Kada gi daugiau, jei ne gimtadienio dieną, be jokios sąžinės graužaties galima suvalgyti penkis gabalėlius torto? Paskutinį iš jų – velniškai saldų ir nepadoriai skanų naminio „Reese‘s“ gabalėlį (jei tiksliau, tai visą gabalą) – suvalgiau jau lovoje, įlindus į savo mėlynai taškuotą pižamą ir įsitaisius tarp minkštų pagalvių. Širdžiai sąlant nuo nesuvokiamai didelio šokolado ir cukraus kiekio, savo žmogui sakiau: „viskas, šis jau paskutinis, bet juk turėjau bent vieną gabalėlį suvalgyti ir už tave“.
Už jį, už save ir už visus – vakar tortų buvo iki soties. Ir saldainių, ir ledų, ir kitų skanėstų. Jei linkėjote man saldžios dienos, o tokių linkėjimų tikrai buvo, galiu patikinti, kad tai išsipildė su kaupu! Belieka tikėtis, kad ir visi kiti linkėjimai, kurių gavau išties nuostabių, įkvepiančių ir įsimintinų, lygiai taip pat vieną gražią saulėtą dieną ims ir išsipildys, šypt.
Na, o kalbant apie tuos penkis gabalėlius torto… vienas iš jų – štai, prieš Jūsų akis. Kol turguose dar galite rasti šviežių braškių – tokių saldžiai kvepiančių, kad sunku praeiti pro šalį nesulėtinus žingsnio – būtinai išmėginkite. Gardumynas!
Skonis: 10/10. Nors pakankamai saldus, tačiau kur kas lengvesnis ir gaivesnis nei klasikinis sūrio tortas. Idealus šiltomis vasaros dienomis!
Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.
Kur radau? Pagal dangiškai skanaus sūrio torto receptą.
Nekeptas sūrio tortas su braškėmis
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Pagrindui:
180 g sausainių (pvz. „Selga“)
100 g sviesto
Įdarui:
300 g kreminės varškės
250 g maskarponės sūrio
1 indelio (398 g) saldinto sutirštinto pieno
1 valg. š. medaus
1 stiklinės (250 ml) riebios grietinėlės
20 g želatinos
60 ml vandens
300 g šviežių braškių
Papuošti:
šviežių braškių
GAMINIMO EIGA
1. Paruoškite pagrindą. Pasiruoškite kepimo indą (22 cm skersmens) ir išklokite jį folija.
2. Sausainius maisto smulkintuvu susmulkinkite iki labai smulkių trupinukų. Sumaišykite su tirpintu sviestu, kol neliks sausų trupinių ir gausite lipnią masę. Išklokite šia mase kepimo indo dugną ir tvirtai paspauskite delnais. Atidėkite į šalį.
3. Paruoškite įdarą. Vanilinį varškės kremą, maskarponės sūrį, saldintą sutirštintą pieną ir medų išplakite iki vientisos masės. Atidėkite į šalį.
4. Atskirame inde elektriniu plaktuvu išplakite grietinėlę iki standžių putų. Atidėkite į šalį.
5. Želatiną užpilkite vandeniu ir palikite išbrinkti. Ištirpinkite virš „garų vonelės“ ar mikrobangų krosnelėje.
6. Į varškės ir maskarponės kremą lengvais judesiais įmaišykite išplaktą grietinėlę. Tuomet labai lėta srovele, nuolat maišydami kremą, iš lėto supilkite želatiną.
7. Suberkite į kelias dalis supjaustytas braškes ir įmaišykite į kremą.
8. Paruoštą masę supilkite į kepimo indą ant pagrindo.
9. Indą su paruoštu sūrio tortu perkelkite į šaldytuvą ir palaikykite per naktį.
10. Patiekite. Sustingusį tortą išimkite iš indo, perkelkite ant tortinės ar padėklo ir papuoškite šviežiomis braškėmis.
11. Patiekite šaltą. Skanaus!
22 komentarai
Receptukas skamba nuostabiai (kaip ir visi šiame puslapyje, gaminta, išbandyta jau ne kartą), net seilės kaupiasi skaitant, nuo ryto skubėjau į parduotuvę susipirkti visus reikalingus ingridientus ir pyragiukas jau stingsta (tikiuosi) šaldytuve :)) tik begaminant labai painus etapas buvo su želatina, su ja ankščiau neteko susidurti, įtariu, kad paruošiau ne taip kaip reikėjo, per daug praskiedžiau ir dabar pergyvendama laukiu rytojaus ryto, kai bėgsiu tikrinti savo gražuolio šaldytuve 😀
Evelina, labai ačiū! 🙂 Būtų labai smagu išgirsti, kaip gi pavyko? Tikiuosi, kad želatina nesukliudė ir viską atlikai teisingai.
Beje, kuris etapas buvo neaiškus? Iš pradžių želatina yra užpilama vandeniu ir išbrinkinama (masė tampa tiršta, guminė). Tuomet ištirpinama (bet neužvirinama!!) mikrobangų krosnelėje ar ant garų vonelės, kol tampa skysta. Ir trupučiuką atvėsinus (bet ne visiškai, nes ji vės sustings, tik vos vos), labai lėta srovele supilama į kremą. O kad šis nesušoktų į gumuliukus, jis nuolat maišomas, pilant želatiną 🙂
Labai labai tikiuosi, kad pavyko puikiai ir skaniai! 🙂
Sveika! Norėjau paklausti, ar torčiukas pavyktų nededant kreminės varškės, o maskarponės 500g?
Akvile, tikrai pavyktų, tik būtų kiek riebesnis 😉
Man beveik nesustingo. želatiną naudojau dr. oteker vieną pakelį, kuriame yra 20 g. Kitą kartą dėčiau bent du pakelius želatinos. Be to man atrodo, kad produktų per daug – jei varškė ir grietinėle, kam ta maskarponė…
Dovile, labai gaila, kad nesustingo 🙁
Tiesa, galima naudoti tik varškę ir grietinėlę (ar tik maskarponę ir grietinėlę). Pirmuoju atveju tortas bus lengvesnis, liesesnis; antruoju – riebesnis. O aš norėjau aukso viduriuko, todėl dėjau perpus varškės ir maskarponės 🙂
As turiu dr.Oetker zelatinos lapeliais. Tai dabar issigandau. Torta gaminsiu rytoj, gimtadieniui, net nezinau rizikuot ar pirkt kokia kita zelatina… O gal tiesiog pasvigubint doze? Kazi kaip tai skoniui gali atsiliepti? Beje kai skaiciau triju sokoladu torto komentarus, tai Asta kaip tik raset, kad visada naudojat dr. Oetker zelatina. Cia jos kokybe taip suprastejo?
O kas ta kreminė varškė?
Vilma, pastaruoju metu aš dažniausiai naudoju štai tokį vanilinį varškės kremą: http://www.valio.lt/produktai/alma_vanilinis_varskes_kremas_300_g-adc7eb2878-50.html
Puikus tortas! Kadangi paprastas sūrio tortas jau pabodęs tai šis grynas išsigelbėjimas. Greitas ir skanus.
O aš turiu dar vieną tokį gal keistą klausimą. Darant tortus,kuriuose yra želė, žinau, kad negalima į vidų dėti kivių. O jeigu puošti kiviais? Laikysis dailiai ar nelabai?
Sos isgelbekit mane nuo nemigos nakties.. viska padariau pagal recepta beet neidejau kremines varskes.. ar kazkas gausis ir ar nebus labai saldu???
man taip norisi kuo greiciau isbandyti
Sveiki, o ka jus dedat i formos pagrinda? Kaip paskui graziai i tortine idet? pas jus nuotraukoj kazkoks kartonas ir servete?
Olga, prieš stingdindama tortą (ar jį kepdama, jei jis keptas), kepimo formą iškloju kepimo popieriumi. Sustingus (iškepus), kepimo popieriu nuimu nuo kraštų, tada atsargiai atkeliu apačią ir perkeliu ant sėrvetėlės/padėklo/lėkštės, ant kurios serviruoju. Pagrindas būna pakankamai tvirtas – imant atsargiai, nelūžta 🙂 Šįkart nuotraukoje tortas padėtas ant tortams skirtos servetėlės, ši – ant kartoninio padėkliuko, šis – ant torto padėklo 🙂
Išbandžiau šį torta sūnelio pirmajam gimtadieniui 🙂 Skonis buvo puikus, tik kita karta deciau daugiau zelatinos, nes truko stangrumo.
Lina, labai džiaugiuosi, kad tortas patiko! 🙂 Man tik labai keista, kad su 20 gramų želatinos Jums galėjo trūkti stangrumo – man tortas gaunasi net labai tvirtas. Tačiau galbūt ne visos želatinos vienodos; žinoma, kad kiekį galima pasireguliuoti pagal savo poreikį 🙂
Sveiki. Ar esate bandžiusi gaminti šį tortą su kokiom kitom uogom – avietėm, šilauogėm? Bijau, kad braškių neberasiu, trumpas tas sezonas…
Sandra, nesu, bet tikrai tikrai puikiai tiks ir šilauogės ar avietės! Drąsiai gaminkite, bus labai gardu, neabejoju! 🙂
Sveiki, ar galima vietoje želatinos naudoti agarą? Skonis nenukentėtų? Kiek jo reikėtų šiam tortui?
Sveiki, ar galima vietoje želatinos naudoti agarą? Skonis nenukentėtų? Kiek jo reikėtų šiam tortui?
Laima, keisti, manau, tikrai galima, tačiau neturiu patirties naudojant agarą, todėl tiksliau patarti negaliu.