Moterys. Labai skirtingos, labai panašios. Stiprios, švelnios, jautrios, mylinčios ir mylimos, protingos, talentingos, kuklios ir drąsios, mielos, atjaučiančios, palaikančios, klausančios ir girdinčios, atkaklios, užsispyrusios, jausmingos ir impulsyvios, kūrybiškos, laisvos, tikros. Visokios, visokiausios.
Stipriausios, kai vieningos.
Žaviausios, kai yra savimi.
Kartais pametančios save, ir vėl iš naujo atrandančios.
Drąsios rankas ištiesti pokyčiams.
Tam, kad labiau save mylėtų. Kad išmoktų meilę dalinti ir meilę priimti. Kad pajaustų pilnatvę. O svarbiausia – kad būtų laimingos! Iki blakstienų galiukų, iki lūpų kampučių, iki širdies gelmių.
Būkit tokios, būkit labai laimingos!
Ne kartą esu kartojusi, kad skaniam tortui progų nereikia, bet jei jau proga vis tik pasitaiko, tortą aš tikrai mielai iškepu, šypt. Kokosinis, jogurtinis, su bananais ir „Dr. Oetker“ bananų želė gabalėliais – švelnus, ne per saldus, purus lyg putėsiai, lengvas ir gaivus lyg pavasaris!
Subalansuotas mėgstantiems bananus ir burnoje tirpstančius desertus, tinkamas visoms progoms ir visai be progų! Labai gardus!
Kokosinis jogurtinis tortas su bananais ir želė
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Pagrindui:
2 stiklinių (200 g) stambių pilno grūdo avižinių dribsnių
2 valg. š. kokosų drožlių
½ stiklinės (50 g) migdolų miltų
¼ stiklinės (80 g) klevų sirupo
3 valg. š. migdolų (ar kitų riešutų) sviesto
½ arb. š. vanilinio cukraus
¼ arb. š. druskos
2 didelių kiaušinių baltymų
Kokosiniam jogurtiniam kremui:
3 valg. š. (30 g) želatinos
½ stiklinės (125 ml) vandens
2 stiklinių (500 ml) graikiško jogurto
1 stiklinės (250 ml) tiršto kokosų pieno, iš skardinės
¼ stiklinės (80 g) klevų sirupo
1 stiklinės (250 ml) riebios grietinėlės (35-36 proc. riebumo)
1 pakuotės „Dr. Oetker“ bananų želė
1 didelio ar 2 mažesnių bananų
Papuošimui:
½ stiklinės (125 ml) riebios grietinėlės (35-36 proc. riebumo)
2 valg. š. cukraus
šviežių braškių
gėlių, eukaliptų šakelių (nebūtinai)
GAMINIMO EIGA
1. Dieną prieš gaminant tortą pasiruoškite želė. Vieną pakuotę bananų želė paruoškite pagal instrukciją ant pakuotės, tik naudokite ne 500 ml, o 400 ml vandens, kad želė būtų tvirtesnė. Išmaišykite, leiskite želė milteliams ištirpti ir palikite, kol visiškai sustings.
2. Paruoškite torto pagrindą. Orkaitę įkaitinkite iki 170 ᵒC temperatūros. Paruoškite kepimo formą (22 cm skersmens), jos dugną išklokite kepimo popieriumi.
3. Dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, kokosų drožles, migdolų miltus, medų, riešutų sviestą, vanilinį cukrų ir druską. Kiaušinių baltymus šiek tiek paplakite, supilkite į dubenį. Visus produktus labai gerai išmaišykite. Turite gauti lipnią masę.
4. Paruoštą masę sudėkite į kepimo formą, tolygiai paskleiskite ir paspausdami delnais suformuokite torto pagrindą. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių. Išimkite iš orkaitės ir visiškai atvėsinkite.
5. Paruoškite kremą. Želatiną suberkite į nedidelį dubenėlį, užpilkite šaltu vandeniu ir palikite išbrinkti.
6. Vakar dieną paruoštą ir jau sustingusią želė išimkite iš indelio ir supjaustykite kubeliais. Bananą supjaustykite riekelėmis. Atidėkite į šalį.
7. Dideliame dubenyje šluotele išplakite graikišką jogurtą, kokosų pieną, ir klevų sirupą. Grietinėlę supilkite į atskirą dubenį ir elektriniu plaktuvu išplakite iki standžių putų. Lengvais judesiais įmaišykite į jogurtinį kremą.
8. Želatinai išbrinkus, ištirpinkite ją virš garų vonelės. Jokiais būdais neleiskite želatinai užvirti, nes taip želatina praras stingdančias savybes! Ištirpintą šiek tiek atvėsinkite ir lėtai supilkite į kambario temperatūros kremą.
9. Įmaišykite į kremą želė kubelius ir bananų griežinėlius.
10. Paruoštą kremą supilkite į kepimo indą ant visiškai atvėsusio torto pagrindo (indo sieneles iš vidinės pusės prieš tai apjuoskite kepimo popieriaus juostele), paviršių išlyginkite ir palaikykite šaldytuve bent 4 valandas ar geriausiai per naktį, kol tortas pilnai sustings.
11. Papuoškite tortą. Sustingusį tortą išimkite iš kepimo indo, nuimkite kepimo popieriaus juostelę ir perkelkite ant tortinės.
12. Grietinėlę supilkite į plakimo indą ir plakite elektriniu plaktuvu, kol pradės tirštėti. Suberkite cukrų ir išplakite iki standžių putų. Sudėkite į konditerinį maišelį su apvaliu antgaliu.
13. Papuoškite tortą plaktos grietinėlės kauburėliais, gėlėmis ir eukaliptų šakelėmis, braškėmis.
Receptas paruoštas bendradarbiaujat su „Dr. Oetker Lietuva“.
#reklama #droetkerlietuva
4 komentarai
Sveiki, klausimas dėl želatinos, aš nusipirkau Dr.Oetker ir žiūriu, kad čia 20 g. ir ją reik ištirpinti 1l vandens, tai turbūt netinkama? Ir jeigu nusipirksiu kitą, tai su kokiu kiekiu vandens maišyti tą 30g.? Ne kart nieko negaminau su ja, dėl to šiek tiek pasimetus 🙂
Sveiki, Sandra! Aš taip pat naudoju „Dr. Oetker” želatiną – tiesiog nekreipkite dėmesio į instrukcijas ant pakuotės ir gaminkite pagal recepto kiekius/instrukcijas 🙂
Sveiki, Sakykite prašau, kaip būtų su Agar Agar? Imti tiek pat 30g?
Sveiki, Kristina, pati neturiu asmeninės patirties, bet paieškojau internete – agar agar siūloma naudoti dvigubai mažesnį kiekį nei želatinos. Tai reikštų, kad šiam receptui reikėtų 1 1/2 valg. š. agar agar. Sėkmės gaminant tortą ir skanaus! 🙂