Skonis: 9,5/10. Man labai įdomu, ar kas patikės, jei pasakysiu, jog šis patiekas skanus lygiai tiek pat, kiek nefotogeniškas? 🙂 Patikėti verta, nes tai tikrai tiesa. Ir trumpa ir aiški išvada – pirmoji moliūgų degustacija (taip taip, moliūgus ragavau pirmą kartą gyvenime!) manęs tikrai nenuvylė, taigi… įtariu, šis produktas bus sėkmingai įtrauktas į meniu 🙂
Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.
Kur radau? pagal The OTHER SIDE of 50 ir This week for dinner
Moliūgų risotto su vištiena
AtsispausdintiINGREDIENTAI
1 svogūnas, supjaustytas ketvirčiais
2 skiltelės česnako
druska ir pipirai
700 g moliūgo, nulupto
150 g ryžių
4 puodeliai vištienos sultinio
60 g tarkuoto fermentinio sūrio
200 g vištos krūtinėlės
GAMINIMO EIGA
1. Vištos krūtinėlę supjaustyti mažais kubeliais, pagardinti druska ir pipirais, ir apkepinti iš visų pusių, kol gražiai apskrus.
2. Puode užvirinti vištienos sultinį ir palikti ant silpnos ugnies, kad neatvėstų.
3. Svogūnus ir česnakus sudėti į smulkintuvą ir labai smulkiai susmulkinti.
4. Paruoštus svogūnus ir česnakus kelias minutes pakepinti keptuvėje.
5. Moliūgą stambiai sutarkuoti, sudėti į puodą kartus su svogūnais ir česnakais, pagardinti druska ir pipirais ir kepinti apie 4 – 5 minutes nuolat maišant, kol moliūgas šiek tiek suminkštės.
6. Į puodą su moliūgais suberti ryžius ir viską gerai išmaišyti. Pakaitinti 4 – 5 minutes ir supilti puodelį sultinio.
7. Sultiniui beveik išgaravus, įpilti jo dar pusę puodelio ir nuolat maišant kaitinti, kol ir šis beveik išgaruos. Visa tai kartoti tol, kol ryžiai bus visiškai paruošti – kreminės konsistencijos. Tai gali užtrukti apie 30 minučių. Nukelti puodą nuo ugnies.
8. Prieš baigiant ruošti patiekalą, į ryžius įmaišyti kepintus vištienos gabalėlius ir smulkiai tarkuotą fermentinį sūrį. Gerai išmaišyti, kol sūris išsilydys.
5. Patiekti. Skanaus!
13 komentarai
Šiandien kaip tik skobėm moliūgus „hallowynui”, tai buvo proga paruošti šį pateikalą. Tikrai labai skanu. Buvo visas pulkas vaikų ir visi labai noriai valgė, kai kurie net po dvi porcijas 🙂
Rima, džiugu girdėti, kad patiko 🙂
Siandien gaminom – laaabai skanu..
Tinginiuk, šaunu, kad nepatingėjai pasigaminti 😀 Ir labai labai šaunu, kad mūsų skoniai sutampa – ir man buvo laaaabai skanu 🙂
Laaaaaaabai skanu…nesitikėjau to iš moliūgo :):):)
Na va, matai, moliūgas irgi gali būti didelis skanumynas! :)) Smagu, kad patiko 🙂
o kodėl negamini risotto iš jiems skirtų ryžių? Gaunasi daug išvaizdžiau ir skaniau.
Gaminu 🙂 Tiesa, dabar jau gaminu visada tik iš jiems skirtų ryžių, seniau – kartais dar pagudraudavau 🙂 O šiaip aš risotto niekaip ir niekada – kad ir iš kokių jie ryžių būtų – nesu gražiai nufotografavusi 🙁 🙂
Šį irgi gaminau užvakar. Nu pasaka, trūksta žodžiu 🙂 Sotu ir nekalta 🙂 O 1,5 metukų sūnus maniau kad ir lėkštę kartu suvalgys – taip patiko. Žodžiu – GARDU, SKANU, LENGVA, SOTU IR T.T. 🙂
Rita, labai smagu, kad ryžiai su moliūgu šitaip stipriai sužavėjo 🙂 Labai džiaugiuosi!
Labai skanu. Tik as supjaustyta nedideliais kubeliais moliuga kepiau orkaitej su cesnakais
Ilona, džiaugiuosi, kad patiekalas patiko 🙂
Tobula, labai skanu.?
Aciu uz recepta ?
(as naudojau basmati ryzius)