Ilgokai tą jausmą tramdžiusi, daugiau nei galiu, nei noriu – Kalėdos man prasideda dabar! Fotosesijoms suruoštų kalėdinių rekvizitų nebenoriu slėpti dėžėse. Noriu į vazą pasimerkti eglių šakų, uždegti žvakes ir mirgančias lempeles, kavą gerti iš kalėdinio puodelio, klausyti kalėdinių dainų ir pamažu vis pildyti šventinių planų bei dovanų sąrašą.
Sakysit, gal truputį per anksti? Galiu tik gūžtelėti pečiais – lapkritis kasmet yra toks pilkas, ilgas ir niūrus, kad verčiau jį pripildysiu Kalėdų laukimo nei liūdnų atodūsių dėl bespalvių dienų.
Šie tobulučiai minkšti kavos sausainiai su šokoladu – ne tik pasiūlymas savaitgalio desertui prie kavos, bet ir idėja valgomai Kalėdų dovanai. Mes su šeima ir draugais jau seniai nebedovanojame vieni kitiems daiktų, bet – dovanojame dėmesį, laiką ir… skanumynus! Vienus mėgstamiausių sausainių pagardinusi kava ir kvapniais kavos prieskoniais, suteikiau jiems šventinio aromato ir skonio. O dievai, kokie skanūs!
Sausainių pagardinimui naudojau „Deluxe“ prieskonius kavai ir „Deluxe“ šokoladą su liofilizuotomis avietėmis ir vyšniomis. Kaip ir kasmet prieš šventes, išskirtinis šventinis asortimentas ir gurmaniški „Deluxe“ produktai – jau „Lidl“ parduotuvėse. Atraskite kokybę su „Deluxe“!
Išsikepkite šių sausainių, paragaukite – jie nuostabūs! Kvepia kava, cinamonu ir šokoladu, jaukumu ir švenčių laukimu.
Tegul prasideda magiškas Kalėdų metas dabar pat! Tegul būna gera laukti, tegul būna gera dalintis sausainiais ir gerumu. Nes tada, kai dalinamės, prasideda tikroji magija.
Minkšti kavos sausainiai su šokoladu
AtsispausdintiINGREDIENTAI
200 g minkšto sviesto
¾ stiklinės (150 g) rudojo cukraus
¼ stiklinės (50 g) cukraus
2 arb. š. vanilinio cukraus
2 didelių kiaušinių
3 stiklinių (420 g) miltų
2 arb. š. kepimo miltelių
½ arb. š. druskos
2 valg. š. tirpios kavos
2 arb. š. prieskonių kavai*
200 g juodojo šokolado
* arba: ½ arb. š. malto cinamono, po žiupsnį maltų gvazdikėlių, kvapiųjų pipirų, kardamono, muskato
GAMINIMO EIGA
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios). Kepimo popieriumi išklokite dvi kepimo skardas.
2. Minkštą sviestą, rudąjį cukrų, cukrų ir vanilinį cukrų elektriniu plaktuvu plakite apie 5 minutes, kol masė taps puri.
3. Po vieną įplakite kiaušinius. Plakite neilgai, tik kol įsimaišys į masę.
4. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską, tirpią kavą ir prieskonius kavai. Suberkite į plakinį ir išmaišykite, kol neliks sausų miltų.
5. Įmaišykite gabalėliais supjaustytą šokoladą, kad šis tolygiai pasiskirstytų tešloje. Tešla bus minkšta, bet tiršta, ją bus lengva formuoti rankomis.
6. Semkite po šaukštą tešlos, tarp delnų formuokite kamuoliukus ir išdėliokite juos ant kepimo popieriumi išklotų kepimo skardų, palikdami tarpelius (nes sausainiai kepdami plėsis).
7. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 10-11 minučių, kol sausainiai ims vos vos rusti. Kol karšti, jie bus labai minkšti ir gali atrodyti neiškepę, bet vėsdami sutvirtės. Tik tada nuimkite nuo kepimo popieriaus ir ragaukite.
Įrašas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“.
#reklama @lidlietuva #LidlPartnerystė #magicalchristmas #sharingisthemagic #wishescometrue