Laikai, kai salotos būdavo valgomos tik vasarą ar saulėtą pavasarį, man rodos, jau seniai praeity. Dabar salotų apibrėžimas toks platus, o jų variacijų – tiek daug, kad jos tapo nepavaldžios metų laikams. Salotos su orkaitėje keptais moliūgų kubeliais mūsų namuose jau kurį laiką labai mėgstamos. Kiek anksčiau esu pasidalinusi vienu labai mylimu receptu (jį galite rasti štai čia), o šiandien tinklaraštyje – dar paprastesnės, minimalistinės, bet vis tiek labai gardžios salotos. Žinoma, jei įbersite čia bolivinės balandos sėklų, jos labai tiks; ne mažiau nei džiovintos spanguolės. Bet kartais labai verta moliūgui suteikti pagrindinį vaidmenį. O jei dar jam palaiko draugiją feta!
Greiti, gardūs ir subalansuoti pietūs vos iš kelių ingredientų – tadam! Labai tiks įsidėti ir į pietų dėžutę – nujaučiu, kad orams vėstant, gyvenimo tempas įgauna pagreitį, todėl pastaroji užimtomis dienomis tikrai turėtų rasti vietą rankinėje.
Man iš šio rudens derliaus liko dar ne vienas moliūgas; pažiūrėsim, į kokius stebuklus jie pavirs. O kol kas – štai, salotos!
Moliūgų, fetos ir špinatų salotos
AtsispausdintiINGREDIENTAI
½ vidutinio dydžio moliūgo (apie 600 g moliūgo kubelių)
1 ½ valg. š. alyvuogių aliejaus
žiupsnio druskos
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų
100 g fetos sūrio
100 – 150 g špinatų
poros saujų moliūgų sėklų
Padažui:
50 ml alyvuogių aliejaus
2 valg. š. balzaminio acto
1 valg. š. medaus
žiupsnio druskos
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų
GAMINIMO EIGA
1. Orkaitę įkaitinkite iki 220 °C temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
2. Moliūgą nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, apibarstykite druska ir juodaisiais pipirais. Viską gerai išmaišykite. Paskleiskite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos vienu sluoksniu. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, tuomet išimkite iš orkaitės, apverskite, ir kepkite dar 5-10 minučių, kol moliūgas bus visiškai iškepęs, bet pernelyg nesuminkštėjęs. Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite.
3. Paruoškite padažą. Visus ingredientus sudėkite į stiklainėlį, jį užsukite ir gerai supurtykite, kad gautumėte visiškai vientisos konsistencijos padažą.
4. Į dubenį suberkite špinatus. Suberkite atvėsusius moliūgo kubelius ir sutrupinkite fetą. Lengvai išmaišykite. Apibarstykite kepintomis moliūgų sėklomis.
5. Prieš patiekiant apšlakstykite padažu ir valgykite iš karto.
Recepto šaltinis: BLOGLOVIN’
2 komentarai
Įtraukiau į mėgstamiausių salotų sąrašą :). Sveikos, greit pagaminamos, o svarbiausia nu tooookiooos sočios :).
Loreta, taip, jos tikrai ir gardžios, ir labai sočios! Džiaugiuosi, kad išbandėte, ir dar labiau džiaugiuosi, kad įtraukėt į savo sąrašą 🙂