Kai tingu gaminti, o gaminti vis tiek reikia (nes valgyti taip pat reikia), darau visokius šakar-makar. Dažniausiai tiesiog iš to, ką randu šaldytuve. Tokios dienos labai į gera – ištuštėja pamiršti spintelių kampai, atsiranda daugiau vietos šaldytuve, iš pustuščio stiklainėlio išberiama paskutinė sauja moliūgų sėklų, iš blogos lemties išgelbėjamas nedidelis likęs gabalėlis sūrio ir šlakelis grietinėlės. Kai bene kasdien fotografuoji maistą, tokių mažų likučių šio, to ir ano lieka labai dažnai, o maisto švaistymo aš nuoširdžiai nemėgstu. O galų gale, ir pietūs iš tų likučių būna visai nieko sau – ir skanūs, ir kvepiantys pavasariu.
Šie makaronai patiko ne tik man, bet ir Joriui. Nors maistui jis kasdien tampa vis išrankesnis (ir aš neapsimetinėsiu, kad dėl to tyliai kamputyje vis paliūdžiu), ne taip seniai pasiūlyti makaronai vis dar sutinkami šypsena ir pačepsėjimais.
Dar vienas geras dalykas – artėja pavasaris, o kartu su juo ir piknikų sezonas! Dar nesugalvojau, kaip parkuose ir plačiose pievose sugaudysiu tą mažą vijurką, bet kad mes keliausim iškylauti su pietų dėžutėmis, tai tikrai! O pietų dėžutėms tokios makaronų salotos labai tinka.
Makaronai su pesto padažu
AtsispausdintiINGREDIENTAI
200 g mėgstamų makaronų
žiupsnio druskos
3 valg. š. pesto padažo
½ stiklinės (60 ml) grietinėlės
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų
200 g slyvinių pomidorų
50 g fetos sūrio
saujelės kepintų moliūgų sėklų
šviežių bazilikų lapelių
GAMINIMO EIGA
1. Dideliame kiekyje pasūdyto vandens išvirkite makaronus pagal gamintojo instrukcijas.
2. Išvirtus makaronus sumaišykite su pesto padažu, grietinėle ir žiupsniu grūstų juodųjų pipirų.
3. Apibarstykite perpus perpjautais slyviniais pomidorais, trupintu fetos sūriu ir saujele kepintų moliūgų sėklų.
4. Papuoškite šviežių bazilikų lapeliais ir patiekite.