Mano gyvenimas telpa į vienuolika dėžių. Labai didelių ir šiek tiek mažesnių dėžių, į kurias prieš kelias dienas sutalpinau beveik dvidešimt dvejus savo gyvenimo metus. Kiek be proto daug ir kiek visai mažai – priklauso nuo to, kaip į viską žiūrėsi.
Gyvenimas kitu kampu. Naujas baltas popieriaus lapas, kurį spalvinsime mudu. Skubėjom šitaip lėtai ir štai – ta diena atėjo. Atnešdama žiupsnį sumišimo, krislelį baimės ir glėbį džiugesio.
Mes lėtai kraustom tas pilnas pilnutėles dėžes, kuriose slepiasi gabalėliai mano gyvenimo. Mažas ir dideles dėžes, pilnas prisiminimų. Labai skirtingų ir labai mano.
O šiandien čia esame mes. Ir būsime. Po truputį kursim savo dienas, savo ritualus ir savo rutiną.
Dėlioju rėmelius su mūsų nuotraukomis ant spintelės. Dedu knygą savo lovos pusėje. Pažadu į mažą vazelę kiek vėliau pamerkti kelias gėlytes ir atveriu langus. Orkaitėje kepa pyragas, o aš laikau čiūrikus, kad jis būtų pats skaniausias gyvenime. Lyg tai galėtų būti dar vienas geras ženklas.
Kai myli, viskas įmanoma. Skanus, saldus, laimingas gyvenimas.
Kol iškeps pyragas, vaišinu savo skaitytojus gabalėliu nuostabiai skanaus torto. Gal ne gaiviu ir ne visai vasarišku, kokio norėtųsi tokią karštą dieną, pro langą plieskiant saulei, tačiau tikrai puikiu.
Skonis: 10/10. Šį tortą jau gaminau du kartus iš eilės – ir dėl to, pačiai labai patiko, ir dėl to, kad niekas iš ragavusių netiko abejingi. Tortas nėra lenvas – greičiau sotus, tačiau velniškai skanus. Tiek biskvitas, tiek kremas – verti nuodėmės, o jie kartu dviese – tiesiog ideali pora :))
Sudėtingumas: yra ką nuveikti.
Kur radau? Torto biskvitai – pagal Sonatiną, kremas – pagal Nolitą.
Migdolinis tortas su maskarpone
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Migdoliniam biskvitui:
3 kiaušiniai
110 g cukraus pudros
110 g maltų migdolų
15 g kakavos
25 g sviesto, tirpinto
30 g miltų
100 g kiaušinių baltymų
15 g cukraus
Maskarponės kremui:
450 g maskarponės
375 ml grietinėlės, 36 proc. riebumo
1 arb.š. vanilės esencijos
100 g balto šokolado
100 g cukraus
Sulaistymui:
50 g cukraus
1 puodelio stiprios kavos
1/3 puodelio (80 g) Tiramisu likerio
GAMINIMO EIGA
IŠKEPKITE MIGDOLINĮ BISKVITĄ
1. Kiaušinius išplakti su cukraus pudra ir maltas migdolais, kol masė taps puri ir padvigubės.
2. Atsargiai įmaišyti atvėsintą sviestą ir miltus, persijotus su kakava.
3. Baltymus išplakti iki standumo, palaipsniui beriant cukrų.
4. Išplaktus baltymus atsargiai įmaišyti į tešlą.
5. Tešlą supilti į kepimo popieriumi ištiestą 24 cm. skersmens kepimo indą ir kepti iki 180 ºC įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių (patikrinti mediniu pagaliuku).
6. Iškepusį ir atvėsusį biskvitą perpjauti į tris dalis.
PARUOŠKITE MASKARPONĖS KREMĄ
1. Maskarponę išplakti su 50 gramų cukraus ir vanilės esencija.
2. Su likusiu cukrumi išplakti grietinėlę iki standžių putų.
3. Garų vonėlėje ištirpinti šokoladą.
4. Maskarponės masę sumaišyti su tirpintu šokoladu, įmaišyti grietinėlę.
PARUOŠKITE SIRUPĄ SULAISTYMUI
1. Išvirti kavą. Sumaišyti su cukrumi. Jai atvėsus, įmaišyti likerį.
SURINKITE TORTĄ
1. Pirmąjį biskvitą dėti ant torto lėkštės ir apjuosti torto formos borteliais. Aš tortą apdėliojau biskvitiniais piršteliais, kaip jau buvo pasakoti čia.
2. Biskvitą sulaistyti drėkinimui skirtu skysčiu ir ant viršaus paskleisti trečdalį maskarponės kremo.
3. Dėti antrą biskvitą, šiek tiek rankomis tolygiai paspausti. Apšlakstyti drėkinimo skysčiu ir ant viršaus paskleisti antrą trečdalį kremo. Tą patį pakartoti su trečiuoju biskvitu.
4. Tortą papuošti pagal fantaziją. Dėti į šaldytuvą bent kelioms valandoms. Tortui sustingus, atsegti ir nuimti torto bortelius, patiekti.
5. Ragauti ir mėgautis… Skanaus 🙂
85 komentarai
Kadangi aš absoliučiai atspari karščiui – man kuo karščiau tuo geriau, maloniau ir visaip kitaip puikiau…taigi, kai kepina saulutė aš visuomet noriu kažko rimto, riebesnio, sunkesnio, saldesnio ir visai ne gaivesnio – didelis tokio torčiuko gabalas būtų pats tas ;))
P.S. kaip supratau persikraustei?… jeigu atspėjau – sveikinu su permainomis!! 🙂
Mademoiselle, aš kiekvieną tavo komentarą perskaičius pagalvoju – et, kokios gi mes panašios :)) Aš irgi saulės, šilumos ir vasaros vaikas 🙂
P.S. Taip, supratai teisingai – ačiū 🙂
Ooooo dideliausi sveikinimai pradedant gyvenimą kartu!! Jei gerai supratau:))
Kad namai visuomet kvepėtų naminiais pyragais, meile ir šiluma:)
Dideliausi dėkui tau, Ineta, už sveikinimus ir už tokius šiltus palinkėjimus :)) Labai stengsimės, kad jie tikrai pildytųs kiekvieną akimirką 🙂
Prisidedu prie sveikinimu ir as! Sekems ir dar karta sekmes deliojant po nedideli gabaleli savo gyvenima kartu, kad nebutu astriu kampu, o jei bus kad greiciau nusislifuotu, kad namai kvepetu keptu pyragu, silume ir laime 😉
P.S. tortas atrodo DIEVISKAI!
seiles ryju upeliais….
Ačiū, Neringa, ir tau už puikius puikiausius linkėjimus 🙂
O tortas, patikėk manim, tikrai nerealus – siūlau išbandyti progai pasitaikius ;))
Sveikinu su pokyčiais ir linkiu sėkmės 🙂 O tai Saulėtoj virtuvėj dabar gal pradės dominuoti „rimtieji” patiekalai..? 🙂
Rūta, ačiū 🙂
Prajuokino tavo komentaras – bala žino, kaip ten bus, sunku ir numatyti 😀 Juk kugelio ar karbonadų receptų nedėsiu? O dėl saldumynų situacija lieka panaši – mes abu labaaaai juos mėgstam :))
wow kaip tik norejau kokio tortuko receptuko su maskarpone ir va, o pagal nuotraukytes ir aprasyma ziurisi ir skamba tiesiog tobulai :)))
Sveikinu ir as pradejus nauja gyvenimo etapa, nesenai ir pati ji pradejau, galiu pasakyt tik viena – tai yra kazkas nerealaus ir nuostabaus :))
Lina, kol kas aš galiu pasakyti irgi lygiai tą patį apie gyvenimą kartu :))
O dėl torto – šaunu, kad pataikiau lyg tyčia, lauksiu būtinai atsiliepimų, jei tik gaminsi 😛
Džiugu )
Iš tikro malonu skaityti tas kupinas laimės, džiugesio įrašų įžangas.
Ir tortas, tikrai neabejoju, nuodemės vertas.
Pati save šiuo metu nuo kepinių šalin tempiu 😀
Diana, man taip pat 🙂 Labai labai labai džiugu :)))
Tortas, manau, galės palaukti ir kito etapo (kai kepinių nevysi tolyn) 😀
saulele, sveikinu ir laikau kumščius už judu abudu*
(atrašysiu atrašysiu grįžtu namo ryyyyyyt)
julyt, ačiū ačiū ačiū! :)*
Jau ryt! Kaip greitai laikas bėga 🙂 Lauksiu laiškelio labai labai, nors dabar taip visu kuo užsivertus, kad pati pašto sąžiningai tikrint neturiu laiko :))
oi, kaip seniai besilankiau cia… ziauriai skaniai atrodo, nors nesu alkana, bet uzsimaniau kaip (mm) gal reikes ir man kada nepatingt kazka panasaus iskept, seniai bedariau tai 🙁
Bri, džiaugiuosi, kad užsukai 😉 Ačiū už pagyras torčikui, nesikartosiu šimtąjį kartą, koks jis tikrai skanus 😀 Bet tu tikrai nepatingėk, jei tik noras ir įkvėpimas aplankys, manau, patiks 😉
O Tasty Art pastebėjau, kad liūdi šiek tiek pastaruoju metu (įrašų atžvilgiu), bet atsigavimas visus tik pradžiugintų, net neabejoju :))
Asta, taip ir nujaučiau… 🙂 Džiaugiuosi už jus abu. Gyvenkit laimingai ir salbžiai bei stipriai mylėkit viens kitą.
Ačiū, Egle 🙂 Taip ir darysim – ilgai ir laimingai :)))
Mieloji, net sugraudinai Lolitą su tokia įrašo pradžia.. O aš laikysiu čiūrikus ne tik už tortą, bet ir už tą naują pradžią, už visas gražias akimirkas, kurias ji atneš 🙂
… ir už visus tavo patiekalus, kuriais dar pradžiuginsi savo mylimojo širdį ;D
Lolituk, nesigraudink 🙂 Žiūrėk, tavęs jau irgi „ant dienų” šitas gėris laukia, ar ne? Tada aš labai labai dėl tavęs džiaugsiu, laikysiu čiūrikus ir kai susitiksim, vaišinsiu pyragu ta proga :))
P.S. Tsssss, tyliai, D. sakė, kad tikrai virtuviniais reikalais nesiskundžia, jey 😀 Bandysiu džiugint ir toliau :))
Ir aš pamaniau teisingai, vadinas 🙂 Džiugi ir kupina besiskleidžiančios meilės įžanga, labai gražu..
Būkit laimingi kartu ir atslinkusią (kada nors) rutiną išvirkit puode skaniausios minestrone pavidalu 🙂
Ačiū! 🙂 Oi, virsim virsim… :)))
Tu kaip visad saldumynais vilioji 🙂
O kaip kitaip, Indre? :)) Čia, manau, jau visi turėjo priprasti, kad pas mane saldumynai tai kasdienybė, o rimtas maistas saulėtoj virtuvėj – retai lyg šventė 😀
[…] praktiškai visas paimtas iš saulėtos virtuvės, bet, kadangi biskvitas neiškilo tiek, kad galėčiau perpjauti jį į tris dalis (galima kaltinti […]
Sveiki, noreciau paklausti keleto dalyku. :))
… Kiaušinius išplakti su cukraus pudra ir maltas migdolais…
norejau paklaust , o kiausinius cia turima omeny ir baltymus ir trynius?
o kiek smulkiai reik malt migdolus? kad liktu gabaliukai ar iki beveik miltu konsistencijos?
beje,kai kepiau torta Rafaelo, man biskvitas susmego. del ko taip galejo nutikti? ir ar sitam biskvitui negresia tas pats pavojus?
taip pat norejau paklausti kaip del to drekinimo? kaip Jus drekinate? ar visa sulaistote,kad butu permirkes ar kaip? nelabai isivaizduoju kaip tai daroma:)
dekoju labai uz atsakyma:))
linka, taip reikia išplakti visus tuos tris kiaušinius (ir baltymus, ir trynius), o migdolus reikia sumalti beveik iki miltų konsistencijos.
Dėl biskvito, na, man nei Raffaello, kurį kepiau gal 20 kartų, nei šitas nei karto nesusmego, bet taip galėtų būti dėl per staigios temperatūrų kaitos – pavyzdžiui, jei biskvitą iškepusį iš karto trauki iš orkaitės – verčiau, leisti jam ten tolygiai atvėsti, atidarius dureles. Arba dar gali būti dėl orkaitės durelių trankymo kepimo metu, kad biskvitas subliūkšta… 🙂
Drėkinant visko kiaurai laistyti tikrai nereikia, nes labai jau šlapias bus torčikas 🙂 Aš vidutiniškai pilu po tris keturis šaukštus ant biskvito lakšto. Tiesa, to drėkinimo skysčio visada lieka, bet jis visai skanus 😀
Tikiuosi, atsakymai pagelbėjo 🙂 Sėkmės gaminant! 😉
Sveiki, norejau paklaust kas ten per tiramisu likeris? 🙂 kur jo gauti ? 🙂
Didžiųjų prekybos centrų lentynose galima gauti – aš gavau paprasčiausiai Maximoje 🙂 Gaila, bet po ranka butelio nėra, todėl tikslaus pavadinimo nepasakysiu, bet… ieškoti reiktų prie saldžių kreminių likerių, buteliai nedideli, po 350 ml, jeigu neklystu, šviesiai kreminės spalvos. Yra įvairių skonių – tiramisu, kokosinis, kavos ir t.t. Jei atidžiai peržvelgsi tas lentynas tikrai tikrai surasi 🙂 Dar ant pačio butelio, po pavadinimu, mažas tiramisu torto gabalėlis nupieštas :))
Aciu labai!:) meginsiu ieskotis ir bandyt kepti 🙂
Sėkmės! 🙂 Lauksiu atsiliepimų 😉
nerealiai skanus!:) tik as nedrekinau. bet isejo vis tiek pasakiskas:)
Annie, labai džiaugiuosi, kad pavyko ir patiko 🙂
Laba, norejau paklaust, kaip kepi biskvitus kad visi iseina vos ne tobulai lygiu pavirsium (na bent jau tokie nuotraukose). Man pvz kepant, ju pavirsius issigaubia ir tampa apvalus. Gal zinai ir gali pasakyt kaip to isvengti? 🙂 Labai nepatogu pjaustyt ir po to deti pertepimus ant tokio…
Rimantai, oi, ne ne, nesigauna man tobulai lygus paviršius dažniausiai, kartais toks apylygis, o kartais tai ooo, kokios viršukalnės kepant iškyla. Ir ką aš galiu patart? ką darau pati? Imu peilį ir tą „kuprą” nupjaunu. Ir turiu biskvitus tobulai lygiu paviršiumi :)) Paprasčiau nei paprasta, ar ne? :))
Dekui uz atsakyma. Galvojau (tiksliau vyliausi) yra kokia nors super duper gudrybe, nes kupras pjaunant tai ir pacio biskvito maziau lieka 🙂 O jei bandyciau prislegt kuo nors is virsaus, kaip manai ar gautusi kas nors doro? Prasau smarkiai nepykti jei kiek kvailoki klausimai, bet dar tik neseniai pamegau gaminti, todel dar net daugelio paprasciausiu dalyku nezinau 🙂
P.S. O tavo blogas tai vienas labiausiai viliojanciu ir vienas labiausiai sugebanciu mano burnoj prikaupt seiliu beziurint :))) Kieeeeek tortu skaniu cia yra… Ir kaaaaaaip gyre visi kas tik paragavo torta snikers kuri kepiau pagal recepta is cia 🙂
[…] kad kalbėtis būtų smagiau, atnešu tortuką. Jau gamintą ne vieną kartą – labai skanų migdolinį tortą su maskarpone. Šįkart puoštą įvairiais vaisiais ir spalvingą – kad joks rudeninis lietus nenutrintų […]
Niekaip nerandu damų pirštelių.. 🙁 Parduotuvėje Iki mačiau sausainius „Kaulai”.. Forma labai primena pirštelius, ar tiktų?
Hm, Asta, prisipažinsiu, kad tikrai nežinau, kas tie „Kaulai” yra ir kaip atrodo 🙂 Jei panašūs į biskvitinius pirštelius, tai kodėl gi ne 🙂 Bet šiaip aš beveik visada jų randu didžiuosiose IKI ir Maximose, visai neseniai kaip tik Maximoje už jų akis užkliuvo 🙂 Na, bet jei tikrai neranda, žinoma, kad galima rinktis alternatyvą :))
Miela Asta, patark prasau koki torta geriausia kepti pirmakartei. Kad butu maziausia rizika „to fail”. Siaip gaminu, ir neblogai sekasi, bet atsirado reikalas tortuka iskepti. Niekad neteko. Galvojau padarysiu repeticija, bet nei noro, nei laiko nera:)
Kristina, vaje, kokia atsakomybė 🙂 Bet, besiremdama savo patirtim, parekomenduosiu tortą „Snickers”. Nes jis man puikiai gaunasi net tada, kai tortą reikia sukonstruot skubant, prastos nuotaikos ir kai viskas krenta iš rankų… O tai jau šį tą reiškia, ar ne? 🙂
Na va. Išsirinkau šitą torčiuką (nes liko maskarponės nuo sūrio torčiuko, kurio buvau daugiau užsipirkus). Tik vat dabar noriu paklausti apie tuos torto boretlius? Kas tai? Arba, jei jau yra apie tai kalbėta, kur man rasti informaciją?
Oj, ir dar vienas klausimas. Dėl biskvito. Jį reikia kepti įprastoje kepimo formoje (visai sumakalavo mane tas „kepimo indas” 😀 )?
Edita, bandau atsakyti į klausimus 🙂 Taip, biskvitą reikia kepti įprastoje, apvalioje kepimo formoje 🙂 Dažniausiai šios formos būna atidaromos, t.y. spragteli tokį „atidarytuvą” ir – nusiima šonai, lieka dugnas. Tai va tie nusiimantys kepimo formos šonai ir yra torto borteliai :))
Sužavėta šio skanėsto, nusprendžiau jį išsikepti gimtadieniui, tačiau biskvitas man neiškilo visiškai, gavosi plonas, vos perpjoviau į dvi dalis. Kodėl taip galėjo nutikti? Kremą dėsiu rytoj, tai mąstau jog reikėtų nusipirkt dar bent vieną biskvitą ((:
Gintare, o ar tikrai viską biskvitams išplakei gerai? Kiaušinius su cukraus pudra – kol masė beveik padvigubėjo? Kiaušinių baltymus – iki standžių putų? Jeigu taip, tai net nežinau, kur čia galėtų būti priežastis.. Bet kad jau taip, tikrai vertėtų arba nusipirkti dar vieną biskvitą, arba tiesiog išsikepti (ne iš visos normos) 🙂
O cia tiek mazai miltu? Ir kepimo milteliu nereikia, issipucia nuo kiausiniu?
Taip, SaDa, tu visiškai teisi 😉
sveikos tortu kepejeles :)!
noriu ir pasiguost ir pasigirt del sito vistiek galutiniam rezultate isejusio labai skanaus tortuko. kai jau susiruosiau kept biskvituka pradzia ejo lyg ir klandziai lyg ir dvigubejo tas plakimelis, bet po to lyg ir sukrito sudejus likusius produktus akivaizdziai matesi kad teslos per mazai, bet kepiau jau ka darysi, ir aisku neiskilo. na susiruosiau antra bandyma ir gavos praktiskai ta pati situacija, tai nenoredama dar vieno nenusisekimo idejau saukstuka kepimo milteliu ir rezultatas gavos zymiai geresnis. paskui sugalvojau apkaltint savo beveik cukraus pudra kurios taip neturejau tai kiek galejau cukriuka tryniau su blenderiu. ar tai ir galejo but nekilimo priezastis? bet po to jau kai reikejo tortuka surinkti kremukas beproto skanus. ir viskas susistovejjo superiniskai, sveciu ausytes net lingavo ir vis pasigirsdavo is malonumo leidziami garsai:). zodziu tortukas tikrai vertas tu bandymu ir galimu nesekmiu, bet rezultatas nuostabus
red, kokia istorija torto kepimo, oho! 🙂 Džiaugiuosi, kad nepasidavei, bandei ir iškepei skanų tortą, kuris buvo vertas visų pastangų ir nesėkmių 🙂
O šis biskvitas iš esmės ir neturi iškilti labai smarkiai, tie lakšteliai būna nestori. Ir visą purumą bei tešlos kilimą čia lemia ne tryniai, išplakti su cukrumi, o iki standumo išplakti baltymai 🙂
[…] Saulėta virtuvė Šis įrašas priklauso Pyragai, tortai kategorijai(-joms). Jūs galite sektį šį įrašą […]
Sveikutė, o gal žinai kiek maždaug dienelių būtų galima laikyti tortą? Norėčiau pasidaryti šiandien, o valgytume penktadienį, bet dėl maskarponės didžiai abejoju..
Ugne, tikrai tiek laiko torto laikyti nerekomenduočiau… O iš tiesų tortų, kurių kreme yra grietinėlės, galiojimo laiką nustatyti visiškai nesudėtinga. Kadangi namuose mes nepridedam į kremą visokiausių chemijų, galioja tortas iki tos dienos, iki kurios galioja ir grietinėlė. O žinant, kad jos galiojimo laikas dažniausiai siekia vos kelias dienas, abejoju, ar tortas išsilaikys iki penktadienio… 🙁
Pyragas nuostabus! Iskepiau tai niekas neliko abejingas :3 Kepsiu butinai kaledoms 🙂
Jurgita, džiugu girdėti, kad patiko 🙂
suzavejo tortuko receptas – butinai isbandysiu! kaip tik mamos gimtadienis arteja 🙂 tik man vienas klausimas iskilo.. kiek kiausiniu reikia sunaudoti, kad gauti 100 g kiausiniu baltymu?
Asta, kaip smagu, kad tortukas suviliojo 🙂 Dėl baltymų man atsakyti labai sunku, kadangi kiaušiniai būna labai skirtingi, o kiek ir kokių aš dėjau tiesiog neprisimenu – kadangi svarstyklės labai geras mano draugas virtuvėje, tai neakcentavau. Bet pagooglinus radau, kad vienas baltymas sveria vidutiniškai 23 gramus, tai galima orientuotis pagal tai ir naudoti 4 kiaušinių baltymus 😉
dekui labai labai 🙂 as va niekaip neprisiruosiu nusipirkti virtuviniu svarstykliu, bet reikalas bresta 🙂
Sveikutes! Drauges uzrodyta kepu jau ne pirma torta is sitos sauletos ir jaukios svetaines! Atskiras dekui uz jau musu seimoj prigijusi „Jogurtini musa” 🙂
Savaitgali kepiau ir si migdolini torciuka. Tortas gavosi tikrai labai skanus, nepaisant to, kad turejau panasiu bedu del biskvito.. Nemanau kad jis neiskilo, tiesiog teslos buvo per mazai ir zinau kodel 🙂 Tik iskepus isiskaiciau, kad receptas pritaikytas 24 cm. skersmens formai, o mano indas 26 cm. Taigi biskvitas gavosi kaip tik 2 normaliems lakstams.. Teko suktis is padeties – kepti trecia laksta bei daryti kiek daugiau kremo 🙂
Lina, džiaugiuosi girdėdama, kad visas problemas sėkmingai išsprendei ir tortas vis tik pavyko sėkmingai bei skaniai! 🙂
Taip pat labai dėkoju už gražius žodžius saulėtai virtuvei. O jogurtinis musas kadais ir mano virtuvėj buvo topų topas, bet dabar jau kiek primirštas… ačiū už priminimą! 🙂
Žadu kepti šį tortuką, labai vilioja… 🙂 Tik man kilo klausimas dėl migdolų… Kaip juos malti? Ar pirmiau nuplikyti ir nulupti odeles? O su kuo paskui malti? Ačiū. 🙂
Jovita, aš malu paprastus migdolus su odelėmis 🙂
Skanaus torčiuko!
Turiu tokių. 🙂 O malate su kavamale?
Su maisto smulkintuvu (indelis su peiliais, kuris paprastai būna komplekte su blenderiu) 🙂
Aš tokio neturiu, tad maliau su kavamale. 🙂 Nepaisant nesėkmių su biskvitu (mažai iškilo, tad kepiau dar vieną papildomai), tortas buvo labai skanus! 🙂 Ir dabar galvoju, ar su maisto smulkintuvu malti migdolai skiriasi nuo tų, kurie malti kavamale? Ar galėjo dėl to biskvitas mažiau iškilti? Tiesa, apsidraudimui dėjau kepimo miltelių, tai jei būčiau jų nedėjusi, gal nebūtų nei tiek iškilęs. 🙂
Jovita, labai džiugu, kad tortas patiko 🙂
Smulkintuvu malti migdolai būna gal ne tokie smulkūs kaip miltukai, su kavamale susimala kruokpščiau. Bet nemanau, kad skiriasi labai stipriai, įtakos neturėtų turėti.
Bet kokiu atveju tortas daug kam patinka, ir keptas jau ne kartą. 😉
Smagu girdėti! 🙂
Sveikute,
Nu ir as susiduriau su ta pacia problema, kad man neiskilo tas biskvitas:( Todel kepsiu dar viena, nes manau,kad i tris dalis as jo nesugebesiu perpjauti.
As norejau paklausti ar labai bus didele nuodeme, jaigu antram biskvitui panaudosiu ne migdolus, o lazdyno riesutus?
Ir kuom galima butu pakeisti likeri, nes mano seima visiskai nevartoja alkoholio?
Aciu,
Neringa
Kaip gaila, kad biskvitas neiškilo 🙁
Žinoma, kad biskvitui galima naudoti ir lazdyno riešutus. O likerio galima tiesiog nepilti, maišyti tik vandenį su cukrumi.
Laba diena:)
oj, kaip seniai buvau pas jus uzsukus, net paciai keista 🙂 dairinejuos cia vel kokio torto receptuko ateiciai, ir kilo vienas klausimas 🙂 koki balta sokolada geriausia tirpinti ir naudoti papuosimui? ar jo buna specialaus tortams? kad juodo sokolado yra, tai zinau, ir perku visalaik, o vat uz balto sokolado kazkaip akys neuzkliuvo… 🙂
Esu tikra, kad būna ir balto konditerinio šokolado, kažkur esu mačius, nors dabar negaliu pasakyti, kur – neprisimenu. O aš kepiniams ar papuošimams baltą naudoju pakankamai retai, kai naudoju – perku „Princo” plytelę 🙂
Miela Asta, na ka, ir vel as cia, ir vel kepiau torta 🙂 Nemeluosiu, kai iskepe biskvitas, galvojau, blyn, nepasiseke sikart 🙁 o tokia rimta proga, ir laiko kepti kita, jau nebeturejau… Ech, kas bus, tas bus, bandau darau… Susikaupiau, giliai giliai ikvepiau, perkraciau mintis, ka cia galeciau sukombinuot, ir visai netycia toptelejo galvon, juk gi turiu dar trupiniu nuo savo viduriniojo aukselio gimtadienio, sakau, reik pabandyt. Ir ka jus galvojat, siaip ne taip padalinau i tris dalis biskvita, kur ne kur skyles uzkamsiau tais trupiniais, pertepiau kremu, ir su dideliu nerimu laukiau ryto, kaip cia man ji reikes papuost ir iskomandiruot 🙂 O STEBUKLE, tortas vietoj, nesuzmeko, ir nepadidejo, aisku, lyg ir tvirtesnis pasirode 🙂 jau kaip ir smulkmena teliko, tik papuost 🙂 O galutiniam rezultate, kas valge, dejavo, vieno gabaliuko mazoka, bet dvieju jau perdaug, ismesti gaila, palikti negrazu, tad dauguma persivalge 😀 zodziu, tortas bet kokiu atveju, NEREALUS!
knopkyte, komentarą skaičiau tiesiog visa įsitempus… jau buvau labai benuliūstanti, bet pabaiga, kaip kokios pasakoj, vis tik laiminga! 🙂 Labai labai džiaugiuosi! 🙂
O biskvitus šiuos supjaustyti tikrai reikia įgūdžių, nes jie pakankamai ploni. Na, bet rezultatas, skonis – juk jis svarbiausias! 🙂
Gaminau šį tortą, kaip ir visi, gaminti pagal jūsų svetainės receptus, išėjo puikus! Ir labai labai skanus, o likusius 3 trynius ryte susiplakėm su cukrum ir buvo puikus pagardas kavai prie torto :))) ačiū
Sandra, labai džiaugiuosi, kad tortas pavyko ir patiko. Valio! 🙂
As norejau paklausti apie gritinele. Ar nereikia grietineles standiklio? neissileis tortas?
Dekui 🙂
Jurgita, jei naudosite riebią grietinėlę ir gerai išplaksite ją iki standžių putų, tikrai neišsileis 😉
[…] Saulėta virtuvė […]
Mane ištiko ta pati bėda, kaip ne vieną čia rašiusių.. man šiek tiek (3 sluonsyje supjausčius) biskvitas susmego.. Pirma kartą man taip, nes biskvitus be kepimo miltelių kepu ne pirmą kartą.. Spėju, kad gal kiek per stambius matus migdolus dėjau..reikėtų dar pamalti. Kremas tai kažkas dieviško. .. ką tik sutepiau.. ryt ragausim. Tikiuosi nepaisant šiek tiek sukritusio biskvito vistiek bus labai skanus. 🙂
Jolita, įtariu, kad visa bėda tikrai gali būti per rupiai sumaltuose migdoluose. Šie turėtų būti lyg miltai. Na, bet tikiuosi, kad nepaisant mažų nesėkmių tortas pavyko labai gardžiai 🙂
Scwik Asta, o kiel mazdaug kiausiniu gali buti 100g baltymu?
Renata, labai priklauso nuo kiaušinių dydžio, todėl bet kuriuo atveju labai rekomenduočiau, jei tik turite galimybę, pasverti.
Sveiki, o gal galima miltus pakeisti išvis kakava, o migdolus keisti pirktis migdolų miltais?
Ieva, miltai turi glitimo, jų pakeisti kakava tikrai nerekomenduoju, nes biskvitas bus pernelyg birus, trapus. Migdolus tikrai galite pirkti ir naudoti jau sumaltus 🙂