Be ilgų, kartais beprasmių ir nuobodžių įžangų, be pasakojimų apie vakar, šiandien ar rytoj. Be pažadų, kasdien tūkstančiais raidžių ir kablelių, šauk(š)tukų ir daugtaškių skriejančių į šaltą žiemos dangų ir be gyvenimo prasmės ieškojimų.
Ir dar be ilgų mąstymų, kodėl svarbu ir kaip labai svarbu yra nugalėti savo baimes. O ką čia ir mąstyt, tiesiog tai leidžia žengti pirmyn – ar to maža?
Ne, aš dar nevairuoju. Ne, aš dar neįveikiau savo asmeniškų slaptųjų baimių, tų, kur ten po septyniais užraktais paslėptos… Ir pasaulio neužkariavau, ne ne.
Viskas paprasta kaip du kart du – aš nugalėjau savo antrąjį siaubą baubą savo virtuvėje. Mielinė tešla man pakluso! Ir vakar mano namai kvepėjo minkštutėmis, šviežiomis ir labai skaniomis bandelėmis… Šį kartą – ilgai ir kantriai laukusių šios dienos garbei – mielinės bandelės su dešrelėmis.
Skanaus!
Skonis: 10/10. Minkštos, kvapnios ir… mielinės! 😀 Skanios ir šiltos, ir šaltos – žinoma, labai svarbu pasirinkti skanias ir kokybiškas pieniškas dešreles. Ir tiesų mano namuose mieliniai kepiniai yra didžiulė retenybė – net mama dar niekada nėra nustebinusi tokiomis bandelėmis, taigi, šios – tiek ilgai lauktos, vis žadėtos ir vis pamirštos ar atidėliojamos į begalybes – išnyko akimirksniu.
Ir dar, beje, audringi plojimai bandelių formai – ir gražu labai, ir valgyti smagiau (dar skaniau)! 🙂
Sudėtingumas: yra ką nuveikti.
Kur radau? Pas Andželiką, kuri netingi…
Mielinės bandelės su dešrelėmis
AtsispausdintiINGREDIENTAI
1 puodelis (250 ml) pieno
190 g margarino
2 valg.š. cukraus
žiupsnelis druskos
2 kiaušiniai
10 g sausų mielių
550 g miltų
10 pieniškų dešrelių
mėgstamų prieskonių
GAMINIMO EIGA
1. Pieną, margariną, cukrų ir druską pakaitinti puode, kol ištirps margarinas (aš iš pradžių margariną ištirpinau mikrobangų krosnelėje, tuomet puode šiek tiek pakaitinau pieną-cukrų-druską, supyliau margariną ir dar čiut-čiut pakaitinau).
2. Į šiek tiek atvėsusią, bet vis dar šiltą masę įmušti kiaušinius, išmaišyti.
3. Miltus sumaišyti su sausomis mielėmis.
4. Į mišinį įmaišyti pieno-margarino-cukraus-druskos masę. Viską gerai išmaišyti. Jei tešla per minkšta, pridėti dar šiek tiek miltų.
5. Paruoštą masę uždengti rankšluostuku ir palikti apie 40 minučių, kol pakils.
6. Pakilusią mielinę tešlą iškočioti. Įvynioti dešrelę, (1) aštriu peiliu padaryti įpjovas iki apatinio tešlos sluoksnio (jo neperpjauti!), (2) supinti „kaseles”, kiekvieną įpjautą „riekelę” lankstant vis į priešingą pusę, (3) suformuotas bandeles apibarstyti mėgstamu prieskonių mišiniu, (4) ir kepti iki 200 ºC įkaitintoje orkaitėje apie 10 – 12 minučių.
21 komentarai
svarbiausi yra pirmieji žingsneliai.
po kurių pajunti, kad, o dievulėliai, tikrai stovi ant žemės, kad gali visgi į ją remtis.
su pergale :D. bent jau prieš Mielinę. labai gEra, kai ją prisijaukini.
nu cia kas per menas!? ka tu, ka tu 😉 Pieniskos desreles man yra didelis delikatesas 😉
Na kokia šaunuolė 🙂 Aš mieles vien tik dėl picos prisijaukint norėč’.
Triskart ačiū: ačiū Julei, ačiū Daliai, ačiū Jurgitai 🙂
Labai džiaugiuos šiais savo pasiekimais, todėl pagyras priimu aukštai iškelta nosim ir su šypsena lig ausų 🙂 Juk aš jų verta, chi chi 😀
Nu fantastika… Asta, pas Tave užsukus tokių grožių randu.. Iš pradžių tortai, o dabar ir su bandelės su dešrele kaip šedevras atrodo! Būtinai išbandysiu šitą meno kūrinį 🙂
Na jau, tuoj nuo tų pagyrų į dangų išplasnosiu iš laimės 😀 Ačiū, AJ 😉 Nors ne mano čia išgalvotas šedevras, bet man jis taip pat labai gražus. Ir valgyti skaniau! Net maniškis tai patvirtino, o jau maistą jis vertina tikrai griežtai.. 😀
As irgi isbandziau sias bandeles, laaaabai patiko. Super iskilo ir skanu buvo. Aciu uz receptuka!
Ir isvis labai fainas puslapis!
Reda, šaunu – džiaugiuosi! 🙂
Ir labai ačiū, labai faina kažkam būti fainu puslapiu, tikrai! 😉
o jei aš vietoj margarino naudočiau sviestą? kaip manot nieko blogiau nebūtų?
Desrele, pralėkiau per daug daug mielinės tešlos receptų ir padariau išvadą, kad dažnai jai naudojamas ir sviestas, todėl drįstu sakyti, kad nieko blogo jis nepadarys 🙂
O galima ne saunas, bet paprastas mieles naudoti?
Laure, tikrai taip, galima, tačiau reikia atkreipti dėmesį, kad 7 g. sausų mielių atitinka 25 g. šviežių mielių 🙂
prisidėsiu prie pagyrų šio puslapio
jis pas mane mėgstamiausuose tupi 😉
Ačiū, skaitove 🙂 Labai labai gera girdėti, ačiū už įvertinimą :))
pasinaudojau teslos receptu ir iskepiau bandeliu su darzovemis,zinot tik antra karta teko garbe draugaut su mielemis,bet nepasikuklinsiu pasakyt,kad bandeles isejo tiesiog fantastiskos,skaniausios is kadanors valgytu:)labai skani tesla…minksta puri,tiesiog tirpsta burnoj…aciuuuuu!!!!
Niciete, labai smagu, kad viskas taip puikiai pavyko 🙂 Manęs ši tešla taip pat dar niekad neapvylė – džiugu, kad neapvilia bei dovanoja skanias akimirkas ir kitiems :))
Na grozis bandeliu! ir kaip smagu daryt buvo!pirma syki mieline tesla naudojau bandukems ir ka! pavyko! super tesla, panaudot visokiom bandelem galima- minksta, puri! Aciu !
Nėra už ką, Indre 🙂 Labai džiugu girdėti, kad pavyko ir patiko 🙂 Mielinė tešla iš tiesų yra puiki, kai su ja susidraugauji 😉
Dabar kepu 🙂 labai gražiai atrodo man šios bandelės 🙂 Tikiuosi mano berniukui jos patiks 🙂
Man 14 bandelių gavosi, dariau su krapais 🙂 labai skanios 🙂
Rimante, tikriausiai visiems vaikams tokios bandelės patiktų – juk bandelės su dešrele! Džiaugiuosi, kad taviškis – ne išimtis 🙂