Jei ne dekoracijoms, tai gardžiausių patiekalų ruošimui, – moliūgai dabar karaliauja visur! Šis metas puikus vienam kitam naujam moliūgų receptui išbandyti; sakykit, ar jau kepėt kada moliūginę lazaniją?
Lazanija su moliūgais ir vištiena – ne tik gardus, bet ir sotus, nebrangus, nesudėtingai paruošiamas patiekalas šeimos vakarienei ar savaitgalio pietums. Moliūgai lazanijos sluoksniams suteikia švelnumo, kremiškumo, gardaus aromato, o skonių derinys su vištiena ir špinatais – išties puikus!
- Moliūgų tyrę galite pasiruošti iš anksto. Pačią lazaniją taip pat galite susluoksniuoti iš anksto – vakare susluoksniuokite, pernakt laikykite šaldytuve, o kitą dieną pašaukite į orkaitę.
- Vištienos įdarui galite naudoti ir vištos krūtinėlę, maltą vištieną ar keptos vištienos likučius.
- Vištienos įdarą galite papildyti tarkuotomis morkomis ar riekelėmis pjaustytais pievagrybiais. Apkepkite juos su kitomis daržovėmis.
- Lazanijos lakštų apvirti nereikia – kepimo metu jie suminkštės nuo padažo.
Lazanija su moliūgais ir vištiena
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Moliūgų padažui:
800 g moliūgų tyrės*
¾ stiklinės (190 ml) grietinėlės
1 arb. š. druskos
¼ arb. š. malto muskato
¼ arb. š. maltų juodųjų pipirų
Vištienos įdarui:
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 svogūno
3 skiltelių česnako
500 g vištos šlaunelių mėsos (be kaulo ir odos)
½ arb. š. druskos
¼ arb. š. maltų juodųjų pipirų
150 g špinatų
250 g fermentinio sūrio
250 g mocarelos sūrio
apie 14-15 lazanijos lakštų
* tiek paruošite iš vieno vidutinio dydžio sviestinio moliūgo.
GAMINIMO EIGA
1. Iš pradžių paruoškite moliūgų tyrę. Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios). Sviestinį moliūgą perpjaukite perpus, išskobkite sėklas. Dėkite ant skardos, išklotos kepimo popieriumi, pjūviu į apačią. Kepkite apie 40-60 minučių, priklausomai nuo moliūgo dydžio. Ar moliūgas jau iškepė, patikrinkite peiliu – jis turi itin lengvai smigti į moliūgą. Šiek tiek atvėsusį moliūgo minkštimą išskobkite į maisto smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos tyrės. Jei nenaudojate iš karto, kelias dienas laikykite sandariame indelyje šaldytuve arba užšaldykite.
2. Paruoškite moliūgų padažą. Dar šiltą moliūgų tyrę, grietinėlę, druską, muskatą ir pipirus sutrinkite iki visiškai vientisos masės. Atidėkite į šalį.
3. Paruoškite vištienos įdarą. Keptuvėje virš vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Suberkite smulkintą svogūną, smulkiai kapotas česnako skilteles. Kepkite, kartais pamaišydami, kol svogūnai suminkštės.
4. Į keptuvę sudėkite nedideliais gabalėliais supjaustytą vištos šlaunelių mėsą. Kepkite, kol vištiena pabals ir bus iškepusi. Pagardinkite druska, pipirais.
5. Suberkite špinatų lapelius. Pakaitinkite kelias minutes, kol špinatais sukris. Nuimkite nuo ugnies.
6. Fermentinį ir mocarelos sūrius sutarkuokite.
7. Susluoksniuokite lazaniją. Ant kepimo indo (20×30 cm) dugno paskleiskite porą samčių moliūgų padažo. Išdėliokite lazanijos lakštus taip, kad neliktų tarpelių (jei reikia, perlaužkite juos į kelias reikiamo dydžio dalis).
8. Ant lazanijos lakštų paskleiskite maždaug trečdalį moliūgų padažo ir maždaug pusę vištienos įdaro. Užberkite apie 100 g tarkuoto fermentinio sūrio. Ant sūrio išdėliokite lazanijos lakštus ir dar kartą pakartokite tuos pačius sluoksnius: moliūgų padažo, vištienos įdaro, tarkuoto fermentinio sūrio.
9. Išdėliokite paskutinį sluoksnį lazanijos lakštų, tolygiai aptepkite paskutiniu likusiu moliūgų padažu. Užberkite tarkuotu mocarelos sūriu ir likusiais 50 g tarkuoto fermentinio sūrio.
10. Iškepkite. Orkaitę įkaitinkite iki 170 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios). Kepimo formą uždenkite folija ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 25 minutes. Foliją nuimkite ir kepkite dar 20-25 minutes, kol sūris gražiai apskrus.
11. Leiskite lazanijai 10-15 minučių pastovėti kepimo inde, tuomet pjaustykite gabalėliais ir patiekite.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“ ir publikuotas prekybos tinklo portale ČIA.
Daugiau „Lidl Lietuva“ receptų rasite ČIA.
#reklama #lidllietuva