Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

SALDUMYNAISausainiai

Naminiai „Oreos” sausainiai

parašė Asta 7 Sau ’12
Naminiai „Oreos” sausainiai

Pamažu temstantis dangus, baltas sniegas už lango, puodelis vaisinės arbatos. Jaukūs žiemos vakarai.  Mėgstu tokius vakarus. Paprastus. Su knyga. Su filmais. Su pokalbiais iki kol akys pradeda merktis. Su nuoširdžiais krizenimais ir kvatojimais, kol plyšta pilvas.

Man atrodo, kad šie metai bus labai geri. Aš jaučiu.

Tik į virtuvę eiti vis dar nenoriu. Rodos, per šventes šiek tiek persistengiau. Tie keturi tortai, du pyragai, kelios rūšys sausainių, saldainiai, triufeliai, meduoliai, likeriai, saldūs ir nesaldūs pyragėliai… kas per daug, tas nesveika. Dabar jau tuo tikrai įsitikinau, todėl – prašau, kai kitais metais, artėjant metų pabaigai, vėl pradėsiu sapalioti apie sausainiais kvepiančius namus, priminkit man, jog tam, kad namai kvepėtų, nebūtina iškepti milijono sausainių. Juk ne desertų skaičiuje yra laimė ir švenčių gerumas, ar ne? Taip ir tik taip. Dabar jau žinosiu. Ir nepamiršiu, pažadu.

O kol kas, kol vėl pagausiu aplinkui lakstantį įkvėpimą, kol atsigausiu, kol vieną rytą prabudus suvoksiu, kad trūksta oro, kaip noriu kept pyragus… su virtuve radom kitokią kalbą. Verdu makaronus su padažais, kepu bulvinius blynus, bulvių plokštainius ir paprasčiausius vištienos kepsnius, ir tepu sumuštinius, kalnus sumuštinių… o šiandien jau dabar svajoju, kaip vakare kepsiu plaktą kiaušinienę. Ir laižysiu pirštus, suprasdama, kaip gera kiekvienąkart iš naujo atrasti nuo vaikystės puikiai žinomus skonius.

Ir, nors saldumynų vis dar negaminu, Jums turiu ką parodyti (man baisu, kad dar ir vasarą rašysiu apie pyragus, keptus per Kalėdas, ir rodysiu nuotraukas, kur pyragų fone – žybsinčios lempelės). Šįkart tai – fantastiški sausainiai. Tikrai puikūs!

Skonis: 10/10. Mums labai labai patiko šie sausainiai. Dėl kelių priežasčių. Pirma, jie yra dvigubi, sutepti su kremu ir labai dailūs, ir vien dėl to gauna kelis balus. Antra, patys šokoladiniai sausainiai yra minkštut minkštutėliai ir net po poros dienų nesukietėja. Trečia, kremas, nors ir su cukraus pudra, tačiau nėra šleikščiai saldus, kaip kas kartais nutinka – jis toks… pats tas. Ir skonis, ir konsistencija – tiesiog puikūs. Na, o bendras šokoladinių sausainių ir kremo duetas vertas dešimtuko.

Sudėtingumas: yra ką nuveikti.

Kur radau? Smitten Kitchen

Naminiai "Oreos" sausainiai

Atsispausdinti
Porcijos: 25 sausainiai Paruošimo laikas: 1 val.

INGREDIENTAI

Šokoladiniams sausainiams:
1 ½ puodelio (210 g) miltų
½ puodelio (65 g) kakavos miltelių
1 arb.š. kepimo miltelių
¼ arb.š. druskos
250 g cukraus
150 g sviesto, kambario temperatūros
1 didelis arba 2 maži kiaušiniai

Pertepimui:
60 g sviesto, kambario temperatūros
¼ puodelio baltojo šokolado
120 g saldaus kondensuoto pieno
2 puodeliai (300 g) cukraus pudros
1 arb.š. vanilės ekstrakto

GAMINIMO EIGA

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.
2. Dubenyje sumaišykite miltus, kakavos miltelius, kepimo miltelius, druską ir cukrų.
3. Kambario temperatūros sviestą išplakite su kiaušiniu. Įmaišykite į miltų mišinį. Išplakite viską iki vientisos masės.
4. Imkite po šaukštą tešlos, drėgnomis rankomis formuokite kamuoliuką tešlos ir šiuos kamuoliukus dėkite ant kepimo popieriumi ištiestos skardos, paliekant 5 centimetrų tarpus.
5. Sudrėkinkite rankas vandeniu ir išdėliotus kamuolėlius lengvai paspauskite, kad gautumėte apvalius sausainius.
6. Kepkite apie 9 minutes, tuomet visiškai atvėsinkite.
7. Paruoškite kremą sausainių pertepimui. Ištirpinkite baltą šokoladą garų vonelėje. Kambario temperatūros sviestą išplakite su tirpintu šokoladu ir kondensuotu pienu. Sumaišykite su cukraus pudra ir vanilės ekstraktu iki vientisos masės.
8. Imkite sausainį, ant „blogosios“ pusės dėkite šaukštelį kremo, ir suspauskite kitu sausainiu.
9. Taip sutepkite visus sausainius.
10. Ragaukite su stikline pieno ar arbatos. Skanaus!

kakavakondensuotas pienassausainiaišokoladas
26 komentarai
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Trijų šokoladų tortas
kitas įrašas
Saldainiai „Ferrero Rocher”

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Šokoladinė cukinijų duona

Jogurtinis želė tortas su varške ir braškėmis

Braškinis nekeptas sūrio tortas

Aviečių, želė ir maskarponės kremo desertas

Citrinų tarta su mėlynėmis

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

REKLAMA

GĖRIMAI

Šilauogių, žaliųjų citrinų ir mėtų limonadas

Moliūgų kava

Šalta juodoji arbata su persikais

Žaliasis trintų vaisių ir špinatų kokteilis

Braškių ir citrinų limonadas

Mangų ir kokosų pieno kokteilis (Mango Lassi)

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Pica „Margarita“

Blynai su vištiena ir pievagrybiais

Prancūziškas nesaldus pyragas „Quiche Lorraine“

SAUSIO ATRADIMAI // Saldžiųjų bulvių ir morkų sriuba

Rudeniškas veršienos troškinys

Avinžirnių ir moliūgų karis su špinatais

26 komentarai

Ziu 7 Sau ’12 - 4:32 pm

wow! patiko ideja! 🙂

Reply
Asta 8 Sau ’12 - 9:12 am

Žiupsneli, ačiū 🙂

Reply
Insolente. 7 Sau ’12 - 4:37 pm

Kokie tobuli!

Ėėė, o kur tu rasdavai laiko miegui prieš Kalėdas?

Tik niekur nepamesk tos gerų metų nuojautos, gerai? 🙂

Reply
Asta 8 Sau ’12 - 9:13 am

Inga, tobulumui ribų nėra, bet vis tiek labai ačiū 🙂

Gal tame ir problema, kad miegui prieš šventes laiko truputėlį pritrūko… 🙂 Bet nieko, atsigausiu. Ir labai pasistengsiu šitos nuojautos niekur nepamesti 🙂

Reply
Ineta 7 Sau ’12 - 4:46 pm

O jų skonis kaip tikrų oreos?:) man tai jie patys skaniausi sausainiai! bet net nepagalvojau apie naminį variantą:)

Reply
Asta 8 Sau ’12 - 9:15 am

Ineta, žinok, ragavau parduotuvinių „Oreos” sausainių kažkada labai seniai… pamenu, kad jie man labai patiko, bet tiksliai skonius palyginti man dabar jau labai sunku. Šie taip pat man labai skanūs, bet ar jie tokie patys, pasakyti negaliu. Kai originaliame šaltinyje radau šį receptą, pavadintą naminiais „Oreos”, prisiminiau, kad kažkada tokių ragavau ir man labai patiko. Pagaminau. Irgi labai patiko, ir taip pavadinau ir aš. 🙂

Reply
Zivkulis 7 Sau ’12 - 11:43 pm

skaniai atrodo, o kartais šiame bloge nebuvo jau tokiu pačiu sausainių….?

Reply
Asta 8 Sau ’12 - 9:16 am

Ne, tikra nebuvo 🙂 Buvo panašūs, kavos sausainiai su baltojo šokoladinio pertepimu (https://www.sauletavirtuve.lt/?p=495), bet jie tikrai skirtingi 😉

Reply
Indrė 8 Sau ’12 - 3:11 pm

Toks gal kvailas klausimas – o cukraus pudrą perki ar gaminiesi namie pati?
Kažkada kažką panašaus gaminau, tik šiek tiek per plonus sausainius padariau ir padeginau (įtariu antras kursas tai buvo, kur orkaitė neturėjo temperatūros rodmens :]] )

Reply
Asta 11 Sau ’12 - 9:25 pm

Indre, gėda pelėda man, perku. Na, dažniausiai. Kartais – bet retai – maluosi pati.
Na, tą patirtį – orkaitę be temperatūros – turėjau ir aš. Kartais būdavo tikras galvos skausmas. Todėl raginu pamėginti dabar, kai orkaitė jau kita 🙂

Reply
Austeja 10 Sau ’12 - 11:32 am

Klausimas – ar rutuliukus skardoje reikia visiškai suspausti, ar tik šiek tiek priploti, o sausainių formą jie įgaus kepdami, kai ištirps? 🙂 Ačiū!

Reply
Asta 11 Sau ’12 - 9:26 pm

Austėja, aš rutuliukus suspaudžiau taip, sakyčiau, vidutiniškai. Jie šiek tiek dar pažemėjo ir paplatėjo, bet ne tiek labai, kaip kad įprasta kitiems sausainiams 🙂

Reply
Lina 28 Sau ’12 - 5:36 pm

Sveika, issikepiau siu sausainiu, bet man jie kazkodel nepatiko, o va vyrui jie buvo skaniausi, kokius valge naminius sausainius:) Jei kepsiu antra karta, tai tik del to, kad itikciau vyrui:) Jau 100 kartu geriau tavo pyragas su karameles laseliais.

Reply
Asta 29 Sau ’12 - 11:08 am

Lina, na, dėl skonio ginčytis tikrai negalima juk, ar ne? 🙂 Džiaugiuosi, kad vyrui patiko 🙂

Reply
Vasarė 8 Kov ’12 - 3:24 pm

Mums labai labai patiko šie sausainiukai:) Tik mums kremo buvo gerokai per daug, todėl greitai kepėme dar vieną partiją sausainių ir tuomet buvo kaip tik:)

Reply
Asta 11 Kov ’12 - 3:25 pm

Vasare, man kremo liko nelabai daug, tik truputis, matyt, storiau tepėm. Bet šaunuoliai Jūs esate, nepatingėjot dar vienos partijos išsikept! 🙂

Reply
„Oreo“ sausainiukai | Klonas.lt 15 Geg ’12 - 6:50 pm

[…] dar ir dar. Receptą radau Smitten Kitchen, o giliau panarsčiusi interneto gelmėse radau ir Saulėtoje virtuvėje. Pastarojoje man labai patiko pertepimo variantas, todėl būtent jį ir išbandžiau, tik […]

Reply
Sandra 4 Gru ’13 - 6:48 pm

Man kazkas ne taip su tesla buvo, deliojau rutuliukus ant sviestinio popieriaus bet jie visi i viena blyna pavirto kai kepe… o jus kepete formelese ar ant sviestinio popieriaus? Nes labai jau vienodi jusu atrodo nuotraukose… 🙂

Reply
Asta 5 Gru ’13 - 10:42 am

Sandra, kepiau ant sviestinio popieriaus – jie praplatėja į šonus, tačiau nesusilieja į vieną didelį blyną; bent jau taip turėtų būti 🙂 Manau, kad bėda per skystoje tešloje – siūlyčiau įberti šiek tiek daugiau miltų 🙂

Reply
Aivilė 31 Kov ’14 - 2:44 pm

Sveiki,

o sviestas turi būti tirpintas? Nes man jis neišsimaišo su kiaušiniu. 🙂

Reply
Asta 18 Bal ’14 - 5:31 am

Aivile, ne ne ne, jokiais būdais ne tirpintas – kambario temperatūros, minkštas. Tokios konsistencijos jis puikiai išsiplaka su kiaušiniu 🙂

Reply
rita 1 Gru ’14 - 7:33 pm

Kiek mazdaug gramu yra 1/4 stiklines sokolado?

Reply
Asta 4 Gru ’14 - 5:15 pm

Rita, apie 45-50 gramų 🙂

Reply
kamile 8 Gru ’14 - 5:53 am

Kepiau. Sausainiai nekaip pirktiniai dar skanesni 🙂
Tik iškepiau per didelius sausainius,bet su daugiau kremo ir pieno stikline nebeliko per vakarą 🙂

Reply
Asta 12 Gru ’14 - 8:47 am

Kamile, jei dar skanesni – nuostabu! Labai džiaugiuosi 🙂

Reply
Egle 5 Lap ’15 - 10:21 am

Asta, knygoj prie siu sausainiu kondensuoto pieno nera, kaip skaniau, su ar be? 🙂

Reply

Komentuoti: Asta Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 3

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11
  • 4

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 5

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 6

    Plikyti sausainėliai

    27 Kov ’11

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (38)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (28)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (355)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (97)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (49)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (344)
    • Blynai ir vafliai (51)
    • Duona (25)
    • Karštieji užkandžiai (57)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (66)
    • Šaltieji užkandžiai (86)
    • Sumuštiniai (38)
  • MAISTAS GAMTOJE (29)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (678)
    • Bandelės (46)
    • Be orkaitės (133)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (108)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (166)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (126)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (31)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų