savaitėmis susimoviau dar labiau – nebent čia nieko tokio ir visai normalu, kad kiekvieną rytą niekaip negali prisiminti savo bendrasuolės vardo? Atsiprašau, B., bet juk viskas į gera – štai, jau šešioliktus metus tariu tavo vardą be rūpesčių 🙂
Baisiausia tai, kad tie pirmi kartai niekad nesibaigia. Ir nesibaigs, tikriausiai. O dar baisiau tai, kad aš beveik nesikeičiu. Dabar mane lygiai taip pat, kaip mažą mergytę, gąsdina nauji žmonės, naujos vietos, nauji etapai ir naujos patirtys. Ir bijau, ir raustu, ir savo mažom isterijom (ne)nustebinu. Ir vardus pamirštu. Bet būdama didesnė ir protingesnė, kartais paskubu juos įsirašyti į užrašų knygelę. O po kiek laiko išmokstu. Ir įsivažiuoju… kol neateina į gyvenimą dar vienas naujas pirmas kartas.
Gerai, kad bent virtuvėje pirmi kartais manęs negąsdina. Priešingai – čia jų aš noriu kuo daugiau ir kuo įvairesnių. Ir priešingai nei paprastai, čia man dažniausiai sekasi (tuk tuk tuk… į medinį stalą). Keksiukai draugiškai išsipučia, tortai tvirtai laiko savo formą, apkepai nepridega… mielinė tešla draugiškai išsipučia kelis kartus, o už valandėlės kitos mes jau mėgaujamės skaniomis kokosinėmis bandelėmis.
Skonis: 9/10. Tikrai labai skanios, minkštos, purios bandelės. Jų apačia verta tūkstančio balų, nes ji šiek tiek drėgna ir gausiai kokosinė. Tuo tarpu visa viršutinė dalis puri, tačiau labai jau paprasto ir vientiso skonio. Kadangi bandelės mano labai didelės ir aukštos, tai to vientiso skonio nemažai. Todėl kitą kartą formuočiau mažesnes bandeles, dėčiau jas į didesnę kepimo formą ir užpilčiau dvigubu kiekiu kokosų pieno. Ir būtų tobula, tiesiog tobula.
Sudėtingumas: yra ką nuveikti.
Kur radau? Gamyklėlėje
Kokosinės bandelės
AtsispausdintiINGREDIENTAI
6 puodeliai miltų
2 arb. š. sausų mielių
2 puodeliai pieno
2 kiaušiniai
1 puodelis cukraus
6 valg. š. aliejaus
Kokosiniam užpilui:
2 puodeliai kokosų pieno
6 valg. š. cukraus
GAMINIMO EIGA
1. Pieną šiek tiek pašildyti. Jis turėtų būti šiltas, tačiau toks, kad pirštą jame būtų galima laikyti ir neaikčioti nuo deginančio skausmo.
2. Šiltą pieną sumaišyti su cukrumi ir mielėmis (tačiau perskaitykite naudojimo instrukciją – dalį mielių reikia maišyti su miltais; tokiu atveju jas sumaišykite su miltais, o šiame žingsnyje maišykite tik pieną ir cukrų).
3. Kiaušinį išplakti ir supilti į pieno mišinį.
4. Į šią masę supilti aliejų ir suberti miltus.
5. Tešlą gerai išminkyti. Iš paruoštos tešlos suformuoti rutulį, dėti jį į dubenį ir uždengti maistine plėvele.
6. Laikyti šiltai, kol tešla padvigubės.
7. Kepimo indą (aš naudojau 20 x 30 cm.) ištepti aliejumi.
8. Iš pakilusios tešlos formuoti apvalias bandeles (geriau – nedideles) ir dėti į kepimo indą šalie viena kitos.
9. Vėl padėti šiltai ir palaukti, kol pakils.
10. Kokoso pieną sumaišyti su cukrumi. Juo užpilti pakilusias bandeles.
11. Bandeles kepti iki 190 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 – 45 minutes. Kepimo laiką stebėkite, nes jis priklauso nuo jūsų bandelių dydžio – gali būti ir trumpesnis, ir ilgesnis.
12. Skanaus!
14 komentarai
Patinka man šios bandelės, o dėl viršaus tau pritariu 100 procentų! O dėl viršaus tai paskutinį kart padariau tokį glajų, proporcijų nepamenu nes iš „akies” viską dariau, bet atskirai pavirinau kokoso pieną su cukrumi ir trupučiu sviestu ir kai potruputį pradėjo tirštėti užyliau ant iškepusių bandelių:) Ir dar pabarščiau kokoso drožlėmis, mmmm… pasaka:)
Ineta, jaučiu, kad su tavuoju glajumi šios bandelės tampa absoliučiai fantastiškos 🙂 Nors jau ir dabar jos tikrai puikios, ačiū labai už receptą :))
Man su vardais irgi kartais prastai – bet kažkaip pripratau pasiklausti. Jau vien pirmame kurse, kadangi pas mus nebuvo grupių ir bendrauji su bet kuo iš 120 žmonių (na kol dar vieni kitų nepažįsta ir neatranda draugų) tai praeina ta baimė neatsiminti 🙂
Bandelės labai gražios, purios, matosi minkštos. Aš tai jas dažyčiau su slyviene (atradau vieną užsilikusį slovikėlį – džiaugsmas neišpasakytas).
Ooo, slyvienė.. aš taip pat jos porą stiklainiukų turiu. Nors slyvos tikrai nėra mano labai mėgstamos, tačiau jų džemas tiesiog puikus :))
O 120 žmonių vardus prisiminti tikrai iššūkis, baisu ir pagalvoti 😀
Asta, manau, kad musu pirmas kartas nebuvo toks baisus?! 😉
Su vardais ir man buna, negaliu prisiminti visu, jei po viena tai ok, bet jei kokiam susitikime, gimtadienyje susnis nauju veidu ir vardu tai nera sansu, kad visus prisiminsiu… veidus taip, bet vardu neeee 🙂
Buvo buvo, Neringa 😀 Nematei, kaip kojos drebėjo į „Akropolį” važiuojant :)) Bet greitai ta baimė praėjo ir.. susitikimas buvo puikus – va taip ir supranti, kad pasiduoti baimėms negalima ir neverta 🙂
tiek uzsivedziau apie tuos vardus, kad pamirsau pagirti bandeles! puikiai iskilusios, koretos ir isivaziduoju kokios skanios su kokosiniu uzpilu 😛
Ačiū 🙂 Tikrai bandelės buvo fantastiškai purios (kildamos vos į didžiulį dubenį sutilpo!) ir skanios 🙂
Taip į temą ir nelabai su klausimu, ar kokosų pienas indelyje gali sugest?
o bandutės skamba gundančiai…. ta apačia ypač :d
grange, reiktų į galiojimo laiką pažiūrėt 🙂 Dabar neturiu jo namuose, tačiau kiek prisimeniu, jis ilgas, oi, labai ilgas 🙂
Kepiau, pačios bandelės skanios, bet nors ir daugiau pieno pyliau, man to kokosų skonio vistiek labai trūko 🙁
Gabriele, tikriausiai ir pas tave kepimo indas panašaus dydžio, ir bandelės aukštos labai ir didelės gaunasi? Kaip ir sakiau, man rodos, idealiausia būtų jas formuoti į daug didesnį kepimo indą, kad jos žemos būtų 🙂
Man 10 metų buvo vasarą kai kepiau tai labai skaniai iškepė, ačiū už receptą:)
Saule, nėra už ką, džiaugiuosi, kad patiko! 🙂