Didžiausius šokolado gerbėjus esu girdėjusi sakant: būna gyvenime tortai ir būna… ŠOKOLADINIAI TORTAI.
Nedaugžodžiausiu, jis išties puikus! Migdolinis datulėmis saldintas pagrindas puikiai dera su puriais kreminio sūrio sluoksniais. Pieniško šokolado sluoksnis – saldesnis, intensyvesnio ir ryškesnio skonio, tuo tarpu vanilinis – lengvesnis ir šiek tiek gaivesnis.
Ant Kalėdų stalo, o gal prie puodelio kavos, – kreminio sūrio ir pieniško šokolado duetas yra vienas tų, kurie kiekvienąkart suskamba nuostabiai.
Už įkvėpimą paruošti šį tortą dėkoju savo nuostabiesiems partneriams – kreminis sūris „Philadelphia Original“ ir pieninis šokoladas „Toblerone“ su medumi ir migdolų nuga jau nuo senų laikų mano mintyse neatsiejami nuo gardžiausių pa(si)lepinimų; sujungti juos abu ruošiant šį tortą buvo nuostabi mintis.
Norėčiau, kad išbandytumėte! Neišsigąskite recepto ilgumo – jis toks tik dėl to, kad aš, kaip visad, mėgstu kiekvieną žingsnį aprašyti kuo išsamiau. Šį tortą paruošti visai nesudėtinga, o skonis – jis atpirks tą valandą, kurią praleisite virtuvėje maišydami, plakdami ir sluoksniuodami.
Siunčiu šokoladu kvepiančius linkėjimus ir kviečiu skaityti receptą!
Nekeptas pieniško šokolado sūrio tortas
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Pagrindui:
1 stiklinės (150 g) migdolų riešutų
1 stiklinės (100 g) kokosų drožlių
150 g minkštų datulių be kauliukų
5 valg. š. švelnaus žemės riešutų sviesto
2 valg. š. kakavos miltelių
žiupsnio druskos
Šokoladiniam sluoksniui:
2 pakuočių (400 g) kreminio sūrio „Philadelphia Original“
¼ stiklinės (50 g) cukraus
200 g „Toblerone“ pieninio šokolado su medumi ir migdolų nuga
1 stiklinės (250 ml) riebios grietinėlės (35-36 proc.)
1 valg. š. (10 g) želatinos
¼ stiklinės (60 ml) vandens
Vaniliniam sluoksniui:
2 pakuočių (400 g) kreminio sūrio „Philadelphia Original“
¼ stiklinės (50 g) cukraus
1 arb. š. vanilės ekstrakto
1 stiklinės (250 ml) riebios grietinėlės (35-36 proc.)
1 valg. š. (10 g) želatinos
¼ stiklinės (60 ml) vandens
Papuošti:
„Toblerone“ pieninio šokolado su medumi ir migdolų nuga
migdolų riešutų
šviežių rozmarinų
GAMINIMO EIGA
1. Kepimo formos (22 cm skersmens, su atsegamu kraštu) dugną išklokite lakštu kepimo popieriaus. Kraštus (iš kepimo formos vidinės pusės) taip pat apjuoskite kepimo popieriaus juostele (galite prikabinti mažu gabalėliu lipnios juostos, kad laikytųsi tvirčiau)*.
2. Paruoškite pagrindą. Visus jam skirtus ingredientus sudėkite į maisto smulkintuvą ir smulkinkite iki rupaus smėlio tekstūros.
3. Suberkite į paruoštą kepimo formą, tolygiai paskirstykite ant dugno ir paspauskite delnais, suformuodami tvirtą vienodo aukščio torto pagrindą. Atidėkite į šalį.
4. Paruoškite šokoladinį sluoksnį. Į dubenį sudėkite kreminį sūrį, suberkite cukrų. Elektriniu plaktuvu išplakite iki vientisos masės. Neperplakite.
5. Virš garų vonelės ištirpinkite šokoladą. Leiskite šiek tiek atvėsti, tuomet įmaišykite į kreminio sūrio masę.
6. Atskirame dubenyje iki lengvų putų išplakite grietinėlę. Lengvais judesiais įmaišykite į kremą.
7. Želatiną suberkite į nedidelį dubenėlį, užpilkite šaltu vandeniu ir palikite 5-10 minučių, kol išbrinks. Išbrinkusią ištirpinkite virš garų vonelės (neužvirkite, nes tuomet želatina nesustings!). Šiek tiek atvėsinkite ir lėta srovele supilkite į kremą, tuo pat metu kremą maišydami, kad želatina jame pasiskirstytų kuo tolygiau.
8. Paruoštą kremą supilkite ant torto pagrindo. Paviršių išlyginkite, dėkite į šaldytuvą ir palaikykite 1-2 valandas, kol sustings.
9. Paruoškite vanilinį sluoksnį. Į dubenį sudėkite kreminį sūrį, suberkite cukrų, supilkite vanilės ekstraktą. Elektriniu plaktuvu išplakite iki vientisos masės. Neperplakite.
10. Atskirame dubenyje iki lengvų putų išplakite grietinėlę. Lengvais judesiais įmaišykite į kremą.
11. Želatiną suberkite į nedidelį dubenėlį, užpilkite šaltu vandeniu ir palikite 5-10 minučių, kol išbrinks. Išbrinkusią ištirpinkite virš garų vonelės (neužvirkite, nes tuomet želatina nesustings!). Šiek tiek atvėsinkite ir lėta srovele supilkite į kremą, tuo pat metu kremą maišydami, kad želatina jame pasiskirstytų kuo tolygiau.
12. Paruoštą kremą supilkite ant sustingusio šokoladinio sluoksnio. Paviršių išlyginkite, dėkite į šaldytuvą ir palaikykite per naktį, kol pilnai sustings.
13. Patiekite. Tortą išimkite iš kepimo formos: atsekite formos kraštus, nuimkite kepimo popieriaus juostelę. Tuomet tortą atkelkite nuo kepimo formos pagrindo ir perkelkite į lėkštę ar ant padėklo.
14. Viršų apibarstykite smulkintu šokoladu, papuoškite „Toblerone“ šokoladukais, migdolais, šviežių rozmarinų šakelėmis.
* Jei kepimo formą išklosite vienu dideliu kepimo popieriaus (ar folijos) lakštu, jis susiglamžys ir visi nelygumai persikels ir ant torto kraštų. Norėdami, kad torto kraštai būtų idealiai lygūs, naudokite atskiras kepimo popieriaus dalis: viena iš jų išklokite kepimo formos dugną, kita dalimi (ilga kepimo popieriaus juosta) – apjuoskite kraštus.
Įrašas paruoštas bendradarbiaujant su „Philadelphia Lietuva“.
#reklama #philadelphia #philadelphialietuva
6 komentarai
Kaip manote ar butu galima pakeist kokiu kitokiu sokoladu Toblerone? nes neturiu galimybes isigyt ji 🙁
Sandra, taip, žinoma, naudokite mėgstamą pieninį šokoladą 🙂
Kaip manote, ar philadelfia galima būtų keisti kremine varške?
Akvile, žinoma, nors skonis tikrai bus kitoks ir asmeniškas aš šiam tortui rinkčiausi kreminį sūrį, o ne varškę 🙂
Sveiki, o pagrindą gal tiesiog galima iškepti šokoladinį biskvitą? 🙂
Sandra, žinoma, drąsiai! 🙂