Baltą mišrainę iš inercijos turbūt būtų galima valgyti nuo Kalėdų ligi pat Naujų (ir jei tik norisi – valio!), bet aš šįryt prabudau su mintimis apie… sriubą. Paprastą, jaukią, šildančią – iš to, kas yra namuose, nes į parduotuvę važiuot visai nenoriu. Kai prieš šventes tvarkiau virtuvės spinteles, stebėjausi, žavėjausi ir baisėjausi tuo pat metu – ilgai galiojančio maisto tiek, kad tikrai reikėtų pradėti valgyti tai, ką turim, vietoj vis naujų ilgų pirkinių sąrašų. Tad ėmiau ir nušoviau du… (ar kada susimąstėt, kokio baisumo tai posakis?) vienu metu: ir sriubą išsiviriau, ir maisto atsargas prajudinau. Tas lęšių stiklainis jau tikrai prašėsi būti pastebėtas, šypt.
Sriuba pavyko puiki! Tokia, kokias labiausiai mėgstu – beveik troškinio tirštumo, soti, kvapni, jauki, labai skani.
Lęšių ir daržovių sriuba
AtsispausdintiINGREDIENTAI
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 svogūno
2 morkų
2 saliero stiebų
4 skiltelių česnako
1 valg. š. pomidorų tyrės
1 arb. š. džiovintų prieskoninių žolelių
½ arb. š. rūkytos paprikos
½ arb. š. druskos
½ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
1 bulvės
1 stiklinės (200 g) raudonųjų lęšių (sausų kruopų)
1 skardinės (400 g) konservuotų smulkintų pomidorų
6 stiklinių (1,5 l) vištienos sultinio
3 valg. š. tepamojo sūrio
Patiekti:
tarkuoto kietojo sūrio
šviežių prieskoninių žolelių (pvz., čiobrelių)
GAMINIMO EIGA
1. Alyvuogių aliejų įkaitinkite puode virš vidutinio dydžio ugnies. Suberkite smulkiai pjaustytą svogūną, morkas ir salierų stiebus. Kepkite, vis pamaišydami, kol daržovės suminkštės.
2. Suberkite smulkiai kapotas česnako skilteles ir kepkite dar minutę, kol paskleis aromatą.
3. Sudėkite pomidorų pasta, suberkite prieskonius. Maišydami kepkite pusę minutės.
4. Suberkite kubeliais supjaustytą bulvę, lęšius, supilkite konservuotus pomidorus ir sultinį. Išmaišykite. Leiskite užvirti, tuomet ugnį sumažinkite ir virkite 20 minučių.
5. Virimo pabaigoje įmaišykite tepamąjį sūrį.
6. Patiekite sriubą vieną arba pagardinę tarkuotu kietuoju sūriu ir prieskoninėmis žolelėmis.
1 komentaras
Labai skani sriuba! Gaminome ir bolivinių balandų sriubą su pupelėmis, bet ši – nugalėjo. Dar sumąstėm šalia kitų prieskonių ir pusę arbatinio šaukštelio aitriųjų paprikų dribsnių įberti – davė šiek tiek aštrumo.
Ačiū už receptą! Kartosim 🙂