Sriubos diena man galėtų būti kiekviena diena, jei tik visos sriubos būtų tokios – jaukios, tirštos, sočios, pilnos sodraus skonio ir aromato. Angliškai tokio tipo sriubos vadinamos hearty soup. Nereikėtų versti pažodžiui, bet juk jos tikrai tokios. Sušildančios širdį.
Šildantis namų maistas – vienas iš nesibaigiančios žiemos džiaugsmų. Kol jos dar liko šiek tiek, dalijuosi receptu ir kviečiu – virkite gardžiai vakarienei, tegul kvepia namai!
Mažiau yra daugiau, tad tokiai sriubai išvirti pakaks kelių bazinių ingredientų, o jai išvirti užtruksite kiek ilgiau nei pusę valandos.
- Svogūnai, salierai, morkos ir česnakai – šventasis aromatingų ir gilaus skonio sriubų pagrindas. Pakepinkite juos svieste, kol suminkštės ir ims gardžiai kvepėti.
- Vištieną galite naudoti įvairią: krūtinėlę, kumpelius, šlaunelių mėsą ar net keptos vištienos likučius. Šlaunelių mėsa yra minkščiausia, tad dažniausiai renkuosi ją.
- Paskutiniu metu ypač pamėgau smulkius orzo makaronus, savo forma primenančius ryžius. Žinoma, galite naudoti ir kitos rūšies makaronus. Verčiau rinkitės smulkius (bus patogiau valgyti) ir atsižvelkite į virimo laiką, nurodytą ant pakuotės, kad nepervirtumėte.
- Makaronus galite keisti ryžiais ar grikiais.
- Sriubą skaninkite mėgstamiausiais prieskoniais. Juos galite naudoti pavienius ar kokybišką prieskonių mišinį – aš sriubą gardinau „Vegeta Natur“ prieskoninių daržovių mišiniu. Jo sudėtyje – vien natūralūs ingredientai, jokių skonio ar kvapo stipriklių: jūros druska, dehidratuotos daržovės 32% (morkos, pastarnokai, svogūnai, bulvės, salierų šaknys, pomidorai, porai, paprikos, petražolių lapai), cukrus, gelsvės, juodieji pipirai, ciberžolės, česnakai, krapai.
- Grietinėlė sriubai suteikia švelnumo ir kremiškumo, o citrinos sultys puikiai subalansuoja skonius. Nepraleiskite šios eilutės – būtinai įspauskite citrinos sulčių į kunkuliuojantį puodą sriubos.
Makaronų sriuba su vištiena
AtsispausdintiINGREDIENTAI
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
500 g vištos šlaunelių mėsos, be odos ir kaulo
žiupsnio druskos
žiupsnio pipirų
2 valg. š. sviesto
1 svogūno
2 saliero stiebų
2 morkų
4 česnako skiltelių
2 arb. š. „Vegeta Natur“ prieskoninių daržovių mišinio
6 stiklinių (1,5 l) vištienos sultinio
1 stiklinės (220 g) smulkių makaronų (pvz., orzo)
½ citrinos sulčių
¾ stiklinės (190 ml) riebios grietinėlės
ryšelio petražolių
GAMINIMO EIGA
1. Didesniame puode virš vidutinio dydžio ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Sudėkite druska ir pipirais pagardintus vištos šlaunelių mėsos gabalėlius ir kepkite 3-4 minutes. Apverskite ir kelias minutes apkepkite kitą pusę. Iškepusią vištieną perkelkite iš puodo į lėkštę ir atidėkite į šalį.
2. Į tą patį puodą sudėkite sviestą. Suberkite nedideliais gabalėliais supjaustytus svogūnus, saliero stiebus ir morkas. Kepkite, vis pamaišydami, kol daržovės suminkštės.
3. Suberkite smulkiai kapotas česnako skilteles ir kepkite dar minutę.
4. Suberkite prieskonius, supilkite sultinį ir išmaišykite. Leiskite užvirti. Tuo metu keptą vištieną supjaustykite ar suplėšykite norimo dydžio gabalėliais.
5. Suberkite makaronus, grąžinkite į puodą vištienos gabalėlius. Virkite 7-8 minutes (arba pagal instrukciją ant jūsų naudojamų makaronų pakuotės).
6. Įspauskite citrinos sulčių ir išmaišykite.
7. Supilkite grietinėlę, suberkite smulkintas petražoles ir dar minutę pakaitinkite.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Vegeta Natur“.
#reklama #vegetanatur