Kelionė į JAV buvo turbūt didžiausia avantiūra, į kurią kada nors leidomės. Metėm gerus ir stabilius darbus, susikrovėm didesnius už save lagaminus ir išvykom. Vietoj sėslaus pabuvimo Čikagoje nusprendėm pervažiuot JAV skersai iki pat San Francisko, o tada – atgal. Nuo vieno nacionalinio parko iki kito, nuo vienos greitojo maisto užkandinės iki kitos. Važiavom daugiau nei mėnesį ir niekad nežinojom, kur būsim po dviejų ar trijų dienų.
Tai buvo svajonių kelionė. Gera į ją kartais sugrįžti bent skoniais (kol vieną dieną, tikiu, sugrįšim ir lėktuvais!).
Mėsainių kelionėje po JAV suvalgiau tiek, kiek per gyvenimą nesu suvalgius niekur kitur. Mums, vos velkantiems kojas po kasdienių dešimčių kilometrų žygių, ne prašmatnūs restoranai, o nuo greitkelio ryškiai šviečiančios greitojo maisto užkandinių iškabos buvo lyg kelrodė žvaigždė.
Kokių tik mėsainių neragavau! Vieni skaniausių iki šiol – su plėšyta kiauliena, sūriu, keptais svogūnais. Tokius šiandien sukomplektavau tiesiog namuose. Buvo paprasta kaip dukart du, nes daugelį produktų parsivežiau iš „Lidl Lietuva“ – šiandien čia prasideda amerikietiškų skonių pilna „McEnnedy“ savaitė.
Jei ir jūs mėgstate mėsainius, pirmyn ir į pirkinių krepšelį būtinai dėkit: plėšytą kiaulieną, BBQ padažą, pjaustytą minkštąjį sūrį „Monterey Jack“, keptus svogūnus, bulvytes ir stiklainį raugintų agurkėlių. Galit vadinti „cheat day“ ar kaip tik norit, bet galiu pažadėt – bus nerealiai skanu!
Tai kaip, sakykit, ar mėgstat mėsainius, šypt?
Mėsainiai su barbekiu plėšyta kiauliena
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Mėsainiams:
6 mėsainių bandelių
550 g virtos plėšytos kiaulienos
125 ml barbekiu padažo
6 riekelių sūrio
kelių saujelių keptų svogūnų
žalumynų (pvz., gražgarsčių)
Patiekti:
keptų bulvyčių
barbekiu padažo
raugintų agurkėlių
GAMINIMO EIGA
1. Bandeles perpjaukite perpus, paskrudinkite.
2. Plėšytą kiaulieną sumaišykite su barbekiu padažu.
3. Ant dar šiltos apatinės bandelės dėkite riekelę sūrio, kad išsilydytų. Ant viršaus dėkite plėšytos kiaulienos, keptų svogūnų, jei norite – saujelę žalumynų.
4. Užvožkite antrąją bandelės pusę, paspauskite delnais. Patiekite nedelsiant su saldžiųjų bulvių skiltelėmis, barbekiu padažu ir raugintais agurkėliais, ar su kitais mėgstamais pagardais.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“.
#reklama #lidl #lidllietuva