Kepam savaitgaliui pyragą? Žinoma, kad obuolių!
Jei mėgstate itin minkštus, drėgnus, aromatingus pyragus, šis jums tikrai patiks. „Sutirpstantis burnoje“ šiuo atveju yra kur kas daugiau nei tiesiog žodžiai – jis tikrai sutirpsta! Tuo tarpu visas glėbys kvapnių prieskonių pyragą (ir visus namus!) pripildo tokių sodrių aromatų, kad kyla pagunda suskaičiuoti, kiek gi dienų liko iki Kalėdų. Jei skaičiuotumėt nuo šiandien, būtų 94, šypt.
Būtinai pasigaminkite rudojo cukraus glaistą, apšlakstykite juo pyragą – glaistas suteiks papildomo gardaus karamelinio skonio. Paskutinis akcentas, lyg vyšnia ant torto, – rutuliukas vanilinių ledų. Dievų desertas, ne kitaip! Tiesiai į mano mylimiausių obuolių pyragų sąrašo viršų.
P. S. Kodėl į pyragą įsmeigiau ir užpūčiau žvakutes? „Saulėtai virtuvei“ – jau keturiolika metų!
Kviečiu atkreipti dėmesį ir į nuotraukose esančius dailius indus, stalo įrankius bei taures, visi jie – naujienos „PROMO Cash&Carry” indų skyriuose.
• Juodi matinio porceliano indai – iš „Terrea“ kolekcijos. Elegantiški, subtilūs, klasikinių formų.
• Bronzinės spalvos matiniai stalo įrankiai – iš naujosios „Sola“ kolekcijos. Pagal gamintojo nurodymus, šie įrankiai saugūs plauti indaplovėje, tik ne aukštesnėje nei 40 laipsnių temperatūroje.
• Žavių raštų storo krištolo taurės – iš „Nachtmann“ kolekcijos.
Visą gausų indų asortimentą galite apžiūrėti gyvai „PROMO Cash&Carry” parduotuvėse.
O dabar – iškepkime skaniausią šio rudens pyragą!
Minkštas obuolių pyragas
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Pyragui:
3 kiaušinių
¾ stiklinės (150 g) rudojo cukraus*
2/3 stiklinės (165 g) kokosų aliejaus
½ stiklinės (125 g) riebios grietinės
1 arb. š. vanilės pastos
1 ½ stiklinės (210 g) miltų
2 arb. š. kepimo miltelių
½ arb. š. kepimo sodos
½ arb. š. druskos
2 arb. š. malto cinamono
½ arb. š. malto muskato
¼ arb. š. maltų kvapiųjų pipirų
2 didesnių obuolių (250 g, be odelių ir sėklalizdžių)
Viršui:
1 obuolio
1 arb. š. rudojo cukraus
Glaistui:
50 g sviesto
1 stiklinės (200 g) rudojo cukraus
½ stiklinės (125 g) riebios grietinėlės
žiupsnio druskos
½ stiklinės (120 g) miltelinio cukraus
Patiekti:
vanilinių ledų
* rekomenduoju naudoti tamsų muscovado cukrų, kuris kepiniams suteikia karamelinį poskonį ir aromatą.
GAMINIMO EIGA
1. Iškepkite pyragą. Orkaitę įkaitinkite iki 170 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su vėjeliu). Lakštu kepimo popieriaus išklokite kepimo formos (22 cm skersmens) dugną, o kraštus patepkite trupučiu sviesto.
2. Elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinius, rudąjį cukrų, kokosų aliejų, grietinę ir vanilės pastą. Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, soda, druska, cinamonu, muskatu ir kvapiaisiais pipirais.
3. Obuolius nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Įmaišykite į tešlą.
4. Paruoštą tešlą sudėkite į paruoštą kepimo formą. Paviršių išlyginkite.
5. Ant viršaus išdėliokite plonomis riekelėmis supjaustytus obuolius, užberkite trupučiu rudojo cukraus.
6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 50-55 minutes. Ar pyragas jau iškepęs, patikrinkite mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš pyrago centro, jis turi būti švarus. Iškeptą pyragą apie 10 minučių atvėsinkite formoje, tuomet išimkite ir perkelkite į lėkštę.
7. Paruoškite glaistą. Į keptuvę sudėkite sviestą, rudąjį cukrų, grietinėlę ir žiupsnį druskos. Nuolat maišydami kaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies, kol sviestas ištirps. Maišyti nustokite, leiskite užvirti ir virkite minutę. Tuomet greitai šluotele išmaišykite ir nemaišydami virkite dar minutę.
8. Nuimkite keptuvę nuo ugnies, įsijokite miltelinį cukrų ir gerai išmaišykite.
9. Perpilkite glaistą į stiklainėlį ar dubenėlį ir leiskite 20 minučių atvėsti. Vėsdamas jis šiek tiek sutirštės.
10. Patiekite. Pyragą apliekite glaistu. Patiekite su vaniliniais ledais.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „PROMO Cash&Carry“.
#reklama #promocashcarry
Recepto įkvėpimas: Sally‘s Baking Recipes
1 komentaras
Su gimtadieniu, Saulėtą virtuvę! Ačiū, kad esate ❤️