Gardūs, vasariški blyneliai – vienas skaniausių būdų pradėti dieną. Ar norėtumėt jų išsikepti artėjančio savaitgalio pusryčiams?
Skaniausią mūsų šeimos lietinių receptą esu atradusi jau seniai. Vis maišau ir maišau tą pačią tešlą, gardindama vis skirtingais sezoniniais priedais. Nepabosta niekada!
Kad jau vasara už lango ir braškių sezonas vis dar pačiame įkarštyje, šįkart blyneliai – su braškėmis ir lengvu, gaiviu rikotos sūrio įdaru. Rezultatas – lepūniški, ne per saldūs, vasariški ir labai gardūs pusryčiai!
Lietinius esu kepusi begalę kartų, bet – tikrai nejuokauju – pirmąkart juos kepiau specialioje lietinių keptuvėje. Ją išbandyti pasiūlė „PROMO Cash&Carry”. Manyje gyvenanti minimalistė bandė purkštauti, kad keptuvė yra keptuvė ir vienos užtenka kone viskam, bet – žinokit, truputį klydau. Papasakosiu, kodėl:
- Lietinius kepti būtent lietinių keptuvėje yra tiesiog patogiau – žemi keptuvės krašteliai leidžia blynelį apversti kur kas patogiau;
- Keptuvė lengvutė, todėl yra vilties, kad galbūt ir aš kada nors išmoksiu tą triuką švystelėti ir apversti blynelį ore;
- Keptuvės danga nelimpa, tad ir kepantis blynelis neprikimba; svarbiausia saugoti dangą nuo susibraižymo ir naudoti medinius ar silikoninius įrankius, kad tarnautų ilgiau;
- Keptuvė plona, kompaktiška, tad puikiausiai telpa į labai kuklias mūsų namelio ant ratų spinteles. Dažnus vasaros savaitgalius leidžiame jame – bet tai ne priežastis nekepti blynų!
- Apie gožį net nekalbu – „Berlinger Haus“ keptuvės pasižymi ne tik puikia kokybe, gera kaina, bet ir tuo, kad yra labai gražios!
Smagus tas gyvenimas, kol jame yra pirmų kartų, tiesa? Net jei tai – pirmąkart išbandyta nauja keptuvė. Ją, beje, tikrai pasiliksiu ir tikrai lietinius kepsiu joje. Labai patiko! O jūs – ar turit lietinių keptuvę, ar naudojat vieną viskam?
Lietiniai su rikota ir braškėmis
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Blyneliams:
3 didelių kiaušinių
2 stiklinių (500 ml) pieno
1 ½ stiklinės (210 g) miltų
½ arb. š. druskos
1 valg. š. cukraus
60 g atvėsinto tirpinto sviesto
1 arb. š. vanilės ekstrakto
tirpinto sviesto (kepimui)
Rikotos įdarui:
250 g rikotos
1 valg. š. klevų sirupo
1 arb. š. vanilės pastos
Braškių padažui:
350 g šviežių braškių
1 valg. š. cukraus
2 valg. š. citrinos sulčių
GAMINIMO EIGA
1. Iškepkite lietinius. Visus blynams skirtus ingredientus gerai išplakite šluotele ar elektriniu plaktuvu, kol neliks nė menkiausių gumuliukų.
2. Paruoštą tešlą uždenkite ir palaikykite šaldytuve bent valandą ar pernakt.
3. Keptuvę plonai patepkite trupučiu sviesto. Įkaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies. Pilkite samtelį tešlos ir iškart pajudinkite keptuvę taip, kad tešla plonai padengtų visa keptuvės paviršių.
4. Kepkite, kol pirmoji pusė gražiai apskrus ir blyno paviršiuje atsiras burbuliukai. Atsargiai greitu judesiu apverskite blynelį ir kepkite dar minutę, kad gražiai apskrustų ir iš antros pusės.
5. Taip iškepkite visus blynelius.
6. Paruoškite rikotos įdarą. Rikotą sumaišykite su klevų sirupu ir vanilės pasta iki lygios masės.
7. Paruoškite braškes. Riekelėmis supjaustytas braškes, cukrų ir citrinos sultis sumaišykite ir palikite 10 min., kol braškės išskirs sultis.
8. Patiekite lietinius blynelius, į jų vidų įsukę po šaukštą rikotos kremo ir porą šaukštų braškių.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „PROMO Cash&Carry“.
#reklama #promocashcarry