Keptuvėje, orkaitėje ar karšto oro gruzdintuvėje, saldūs ar nesaldūs, su priedais ar be jokių priedų, karšti ar jau atvėsę, pusryčiams, pietums ar vakarienei – o, dievai, varškėčiai mūsų namuose tiesiog karaliauja. Tad turbūt visai natūralu, kad nepaliaujamai ieškau būdų jiems paįvairinti. Vieni būdai būna sėkmingesni už kitus, bet šis – sakyčiau, labai vykęs, šypt.
Varškėčius šįkart saldinau bananais, dalį miltų pakeičiau migdolų miltais ir į masę papildomai įmaišiau kelis šaukštus šaltyje džiovintų uogų. Kepiau karšto oro gruzdintuvėje (bet galite kepti tiek orkaitėje, tiek keptuvėje). Varškėčiai iškepė drėgni, švelnūs, pasipūtę lyg minkštos paduškėlės*. Šaltyje džiovintos uogos suteikė ne tik spalvų, bet ir gaivios, labai malonios rūgštelės.
Ruošdama varškėčius, naudojau „Alvo“ liofilizuotas uogų granules. Jos yra smulkintos, tad patogios ne tik įmaišyti į ruošiamus patiekalus, gardinti pusryčių košę, bet ir puošti desertus: tortus, keksiukus ar ką tik sumanysite.
Pastebėjote žalią rakto skylutės simbolį, esantį ant produktų pakuočių? Tai ES registruotas prekių ženklas, skiriamas kokybiškiems, sveikatai palankiems maisto produktams. Šiose šaltyje džiovintose uogose nėra jokių pridėtinių cukrų, sudėtyje – tik uogos ir nieko daugiau.
*Pati nustebau, kai berašant šis žodis atėjo į galvą, bet jis čia tinka tobulai – paduškomis mano seneliai vadindavo pagalves. Tad ir šie varškėčiai – tikrai lyg pagalvėlės!
Migdoliniai varškėčiai su bananais ir uogomis
AtsispausdintiINGREDIENTAI
360 g pusriebės (9%) varškės
2 kiaušinių
1 banano
½ arb. š. vanilės pastos
žiupsnio druskos
½ stiklinės (50 g) migdolų miltų
½ stiklinės (70 g) kvietinių miltų
3 valg. š. šaltyje džiovintų uogų (aviečių, mėlynių, braškių, vyšnių)
GAMINIMO EIGA
1. Sumaišykite visus produktus iki vientisos masės.
2. Padalinkite masę į aštuonias dalis ir drėgnais delnais suformuokite apvalius paplotėlius.
3. Iškepkite varškėčius:
- Jei kepate karšto oro gruzdintuvėje: dėkite ant kepimo popieriaus lakštelio, kartu su juo – į karšto oro gruzdintuvę. Kepkite 180 °C temperatūroje 9 minutes. Tuomet apverskite ir kepkite dar 3 minutes.
- Jei kepate orkaitėje: išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir kepkite iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių.
- Jei kepate keptuvėje: virš vidutinės ugnies įkaitinkite šaukštą kokosų aliejaus ir kepkite varškėčius po kelias minutes iš abiejų pusių, kol išorėje gražiai apskrus, o viduje bus iškepę.
4. Patiekite su mėgstamais priedais: uogomis, graikišku jogurtu, milteliniu cukrumi, medumi ar kt.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Alvo“.
#reklama #alvolietuva