Pirmąją gruodžio dieną aš jau visa galva pasinėrusi į Kalėdas. Namuose mišku kvepia papuošta eglutė, iš orkaitės visai neseniai ištrauktos skardos su antra meduolių partija, jau apgalvotos ir ruošiamos mažos Kalėdų stalo dekoracijos, ant popierėlio surašytos idėjos švenčių stalui. Spintos gilumoje pamažu daugėja dovanėlių, kurias visai netrukus planuoju suvynioti į šiugždantį dovanų popierių ir sudėti po eglute. Iš grojaraščio nesitraukia kalėdinės melodijos, kartas nuo karto užleisdamos vietą mano mylimiausioms P!nk dainoms, šypt (kurios, tarp kitko, neįtikėtinai patinka mažyliui!). Kas vakarą, vos pradėjus temti, uždegame žvakes, kvepiančias vanile, cinamonu, vyšniomis… Šventiniai ritualai, kurių prisipildo kasdienybė artėjant Kalėdoms, yra vieni mylimiausių. Ir jaukumas, kuris užpildo visus namų kampelius, tampa dar mielesnis, šiltesnis…
Krautuvėlė taip pat įnešė šiek tiek pokyčių į mūsų prieššventinį laikotarpį. Vakarais, mažyliui užmigus, pakuojame dovanas ne tik sau, bet ir jums, – tiems, kurie mūsų parduotuvėje išrinko dovanas savo artimiesiems, o gal ir sau patiems. Kad jūs žinotumėte, kiek daug džiaugsmo tai suteikia! Būti Kalėdų elfais – mums tai labai, labai patinka!
Kažkada galvojau, kad Kalėdų stebuklas išnyksta tą akimirką, kai sužinai tikrąją Kalėdų senelio istoriją. Dabar suprantu, kad tikrasis stebuklas – net ne tai. Stebuklas – tai tas gerumas, kuris užpildo širdį, artėjant šventėms. Spalvos, kurios pakeičia pilką. Šypsenos, kurių negailime vieni kitiems. Meilė, kurios nesaugojame po trimis užraktais – kurią išleidžiame į pasaulį, pagaliau nebijodami išreikšti savo jausmų.
Ko trūksta iki pilnos laimės? Tikriausiai tik tiek, kad baltos sniego pusnys už lango nenutirptų iki pat Kalėdų. Bet net jei ir nutirps – šiltos ir jaukios, meilės ir laimės kupinos šventės yra kur kas svarbiau už baltas šventes.
Aš neabejoju, kad kartu su gruodžio pirmosiomis dienomis Kalėdų laukimo jausmas įsėlins į vis daugiau žmonių namus ir širdis. Todėl ir šiame įraše – cinamonu kvepiantis pyragas, puikiai galintis pretenduoti ir į torto vardą. Labai kvapnus, aromatingas, drėgnas, gardus. O iš mūsų šeimos namų į Jūsų namus – siunčiame pačius nuoširdžiausius linkėjimus. Gražaus ir jaukaus švenčių laukimo!
Morkų pyrago sūrio tortas
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Morkų pyragui:
½ stiklinės (100 g) kokosų aliejaus (ištirpinto)
¼ stiklinės (60 ml) pieno
2 didelių kiaušinių
¾ stiklinės (150 g) rudojo cukraus
1 ¼ stiklinės (175 g) miltų
1 arb. š. malto cinamono
1 arb. š. kepimo miltelių
½ arb. š. sodos
¼ arb. š. druskos
1 ¼ stiklinės smulkiai tarkuotų morkų (1 didelės morkos)
Kreminio sūrio sluoksniui:
400 g kreminio sūrio
200 g graikiško jogurto
100 g miltelinio cukraus
2 valg. š. miltų
2 nedidelių kiaušinių
½ citrinos sulčių
1 arb. š. vanilinio cukraus
Glaistui:
100 g kreminio sūrio
100 g miltelinio cukraus
80 g graikiško jogurto
½ citrinos sulčių
Papuošimui:
poros saujų traškių dribsnių (granolos)
GAMINIMO EIGA
1. Orkaitę įkaitinkite iki 175 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite 22 cm skersmens kepimo indą.
2. Morkų pyragui dubenyje išplakite kokosų aliejų, pieną, kiaušinius ir rudąjį cukrų iki purios masės.
3. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, cinamoną, kepimo miltelius, sodą ir druską. Suberkite miltų mišinį į plakinį ir išmaišykite. Suberkite smulkiai sutarkuotas morkas ir dar kartą išmaišykite. Atidėkite į šalį.
4. Kreminio sūrio sluoksniui visus produktus išplakite iki vientisos masės.
5. Į paruoštą kepimo indą supilkite pusę morkų pyrago tešlos. Ant viršaus paskleiskite trečdalį kreminio sūrio masės. Ant šio tolygiai paskirstykite likusią morkų pyrago tešlą, o ant jos – likusią kreminio sūrio masę.
6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 65-70 minučių, kol pyragas sutvirtės. Visiškai atvėsinkite, geriausia – atvėsusį palaikykite šaldytuve.
7. Glaistui visus produktus suplakite iki vientisos masės. Aptepkite šalto pyrago viršų. Apibarstykite traškiais dribsniais ir patiekite.
Šaltinis: Cafe Delites
35 komentarai
Oi kaip skaniai atrodo 🙂 būtinai kepsiu, tik sakykit, o kada jis skaniausias? Ar tą pačią dieną, ar gal po dienos būtų toks pat skanus…noriu anksčiau išsikept 🙂
Vaida, ačiū, jis tikrai labai skanus! O skaniausias bent man – kitą dieną po kepimo, per naktį pabuvęs šaldytuve 😉
Sveiki, o sodą galima pakeisti į kepimo miltelius? 🙁
Regina, aš tikrai pakeisčiau per daug nesukdama galvos 😉
Labai skaniai atrodo pyragas. Kokia orkaites funkcija naudojat kai kepat pyragus: su vejeliu ar be?
Simona, ačiū! Pyragas tikrai gardus 🙂 Kepu su vėjeliu + kaitinimas iš viršaus ir apačios 🙂
wow,labai patiko.kaip tik ruosiuosi kepti morku torta kaledoms,gundyciaus ji pakeisti jusu variantu- atrodo labai skaniai-dar galvoju…. aciu jums uz puikius receptus nuotraukas ir grazias istorijas…..
Ramune, šis pyragas tikrai labai gardus, neabejoju, kad puikiai atstotų tortą ant šventinio stalo 🙂 Džiaugsiuosi, jei išbandysite – labai lauksiu atsiliepimų. Ačiū Jums, kad skaitote! 🙂
Kaip tik kepu šį pyragą šventėms, bet į kremą pamiršau įdėti miltų… Koks likimas šio pyrago? 🙂
Irrr, ar išgyvens jis man iki pirmadienio šaldytuve? 😀
Violeta, žinoma, kad pyragą jau iškepėte – tikiu ir tikiuosi, kad ir be poros šaukštų miltų pyragas iškepė puikiai, o kreminio sūrio sluoksniui sutvirtėti pakako kiaušinių? 🙂 Būtinai praneškite, kaip pavyko! O dėl pirmadienio – nors jis tolokai, šaldytuve, atvėsintas ir suvyniotas į maistinė plėvelę, pyragas turėtų išbūti. Nors aš paprastai pyragus stengiuosi kepti vėliau, kad tiek daug dienų laukti nereikėtų 🙂
Na va, dėl neįdėtų miltų jokia tragedija nenutiko :), pyragas buvo tvirtas 🙂 Glajų dariau dieną prieš patiekiant, tai vat transportuojant jis man šiek tiek pasileido.
Ir su atėjusiais Naujaisiais! 🙂
Violeta, jus taip pat su Naujaisiais! Tikiuosi, kad glajus nesugadino reikalų ir pyragas paskanino šventes 🙂
Kokį naudojate kreminį sūrį?
Greta, šiam pyragui naudojau maskarponę 😉
Ačiū 🙂 Gražių švenčių!
O sodos gesinti nereikia?
Loreta, nereikia 😉
Noriu labai padėkoti už nuostabų receptą! Tobulas – sūrio pyrago ir morkų torto derinys! Per pastarąsias kelias savaites kepiau tris kartus ir visus kartus buvo puiku! Gražių švenčių ir įkvėpimo! 🙂
Beje, norėdama saugiai transportuoti, į glajų įmaišiau grietinėlės standiklio – tai suteikė lengvo tvirtumo 😉
Diana, trys kartai – oho! 🙂 Džiaugiuosi, kad kepinys sulaukė tokio pasisekimo, labai ačiū, kad pasidalinote atsiliepimais 🙂 Gražių ir Jums švenčių!
Kepa… kvepia.. bus gardus ryt kolegų rytas 🙂
Dovile, tavo kolegoms fantastiškai pasisekė! Tikiuosi, jie tai supranta ir vertina 😀
Kolegos liko sužavėti, dabar kepa jau antras 🙂 šiek tiek paturbintas su naminiu kreminiu sūreliu ir maskarpone. Ryt lepinsimės su kaimynais prie kavos 🙂
Dovile, LABAI džiaugiuosi! O naminis kreminis sūrelis suintrigavo 🙂
Sveiki, aciu uz skanius receptus ir grazu bei turininga bloga! Man sis pyragas kepdamas iskilo graziai o isemus is orkaites deja sukrito stipriai.. nors recepto ir orkaites temperaturos laikiausi. Gal galite patarti kaip to isvengti? Gal laikyt orkaitej iskepusi kol praves, tik tada isimti lauk ar kokios kitos priezastys? Dekoju:)
Linda, ačiū Jums už gražius žodžius! 🙂 Aš dažniausiai nuo temperatūrų skirtumų pyragus saugau taip: iškepys praveriu dureles, tačiau pyragą palieku vėsti orkaitėje (tik svarbu dureles praverti, kad karštis pamažu vėstų) 🙂
Sveiki,
ar ir kuo galima pakeisti kokosų aliejų?
Ieva, galite keisti bet kokiu augaliniu neintensyvaus kvapo aliejumi 🙂
As niekada nerasau komentaru receptu puslapiuose, bet sio torto receptas turbut yra mano siu metu atradimas ir norejau pagirti:) As dariau is puses porcijos 20cm formoje su maskarpone ir galiu pasakyti, kad gavosi TOBULAS. Su vyru per vakara visa suvalgeme 😀 Kepsiu tikrai dar ne karta!
Aukse, ačiū, kad padarėte išimtį ir parašėte! 🙂 Labai džiaugiuosi, kad išbandėte, o dar labiau – tuo, kad pyragas pasirodė vertas tapti metų atradimu!
Ačiū už receptą,gavosi labai skanūs. Dariaus be sūrio ,bet skonus gavosi irgi.Dabar jis bus pirmąs mano sąraše morkų pyragas 😄🙃
Natalija, džiaugiuosi, kad patiko! Būtinai pamėginkite ir su sūriu; jis tikrai priduoda labai daug 🙂
Puikus tortas! Labai patinka, kad gan paprasta gamyba, o rezultatas superinis. Begaminant iskilo klausimas del sluoksniavimo, ar reikia daryt bangas kad isvaizda butu nuotraukuoje, bet dariau paprastai. Na ir ka, bekepant ir ivyko ta stebuklas, tesla sonuose pakilo ir padare savo darba 🙂 neatlaikem su vyru ir ta pati vakara valgem, bet pastovejus pet nakti pyragas nunese iki dangaus. Aciu! ❤️
Rūta, skaitau jūsų komentarą ir plačiai šypsausi – labai džiaugiuosi, kad tortas sulaukė tokios sėkmės! Ačiū, kad pasidalinot įspūdžiais! 🙂