Skonis: 8/10. Niekuo ypatingu neišsiskiriantys, tačiau skanūs sausainėliai. Gardžiausi prie nesaldžios arbatos puodelio. Saldūs ir su daug šokolado, todėl puikiai tinkami liūdesiams malšinti. Nekieti, su traškia plutele ir minkštu vidumi, todėl puikiai tinkami transportuoti ir triaukšti tiesiog atsisėdus ant dar žalios žolės.
Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.
Kur radau? Syntages… apo spiti
Kokosiniai sausainėliai su cukinija, riešutais ir šokoladu
AtsispausdintiINGREDIENTAI
1 puodelis (230 g) sviesto, kambario temperatūros
1 ½ puodelio (300 g) cukraus
2 dideli arba 3 maži kiaušiniai
1 valg. š. vanilės ekstrakto
1 arb.š. cinamono
2 arb.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
2 ¾ puodelio (385 g) miltų
sauja (40 g) riešutų, kapotų
2 puodeliai (260 g) cukinijos, tarkuotos
1 puodelis (170 g) juodojo šokolado, smulkinto
1 1/2 puodelio (130 g) kokoso drožlių
GAMINIMO EIGA
1. Išplakite sviestą su cukrumi iki purumo.
2. Įplakite kiaušinius ir vanilės ekstraktą.
3. Sudėkite cukiniją, išmaišykite ir atidėkite į šalį.
4. Kitame dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir druską.
5. Į miltų mišinį supilkite kiaušinių plakinį.
6. Suberkite smulkintus riešutus, šokoladą, kokoso drožles. Viską išmaišykite.
7. Kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi.
8. Šaukštu kabinkite tešlą ir formuokite ant kepimo popieriaus sausainius. Palikite didesnius tarpus tarp sausainių, kadangi kepdami jie padidėja.
9. Kepkite iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 15 – 20 minučių, kol gražiai pagels.
10. Atvėsinkite ant grotelių ir skanaukite. Skanaus!
14 komentarai
Kokie žavuoliai! o ingridientų spalvos ..mmm…mm 🙂
Reda, ačiū 🙂
Nuotraukos yra rugsėjis. Žolės spalva tokia, žinai, rugsėjiška.
Bet ruduo turi tokią savybę – praeina. Ir lauke, ir širdy.
O šito sausainio (penkių) norėtųs.
Aha, ruduo praneina. Bet žinai, kas laukia po rudens? Žiema. O iki pavasario dar taip ilgai…
Bet aš stengiuos, tikrai stengiuos pamilti kiekvieną metų laiką. Gal man net pavyks. (Kada nors) 🙂
Sausainiais mielai pavaišinčiau. Ir arbatos užplikyčiau 🙂
Kepiau, skanūs, kaip tik prie kavos arbatos 🙂 Tik vaniles ekstrakto dėjau 0,5 valg. šaukšto, ne pilną – visiškai užtenka, galima ir mažiau.
Ninel, priklauso tikriausiai nuo ekstrakto koncentracijos. Pas mane naminis, ne ypač stiprus, todėl drąsiai jo galiu šliūkštelėti ir daugiau. Va, o jei kalbėtume apie pirktines esencijas – ten jau pusės arbatinio šaukštelio gali būti pernelyg daug 🙂
Kepiau šiuos sausainėlius jau gal kokius dešimt kartų, tikrų tikriausiai jie mano favoritų sąraše, nukonkuravę net be galo mylimus keksiukus 😉 Labai ačiū už receptą 😉 p.s. kadangi riešutus ne visi ragautojai valgo, tai vietoj jų dedu kepintų saulėgrąžų, dar razinų įberiu ir tikrai nepagadina skonio 🙂
Kaip smagu girdėti! Manau, kokie dešimt kartų tikrai įrodo, kad sausainiai atrado vietą ant Jūsų stalo, o man tai didžiulis džiaugsmas 🙂
Ka tik prisikepiau ir as situ sausaineliu. Oi kokie minkstuciai ir puruciai jie gavosi ir daug daug ju 🙂
Erika, tikiuosi, kad dar ir skanūs labai labai 🙂
Skanus, skanus. Nusinesiau i darba ir visoms recepto prireike 🙂 Manau, tai parodo kokie jie skanus 🙂
Erika, smagu girdėti 🙂
Sveiki. Kuo galima pakeisti kokoso drozles?
Aušra, kokosų drožlės – šių sausainių esmė, juk tai kokosiniai sausainiai 🙂 Todėl nekeisčiau jų niekuo kitu, o jei kokosų drožlių nemėgstate – siūlyčiau tiesiog pasirinkti kitą sausainių receptą 😉