Skonis: 7/10. Kvepiantys kava keksiukai… Tikiu, kad labai patiktų kavos ir tų tamsiųjų kepinių mėgėjams – bet va man, kaip ir beveik visai mano šeimai (matyt, paveldėjau) skanesni tie baltieji, šviesieji.
Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.
Kur radau? Žurnalo Mano Namai receptai. Keksiukai ir krepšeliai. Desertiniai ir nesaldūs
Moka keksiukai
AtsispausdintiINGREDIENTAI
4 kiaušiniai
250 g cukraus
350 – 400 g miltų
1 valg.š. cukraus
4 valg.š. kakavos
3 arb.š. kepimo miltelių
50 ml karšto vandens
1 arb.š. tirpios kavos
100 g ištirpinto margarino
200 g varškės
Kavos glaistui:
85 g cukraus pudros
truputis labai stiprios kavos
GAMINIMO EIGA
Kiaušinius išplakti su cukrumi, kol masė padvigubės. Atskirame dubenyje sumaišyti visus sausus produktus (miltus, šaukštą cukraus, kakavą ir kepimo miltelius). Suplakti ištirpintą atvėsintą margariną, karštame vandenyje (50 ml) ištirpintą ir atvėsintą kavą ir kambario temperatūros varškę. Gautą masę dideliu šaukštu sumaišyti su kiaušinių mase, tada – su sausais produktais.
Paruoštą tešlą sudėti į keksiukų formeles. Kepti 190 ºC karštyje, centrinėje orkaitės dalyje apie 18 – 20 minučių. Atvėsinti ant grotelių.
Iš cukraus pudros ir kavos paruošti tirštos konsistencijos mišinį. Patinkančiu raštu papuošti keksiukus.