Man atrodo, mes jau beveik išmokome gyventi truputį kitaip. Tolimų kelionių planus perkelti į netoliese esančius gražius Lietuvos pažintinius takus; maisto meniu planuoti bent savaitei į priekį, šypsotis akimis; mažą restoraną kurti savoje virtuvėje.
Šiandien kviečiu būtent į jį – į restoraną namuose. Kol vis dar dažnai esame linkę ypatingesnes akimirkas atidėlioti iki savaitgalio, gal sulaužykim taisykles ir lyg šventę pasitikim pirmadienį?
Apie „Lidl Lietuva“ produktų seriją „DELUXE“ tikrai girdėjote – ji apipinta jei ne legendomis, taip bent jau liaupsinančiais atsiliepimais – tikrai, tikrai. Dailios pakuotės su aukščiausios kokybės produktais bei rinktiniais gurmaniškais delikatesais parduotuvių asortimentą papildo prieš kiekvienas Kalėdas. Jie tiesiog tobuli dovanoti – dovanoti sau ir tiems, kurie vertina išskirtinumą bei gerą skonį.
Apsidžiaugiau, kai „Lidl Lietuva“ pakvietė mane dalyvauti virtuvės šefo Deivydo Praspaliausko kalėdiniame „Deluxe“ iššūkyje – skubančiame pirmadienio šurmulyje susikurti restorano vertus pietus namuose.
Taigi, šiandien ypatingų pietų meniu – lengvai apkeptas tunas su česnakų padažu ir pomidorais pagal D. Praspaliausko receptą. Išskirtinio skonio patiekalui reikės vos kelių ingredientų: „Deluxe“ gelsvauodegių tunų alyvuogių aliejuje, žiupsnio druskos, sviesto, česnako, čili pipirų, po saują šparaginių pupelių ir vyšninių pomidorų, dar – žiupsnio pipirų ir trupučio šviežių krapų.
Dešimt minučių ir štai – restoranas namuose!
Lengvai apkeptas tunas su česnakų padažu ir pomidorais
AtsispausdintiINGREDIENTAI
100 g „Deluxe“ gelsvauodegių tunų alyvuogių aliejuje
žiupsnelio druskos
1 arb. š. sviesto su jūros druska
2 skiltelių česnako
čili pipirų (pagal skonį)
1 saujos šparaginių pupelių (šviežių ar šaldytų)
3 vyšninių pomidorų
žiupsnelio pipirų
1 arb. š. krapų
GAMINIMO EIGA
1. Įkaitintoje keptuvėje šlakelyje aliejaus lengvai apkepkite smulkintą česnaką, smulkiai kapotus čili pipirus ir šparagines pupeles. Kartais pamaišydami viską kepkite keletą minučių.
2. Į keptuvę sudėkite perpus perpjautus pomidorus, po pusės minutės – „Deluxe“ tuną ir „Deluxe“ sviestą su jūros druska. Stipriai nemaišykite, kad tunas nesubyrėtų į gabalėlius.
3. Pašildykite dar minutę, kol sviestas ištirps, ir prieš patiekdami paskaninkite žiupsneliu „Deluxe“ druskos, grūstais pipirais ir pasmulkintais šviežiais krapais.
Įrašas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“.
Recepto autorius: Deivydas Praspaliauskas
#reklama #lidllietuva #LidlPartnerystė