Per vieną naktį ruduo į namus sugrąžino rutiną. Ji jau spėjo įsisukti į ankstyvus vos brėkštančius rytus, į punkteliais užpildytą dienotvarkę, į mokyklos užkandžiu dėžutę – taip pat.
Joris – gana išrankus valgytojas, tačiau su šiais blyneliais visada laimiu jo šypseną. Blyneliai mažučiai, minkšti, kvepiantys vanile ir išties labai gardūs. Suverti ant nedidelių iešmelių, šie blynelių vėrinukai atrodo itin žaismingai; kaip nenorėti tokių paragauti? Tarp blynelių galite verti mėgstamas uogas, banano griežinėlius, jei norite – apšlakstykite trupučiu klevų sirupo.
Esu tikra, kad ne tik man praverstų begalinis sąrašas idėjų, kuo užpildyti mokyklos užkandžių dėžutę kiekvieną mielą dieną, šypt. Avansu žadu dar ne vieną pasidalijimą, o šią idėją raginu išsisaugoti jau dabar.
Jokių blynų neįsivaizduoju be savo mylimų partnerių „Dr. Oetker“ produkcijos – kepimo miltelių ir vanilės. Kaip ir visada, taip ir šįkart, įmaišiau jų į blynelių tešlą. Kepimo milteliai blyneliams suteikia purumo ir minkštumo, vanilės pasta – malonaus vanilės skonio ir nosį kutenančio saldaus aromato!
Mini blynelių vėrinukai su uogomis
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Blyneliams:
1 didelio kiaušinio
2 valg. š. cukraus
1 arb. š. vanilės pastos
2 valg. š. tirpinto sviesto
¾ stiklinės (190 g) pieno
1 stiklinės (140 g) miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
¼ arb. š. druskos
sviesto (kepimui)
Vėrinukams:
uogų (braškių, aviečių, šilauogių)
banano
medaus ar klevų sirupo (nebūtinai)
GAMINIMO EIGA
1. Kiaušinį, cukrų ir vanilės pastą išplakite šluotele ar elektriniu plaktuvu, kol cukrus ištirps.
2. Supilkite tirpintą sviestą, pieną ir dar kartą išplakite.
3. Įsijokite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska. Išmaišykite šluotele iki visiškai glotnios tekstūros.
4. Keptuvę įkaitinkite virš vidutinės ugnies. Patepkite trupučiu sviesto. Tešlą į keptuvę pilkite šaukšteliu arba, jei turite, galite naudoti indelį su siauru apvaliu konditeriniu antgaliu. Stenkitės formuoti kuo apvalesnius ir kuo mažesnius blynelius.
5. Kepkite, kol blynelio viršuje ims kilti burbuliukai, tuomet apverskite ir trumpai kepkite iš kitos pusės.
6. Iškeptus blynelius suverkite ant medinių pagaliukų su uogomis ir bananų riekelėmis (apšlakstykite jas trupučiu citrinų sulčių, kad nepatamsėtų). Prieš valgydami galite apšlakstyti klevų sirupu.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Dr. Oetker Baltic“.
#reklama #droetkerlietuva