Kukuliukai ir makaronai, kunkuliuojantys viename sriubos puode, – skamba skaniai, tiesa? Taip ir yra, o paruošti – labai paprasta!
Iš vaikystės turbūt ne aš viena prisimenu sriubą su „galkutėmis“. Čia – kažkas panašaus, tik kiaulienos kukuliukus prieš virdama sriubą iškepu orkaitėje. Kepti kukuliukai sriuboje geriau išlaiko formą, viduje išlieka labai sultingi. Tam, kad būtų pilni skonio ir aromato, į maltą kiaulieną įmaišau visai nemažai tarkuotų česnakų ir dosniai pagardinu „Vegeta Natur“ prieskonių mišiniu kiaulienai.
Išvirti sriubą užtrunku iki valandos. O tuomet: „ei, kur jūs, vakarienė ant stalo!”. Ir girdžiu žingsnius, skubančius į virtuvę, šypt.
Jaukus maistas – paprasčiausias būdas susikurti namuose jaukumą. Kviečiu, išsivirkit sriubos. Bus jauku ir labai skanu!
Makaronų sriuba su kiaulienos kukuliukais
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Kukuliukams:
½ stiklinės (45 g) džiūvėsėlių
¼ stiklinės (62 ml) pieno
500 g maltos kiaulienos
1 kiaušinio
3 skiltelių tarkuoto česnako
2 valg. š. smulkiai tarkuoto kietojo sūrio
½ pakuotės (10 g) „Vegeta Natur“ prieskonių mišinio kiaulienai
Sriubai:
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 svogūno
4 skiltelių česnako
1 skardinės (400 g) smulkintų konservuotų pomidorų
4 stiklinių (1 l) daržovių sultinio
½ arb. š. džiovintų itališkų žolelių
¼ arb. š. aitriųjų paprikų dribsnių
200 g makaronų (pvz., fusilli)
½ stiklinės (125 ml) riebios grietinėlės
50 g špinatų lapelių
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Patiekti:
kietojo sūrio
GAMINIMO EIGA
1. Iškepkite kukuliukus. Orkaitę įkaitinkite iki 220 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios). Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
2. Visus kukuliukams skirtus ingredientus gerai išmaišykite. Semkite po šaukštelį ir tarp drėgnų delnų suformuokite nedidelius apvalius kukuliukus. Turėtumėte gauti apie 25-30 kukuliukų.
3. Išdėliokite ant kepimo popieriaus ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių. Tikslus kepimo laikas priklausys nuo kukuliukų dydžio.
4. Kol kepa kukuliukai, paruoškite sriubą. Puode virš vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Suberkite smulkiai supjaustytą svogūną ir kepkite, vis pamaišydami, kol suminkštės. Suberkite česnaką ir maišydami kepkite dar minutę, kol paskleis malonų aromatą.
5. Supilkite smulkintus konservuotus pomidorus, sultinį, pagardinkite itališkomis žolelėmis ir aitriųjų paprikų dribsniais. Leiskite užvirti.
6. Sriubai užvirus, į puodą sudėkite kukuliukus ir suberkite makaronus. Sumažinkite ugnį, uždenkite dangtį (palikite tarpelį garams išeiti) ir virkite apie 11-12 minučių (arba priklausomai nuo to, koks makaronų virimo laikas nurodytas ant pakuotės).
7. Baigdami virti, supilkite grietinėlę, įmaišykite smulkintų špinatų lapelių ir pakaitinkite dar porą minučių, kol jie suminkštės. Paragaukite ir pagardinkite druska bei pipirais pagal skonį.
8. Patiekite sriubą vieną ar pagardinę saujele tarkuoto kietojo sūrio.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Vegeta Natur“.
#reklama #vegetanatur