Drauge su metų laikais kai kurie dalykai keičiasi tiesiog savaime. Rytais keltis tampa lengviau, daugiau laiko norisi leisti gamtoje, net mitybos įpročiai nejučia pasikeičia. Esu iš žmonių, kuriems ledai ir žiemą skanūs, o jaukus comfort food ir vasarą mylimas, bet – negaliu nepastebėt, kad pavasarį sočius valgius vis dažniau pakeičia noras „ko nors lengvo ir gaivaus“. Tas noras labai tikras, intuityvus. Kviečiantis keliauti į virtuvę ir ieškoti joje naujų spalvų.
Vedinas noro „ko nors lengvo ir gaivaus“ gimė ir receptas, kuriuo šiandien dalijuosi. Prašau, jei mėgstat žuvį, nepraeikit pro šalį, – pažadu, čia fantastiškai skanu!
Maistingas, spalvingas, lengvas ir labai, labai skanus derinys lėkštėje: menkės filė su sodraus skonio vyšninių pomidorų padažu ir gaiviomis daržovių bei perlinio kuskuso salotomis. Toks valgis tiktų šeimos vakarienei, savaitgalio pietums ar net šventės stalui. Paruošiamas labai paprastai ir gana greitai, o skonis – vertas dešimties balų!
- Menkę galite keisti kita mėgstama balta žuvimi;
- Labai svarbus patiekalo akcentas – vyšninių pomidorų padažas. Jis pavyksta itin sodrus, intensyvaus skonio, salstelėjęs, su švelnia citrinos rūgštele. Nepriekaištingai dera su žuvimi!
- Perlinio kuskuso salotas galima valgyt ir vienas, bet jos puikiai dera ir kaip garnyras prie žuvies.
Menkę gardinau pamėgtu „Vegeta Natur“ prieskonių mišiniu žuviai .Jo sudėtyje nėra jokių skonio stipriklių – visi natūralūs ingredientai subalansuoti taip, kad žuviai suteiktų puikų skonį ir aromatą.
Jei mėsos, daržovių ar kruopų patiekalus dažnai gardinu ir pavieniais grynais prieskoniais, tai žuviai dažniausiai renkuosi mišinius, kuriais pasitikiu. „Vegeta Natur“ jau senokai laimėjo mano pasitikėjimą ir simpatijas dėl kokybės ir skoninių savybių.
Šio prieskonių mišinio sudėtyje: druska, cukrus, česnakai, pipirai, saldžiosios paprikos, džiovintos morkos, svogūnai, rozmarinai, muskatai, kukurūzų krakmolas, petražolės ir laurų lapai.
Menkė su keptų pomidorų padažu ir perlinio kuskuso salotomis
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Kuskusui:
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 mažo svogūno
1 skiltelės česnako
1 stiklinės (160) perlinio kuskuso
1 ½ stiklinės (375 ml) daržovių sultinio
Kuskuso salotoms:
2 trumpavaisių agurkų
250 g vyšninių pomidorų
30 g špinatų
¼ raudonojo svogūno
ryšelio šviežių krapų
3 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 valg. š. citrinų sulčių
½ arb. š. druskos
¼ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Vyšninių pomidorų padažui:
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
4 česnako skiltelių
250 g vyšninių pomidorų
ryšelio šviežių bazilikų
2 valg. š. citrinos sulčių
½ arb. š. druskos
1 arb. š. cukraus
¼ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Žuviai:
4 menkės filė gabalėlių
2 arb. š. „Vegeta Natur“ prieskonių mišinio žuviai
alyvuogių aliejaus (kepimui)
GAMINIMO EIGA
1. Paruoškite perlinio kuskuso salotas. Puode virš vidutinio dydžio ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Suberkite nedideliais gabalėliais pjaustytus svogūnus, smulkiai kapotus česnakus ir vis pamaišydami kepinkite kelias minutes, kol suminkštės.
2. Suberkite perlinį kuskusą ir maišydami pakepinkite minutę.
3. Supilkite daržovių sultinį, leiskite užvirti. Sumažinkite ugnį iki silpnos, uždenkite puodą dangčiu ir virkite 10 minučių, kol kuskusas sugers sultinį. Nukaiskite ir palikite atvėsti. Atvėsęs kuskusas atrodys sukibęs į vieną gabalą, bet labai lengvai jį išpurensite šakute.
4. Atvėsusį perlinį kuskusą sumaišykite su šiaudeliais pjaustytais agurkais, perpus perpjautais pomidorais, pasmulkintais špinatų lapeliais, smulkiai kapotu raudonuoju svogūnu, krapais. Pagardinkite alyvuogių aliejumi, citrinų sultimis, druska ir pipirais. Viską išmaišykite.
5. Paruoškite padažą. Keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Suberkite smulkiai kapotas česnako skilteles ir pakepinkite apie minutę, kol paskleis gardų aromatą.
6. Suberkite perpus perpjautus pomidoriukus ir vis pamaišydami kepkite apie 5-7 minutes, kol suminkštės, sukris.
7. Suberkite kapotus baziliko lapelius, įspauskite citrinos sulčių, pagardinkite druska, cukrumi ir pipirais. Pakaitinkite dar porą minučių ir nuimkite nuo ugnies.
8. Iškepkite žuvį. Menkės filė pagardinkite prieskonių mišiniu žuviai.
9. Keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Sudėkite žuvies gabalėlius apkepkite po kelias minutes iš abiejų pusių.
10. Patiekite. Į lėkštes dėkite po kelis šaukštus perlinio kuskuso salotų. Šalia dėkite gabalėlį menkės, šalia ar ant viršaus – kelis šaukštus sodraus vyšninių pomidorų padažo. Patiekite nedelsiant.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Vegeta Natur“ .
#reklama #vegetanatur
1 komentaras
Tobulai!!!