Kuo vėsesni orai, tuo sotesnės vakarienės. Ar ir jūsų meniu keičiasi kartu su metų laikais?
Pas mus į karaliaujančių pozicijas vėl grįžta makaronai. Visokiausiais pavidalais, su įvairiausiais priedais; svarbiausia – jie visada (pa)tiks ir trimečiui, ir trisdešimtmečiui, o mano pasaulyje pastaruoju metu tai net labai aktualu, šypt.
Šįkart mes išbandėme, o ir jums siūlau išbandyti, šį tą tarp įprastos ir augalinės mitybos. Vištienos maltinukus pagardinau svogūnais, česnakais, dosniu žiupsniu įvairių prieskonių ir konservuotais rudaisiais lęšiais. Patroškinau naminiame pomidorų padaže ir patiekiau su makaronais bei kietuoju sūriu.
Vakarienė pavyko puikiai! Patiko mums, tikiuosi, kad patiks ir jums. Išbandysite?
Maltinukus gaminau su ekologiškais, be sūrymo konservuotais „AUGA“ rudaisiais lęšiais. Šioje produktų linijoje taip pat rasite avinžirnius, raudonąsias bei juodąsias pupeles. Receptus, kuriuos paruošiau su šiais „AUGA“ ankštiniais, rasite čia:
- Salotos su traškiais avinžirniais;
- Takai (tacos) su juodosiomis pupelėmis ir keptais moliūgais;
- Itališka daržovių sriuba su makaronais ir pupelėmis (Minestrone).
Ekologiški aukštos kokybės produktai, inovatyvi ir aplinkai draugiškesnė pakuotė, ypatingai paprastas naudojimas ir dėmesys detalėms – viskas šiuose produktuose puikiai dera. Nuoširdžiai rekomenduoju!
Lęšių ir vištienos maltinukai pomidorų padaže
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Maltinukams:
450-500 g maltos vištienos
1 svogūno
3 česnako skiltelių
150 g ekologiškų „AUGA“ rudųjų lęšių be sūrymo
2 valg. š. pomidorų pastos
1 kiaušinio
¾ stiklinės (70 g) džiūvėsėlių
ryšelio šviežių petražolių
1 arb. š. rūkytos paprikos
1 arb. š kumino
¼ arb. š. kajeno paprikos
žiupsnio druskos
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų
alyvuogių aliejaus (kepimui)
Padažui:
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 svogūno
3 skiltelių česnako
½ stiklinės (125 ml) pomidorų pastos
1 arb. š. džiovintų čiobrelių
1 arb. š. džiovintų raudonėlių
2 skardinių (800 g) smulkintų konservuotų pomidorų
žiupsnio druskos
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų
Patiekti:
makaronų
tarkuoto kietojo sūrio
šviežių čiobrelių
GAMINIMO EIGA
1. Paruoškite maltinukus. Maisto smulkintuvu labai smulkiai sukapokite svogūną ir česnakus. Sumaišykite su visais likusiais maltinukams skirtais ingredientais.
2. Drėgnais delnais iš paruoštos masės suformuokite nedidelius kukuliukus.
3. Įkaitinkite keptuvę virš vidutinės ugnies. Įpilkite aliejaus. Dėkite maltinukus ir kepkite virš vidutinės ugnies, vis apversdami, apie 5-7 minutes, kol maltinukai bus iškepę. Iškeptus maltinukus išimkite iš keptuvės į lėkštę ir uždenkite folija.
4. Paruoškite pomidorų padažą. Įkaitinkite keptuvę virš vidutinės ugnies. Alyvuogių aliejuje pakepinkite smulkintą svogūną apie 5 minutes, kol suminkštės. Supilkite pomidorų pastą, suberkite smulkiai kapotus česnakus, džiovintus čiobrelius ir raudonėlius. Maišydami pakepinkite dar porą minučių.
5. Supilkite konservuotus pomidorus, pagardinkite druska ir pipirais. Leiskite užvirti, tuomet pavirkite dar 2-3 minutes.
6. Maltinukus grąžinkite atgal į padažą ir pakaitinkite dar kelias minutes, kol jie sušils.
7. Patiekite su virtais makaronais, apiberkite trupučiu tarkuoto kietojo sūrio ir šviežiais čiobreliais. Valgykite iš karto.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „AUGA“.
#reklama #auga
2 komentarai
Išbandžiau ir patariu dėti mažiau kumino. Nes su tokiu kiekiu overpowered. O taip taip skanu ir paprasta pagaminti.
Džiaugiuosi, kad patiko! 🙂 O prieskonius, tikra tiesa, visada galima pasikoreguoti pagal savo skonį 🙂