Jau bent porą kartų tikrai spėjau pasigirti, bet dar vienas kartas turbūt nepamaišys, – mūsų kieme auga braškės! Daržas, juokiamės, tikrai ne mano – tose mažose ant terasos turėklų sukabintose „lysvelėse“ šeimininkauja mano vyras. Kaip pats sako, jam patinka augint, o mums su saulėtu virtuviuku patinka valgyti. Kaip ten sakoma – WIN WIN!
Kai šviežių braškių atsivalgom, dar man patinka iš jų ir šį tą išsikepti. Desertui, o gal lėtesniems savaitgalio pusryčiams. Akimirksniu paruošiamas trupiniuotis vasariškam pasilepinimui labai tinka: jis pilnas sezoninių uogų ir labai vasariškas; paruošiamas taip lengvai, kad turbūt galėtumėt pamėginti tą padaryt užsimerkę; o ir laiko nereikės skirti labai daug, priešingai – vienas du ir bėgat atgal į kiemą lepintis saulės spinduliais!
Toks tas mūsų artėjančio šeštadienio planas: skanūs, ilgi, lėti pusryčiai ir daug laiko po saule! O jūsų? Ar įterpsite į planus šį tą skanaus?
Beje, aš šįkart trupiniuotį kepiau su braškėmis (jos su bananais yra klasikinė, tobula, iš mados niekad neišeinanti pora), bet galite rinktis ir kitas mėgstamas uogas – mėlynės ar avietės taip pat tiks puikiai!
Kokosinis trupiniuotis (crumble) su uogomis ir bananais
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Įdarui:
500 g šviežių ar atšildytų šaldytų uogų (braškių, mėlynių, aviečių)
3 vidutinio dydžio bananų
3 valg. š. kokosų žiedų cukraus (arba rudojo cukraus)
Kokosiniams trupiniams:
100 g tirpinto sviesto
1 stiklinės (100 g) kokosų drožlių
¾ stiklinės (105 g) „Kauno grūdų“ kvietinių miltų su sėlenėlėmis
½ stiklinės (60 g) migdolų miltų
2 valg. š. kokosų žiedų cukraus (arba rudojo cukraus)
GAMINIMO EIGA
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros. Pasiruoškite 26 cm skersmens kepimo formą.
2. Paruoškite įdarą. Dubenyje sumaišykite uogas, griežinėliais supjaustytus bananus ir cukrų. Suberkite į kepimo formą ir tolygiai paskirstykite joje.
3. Kitame dubenyje paruoškite trupinius. Tirpintą sviestą sumaišykite su kokosų drožlėmis, miltais, migdolų miltais ir cukrumi, kol gausite lipnius trupinius. Paskirstykite juos kuo tolygiau ant uogų ir bananų.
4. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes, kol paviršius bus gražiai auksinės spalvos. Patiekite dar šiltą, su kaušeliu vanilinių ledų, klevų sirupu, kitais mėgstamais priedais ar be jų.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Kauno grūdais“.
2 komentarai
Sveiki. ar butu galima naudoti pilno grūdo kvietinius miltus ? Jei taip tai tada kiek jų reikėtų vietoj miltų su sėlenomis?
Sveiki, Aušra, žinoma, galima! Naudočiau tokį pat pilno grūdo kvietinių miltų kiekį.