Ar mėgstate tirštas, sočias ir šildančias sriubas? Kol ant viryklės kunkuliuoja puodas, jaukaus jų aromato prisipildo visi namai. Taip kvepia ruduo, tiesa? Ne tik pyragais, bet ir gardžiausiomis sriubomis.
Tirštos bulvių ir lašišos sriubos receptas jau keletą metų yra vienas iš populiariausių, surašytų tinklaraštyje. Visiškai tuo nesistebiu – tai tobulo aromato ir skonio sriuba! O ši – ir truputį panaši, ir visai skirtinga, bet svarbiausia, kad tiek pat nuostabiai skani!
Lašišos ir žiedinių kopūstų sriuba – jauki ir šildanti, tačiau tuo pačiu lengva sriuba, mat vietoje bulvių čia naudojami žiediniai kopūstai. Sakyčiau, prašmatni žuvienė, šypt.
- Norėdami, kad sriuba būtų sotesnė, galite prie ingredientų sąrašo pridėti keletą bulvių (arba jomis tiesiog pakeisti žiedinius kopūstus).
- Užbalinti sriubą galite ne tik lydytu sūreliu, bet ir tepamuoju sūriu ar grietinėle.
- Vietoje šaltai rūkytos lašišos galite naudoti tiek karštai rūkytą, tiek keptą šviežią lašišą – nuo lašišos paruošimo rūšies sriubos skonis šiek tiek skirsis, tačiau visais trimis atvejais sriuba bus labai gardi.
Lašišos ir žiedinių kopūstų sriuba su lydytu sūriu
AtsispausdintiINGREDIENTAI
3 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 svogūno
2 saliero stiebų
2 morkų
4 skiltelių česnako
1 žiedinio kopūsto
2-3 lauro lapelių
½ arb. š. druskos
½ arb. š. grūstų juodųjų pipirų
4 stiklinių (1 l) vištienos sultinio
100 g tepamo lydyto natūralaus skonio sūrelio
150 g šaltai rūkytos lašišos
ryšelio šviežių krapų
GAMINIMO EIGA
1. Dideliame puode virš vidutinio dydžio ugnies įkaitinkite aliejų. Suberkite smulkintus svogūnus, plonais griežinėliais supjaustytus saliero stiebus ir morkas. Pakepinkite, vis pamaišydami, kelias minutes, kol suminkštės.
2. Suberkite smulkiai kapotas česnako skilteles ir pakepinkite dar minutę, kol paskleis aromatą.
3. Suberkite žiedynėliais išskaidytą žiedinį kopūstą (gabalėliais supjaustykite ir jo stiebą), prieskonius, supilkite vištienos sultinį. Padidinę ugnį leiskite užvirti, tuomet sumažinkite ir virkite dar 5-7 minutes, kol žiediniai kopūstai suminkštės.
4. Įmaišykite sūrelį, šaltai rūkytos lašišos gabalėlius ir smulkintus krapus. Pavirkite dar porą minučių ir nuimkite nuo ugnies.
5. Patiekite karštą, apibarstę šviežiais žalumynais (krapais, petražolėmis ar svogūnų laiškais).
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“ ir publikuotas prekybos tinklo portale ČIA.
Daugiau „Lidl Lietuva“ receptų rasite ČIA.
#reklama #lidllietuva
1 komentaras
Skani ir tikrai labai paprasta. Labai tinkama padalyti tarp mėgstančių ir nemėgstančių žuvies: nemėgstantiems įpilama anksčiau kaip daržovienė, o mėgstantieji gauna jau su paskutiniu priedu kaip žuvienę. 🙂