Skonis: 8/10. Tai, kas labai paprasta, nebūtinai yra labai prasta. Kartais iš vos kelių eilinių produktų galima sukurti išties nuostabaus skonio stebuklą, kartais – pasigaminti tiesiog paprastus skanius pietus. Čia – antrasis variantas. Apskrudę, viduje minkštučiai, neapibūdinamo skonio (hm, kažin ar atspėčiau, kad ten būtent brokoliai ir pupelės, jei to nežinočiau 🙂 ), bet tikrai verti daržovių mėgėjų (tų, kuriems nereikalinga mėsa visur, visaip ir su viskuo :D) dėmesio.
Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.
Kur radau? The Well-Seasoned Cook
Mažieji daržovių maltinukai
AtsispausdintiINGREDIENTAI
300 g žiedinių kopūstų ir brokolių, išskaidytų žiedynais
½ svogūno, stambiai susmulkinto
400 g skardinė konservuotų pupelių
1 kiaušinis, išplaktas
1 ½ valg.š. miltų
1 arb.š. malto kumino
2 arb.š. maltos kalendros
¼ arb.š. maltos aitriosios paprikos
2 valg.š. avižinių dribsnių
druska ir pipirai
GAMINIMO EIGA
Žiedinius kopūstus, brokolius, svogūnus ir pupeles sudėti į maisto smulkintuvą ir smulkinti, kol jie pradės susilieti į vientisą masę. Perdėti šią masę į dubenį ir sudėti visus likusius produktus. Gerai išmaišyti. Padalinti masę į dvylika lygių dalių – drėgnais delnais suformuoti dvylika apvalių maltinukų.
Keptuvę dėti ant vidutinio stiprumo ugnies. Įpilti šlakelį aliejaus ir jam įkaitus, sudėti maltinukus. Vieną pusę apkepti 3 – 4 minutes, kol gražiai apskrus, tuomet apversti ir apkepti lygiai taip pat kitą pusę. Išimti iš keptuvės ant popierinių rankšluosčių, nusausinti, perdėti į lėkšteles ir patiekti.
9 komentarai
idėją įsiminsiu.)
labai man tinkami atrodo, dar su kokia bulvių koše makaloše ir salotom, ak ak, nuostabūs lietuviški pietūs 🙂
Ahaa, julyt, tiksliai, bulvių košė! Tiktų super-duper 🙂
Aš labai mėgėja burokinių kotlečiukų (apie 300 g virtų tarkuotų burokėlių, manų kruopų keli šaukštai, kiaušinis, druska, apvoliojam džiūvėsėliuose ir kepam), ir jie taaaaip tobulai su bulvių koše dera, kad atskirai jų net neįsivaizduoju 🙂 Tai va, įtariu, kad šitie toks pats nemirtingas derinukas būtų 😀
aš mėgdavau avižinių dribsnių kotletukus, avižinius dribsnius ir sojos dribsnius užpilame verdančiu vandeniu su sultinio milteliais, paliekam gerai išbrinkti, pridedam daug kepintų saldžiųjų pipirų-morkų-dargalko, žalumynų, prieskonių daug daug, dar krakmolo, kad surištų, ir kepam aliejuky, kramsnojam su bulvių koše ir kečupu.! ak paika čia šalis be dribsnių.
vau, burokinius taviškiu irgi mielai išbandysiu. kartais nusiperku virtų burokų, šaltibarščiams ir salotoms, tai kaip puiku, kai dar kokis pritaikymas atsiranda 🙂
bet dar kartą, sakai, negamintum?
Žinau žinau tuos avižinius – taip pat gėris neabejotinai. Tik aš sojų dribsnių nedėdavau, reiks išbandyt ir su jais, o tai stovi pakiukas nenaudojamas, tuoj, jei ne į keptuvę, tai į šiukšlinę jam teks keliaut 🙂
Išvis tokie kotlečiukai labai geras ir skanus reikalas, kai laiko nėra galybių 🙂 Burokinius būtinai pabandyk, na, tikrai verta 😉
Ar gaminčiau? Na, sakau, kad ne, nes iš tokių greit-ir-skaniai man kaip ne kaip skanesni burokiniai, kopūstiniai (viskas taip pat kaip burokiniuos, tik burokus pakeičiam paprasčiausiu tarkuotu šviežiu kopūstu). Bet gaminau, tai nesigailiu tikrai, gi 8 – tikrai skanu, ale ir skaniau būna 😀
Nū, gardžiai labai atrodo. Kaip tik brokolių ir žiedinių kopūstų, tik kol kas, deja, kitam receptui. Nežinau tik kada jiem eilė ateis – jau meniu kitas suplanuotas.
Žodžiu, manau, kad geras šitas tavo reikalas. O man dar skanu morkų kotletai. kai tik pradėjau nevalgyt mėsos, o tai buvo prieš beveik gūdžius 8 metus (gerai, 7,5 m.), tai mama man kepdavo iš tarkuotų morkų (ateseit, kad grįžus iš mokyklos nemirčiau badu) Žiauriai skanu su grietine ar jogurtu pagardintais cinamonu ir čiut čiut cukraus.
Egle, lauksim tavųjų kopūstinių „reikalų”, įdomu įdomu 🙂
O aš kažkaip nelabai su keptom morkom (na, mokų apkepais ir kotletais) bendrauju, valgyt galiu, bet man skonis toks… na, negaliu sakyt, kad per saldu, bet kažkaip ne taip 😀 Bet o tačiau dėl skonio nesiginčijama 😉
o aš troškintas morkas bent keletą kartų per savaitę valgau, man nu taip, nu taip… norėčiau, tiesa, kad eglė labiau papasakotų apie davo morkų kotletukus – morkos morkos, o kas dar? atseit-pusrytinius blynus esu kepusi, ten su morkom avižom razinkėm cinamonais, bet čia, manau, apie rimtesnį maistą šneka eina?
Asta, tu nuostabi – šaldtyvue guli 3/4 milžiniškos kopūsto galvos, užsilikusios nuo vakar pietų. nusižiūrėjusi esu kopūstų-manų blynelius, tavuosius kotletus irgi mėginsiu. yay!!! pačiu laiku)
Oi, kaip miela būti taip laiku ir vietoj 🙂 Skanaus, lauksim įspūdžių! 😉
Aha, man irgi dabar įdomu pasidarė – o gal aš tiesiog pagal netikusį receptą gaminau? Jau net nepamenu.. morkos, manai… gal ir verta pabandyt dar kartą, pagal patikrintą receptą 😀 Nagi, Eglut, mes laukiam 😉