Kartais, kai reikia labai labai daug kažką neįdomaus veikti, mane lyg tyčia apima toks baisulingas tinginys, kokį net įsivaizduot sunku… Ne, atsiprašau, tikriausiai lengva, nes labai tikiu, tokį patiria daugelis. Arba kitu atveju man reiktų susirūpinti.
Tokios dienos dabar. Vadinasi tos dienos se-si-ja. Baisus žodis. (Tik ne tada, kai egzaminai jau būna išlaikyti, o tau dar lieka dvi trys savaitės atostogų, valio! Ir išvis, ak, juk ne man čia kalbėt apie sesijos baisumus, kai šįkart vos vienas (!) egzaminas per visą sausį laukia, gėdos turėčiau…)
Taip kalba protas, bet šią akimirką – kai reikia kažkaip suvokti ekonominio planavimo vingrybes – man norisi tik sunert rankas, papūst lūpą it kaprizingai penkiametei mergaitei, ir garsiai protestuot – Aš Nenoriu! Nedarysiu! Ne!
Bet man ne penkeri, jau nebe. Didelės mergaitės protestuoja tyliai. Jos migdančius konspektus, išmargintus keturių spalvų markeriais, padeda į šalį, ir eina į virtuvę. Valgyti (aha aha..) arba gaminti. Kepti. Virti. Maišyti, plakti, pjaustyti, tarkuoti. Pailsėti, atsipalaiduoti…
Išsikepti skanių sausainių, pavyzdžiui. Arba mažų žavių blynelių tingiems pietums – kaip tik pošventinei iškrovos savaitei.
Skonis: 9,5/10. Pamenu, kažkada esu kepusi didelius, “rimtus” kukurūzinius blynus – juos valgėm skaniai, apsilaižydami, bet receptas kažkur buvo, pražuvo… Pamiršau juos ir aš. O prieš keletą dienų kaišiojant nosį į įvairius maisto karalystės tinklaraščius, akis užkliuvo už mažyčių kukurūzinių blynelių, kurie buvo toookie simpatiški. Prisiminiau savo skanius didžiuosius blynus ir pagalvojau, kad šie tikrai bus ne prastesni. Nieko nelaukus kibau į darbą ir sulaukiau fantastiškai gerų rezultatų! Labai skanūs blyneliai, labai labai! Ir jie tokie mažučiai, tiesiog vieno kąsnio, kas taip apt suteikia jiems patrauklumo 🙂
Aišku, dėl dydžio čia tikrai mažiausiai reiktų ginčytis, bet jei jūs taip pat sumanysit išsikepti šių skanuolių pietums, nerekomenduoju daryti jų didelių – susidursit su problemom, kai reikės gražiai apversti.
Taigi, skanaus! 😉
Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.
Kur radau? I found happy
Mini kukurūzų blyneliai
AtsispausdintiINGREDIENTAI
240 g konservuotų kukurūzų, nuvarvintų ir nusausintų
1 kiaušinio trynys
2 valg.š. miltų
1 arb.š. cukraus
1/2 svogūno, smulkiai pjaustyto
1/4 arb.š. druskos
1/4 arb.š. česnakinės druskos
1/4 arb.š. maltų juodųjų pipirų
1 kiaušinio baltymas
2 valg.š. aliejaus
GAMINIMO EIGA
Dubenyje visus produktus, išskyrus kiaušinių baltymus ir aliejų, gerai išmaišyti. Kitame dubenyje iki standumo išplakti kiaušinių baltymus ir atsargiai juos įmaišyti į pagrindinę blynelių masę. Nepermaišyti.
Aliejų įkaitinti keptuvėje ant vidutinio stiprumo ugnies. Šaukštu imti blynelių masę ir keptuvėje formuoti mažučius blynelius. Apkepti vieną pusę apie 2 minutes, kol gražiai apskrus, tuomet apversti, ir apkepti kitą pusę.
Skanaus!
7 komentarai
Mmm mėgstu kukurūzus, turėtų bųti tikrai neblogai :]
Indre, išbandyk 😉 Manau, bus tikrai geriau nei neblogai 😛 🙂
dievulėliau, šią savaitę mano tingėjimui atėjo apogėjus, kai į veną egzą nuėjau besiruošusi.. 15-20 minučių. tiesiog negalėjau prisiversti. juk svarbiau paskaityti tinklaraščius, pažiūrėti serialus, panaršyti internete ar padaryti tūkstančius kitų Ypatingų dalykų .D
žavūs blyneliai, beje beje. o kukurūzai neišsausėja? man kažkaip jie, gavę karščio, negardžiai sausai kietoki pasidaro, tai ir mėtau tik salotosna.
jule, žinomas jausmas, kai tie Ypatingieji dalykai užgožia viską 😀 Nors aš vis tiek dažniausiai prisiverčiu, tik va burbuliavimai įvairaus plauko yra didelis mano trūkumas 😀
O žinai, kartais „kuo mažiau ruošiesi” = „tuo geresnį įvertinimą gauni”, taip kad… 😉
Kukurūzai tikrai neišsausėja ar tuo labiau nesukietėja, gal dėl baltymų, nežinau, bet tikrai ne 🙂
Mmmm… Nerealus blyneliai, valgiau su chilli sour cream (I found happy). 10 balu!
Super! Blyneliai džiūgauja gavę tokį puikų įvertinimą 🙂
[…] tai turėtų būt skanūs, bet vistiek neįsivaizdavau skonio ir bijojau išbandyt iki “Saulėtos virtuvės” rekomendacijos. Išbandžiau, pasirinkus ne tokį kukurūzinį variantą ir galiu duoti 10 […]