Sakyčiau, kad lengvai išprotėjau. Per paskutinę savaitę atšventusi šešis gimtadienius, apraudojusi praleistus Tinklaraštininkų dieną ir pikniką, vėl nenoromis išlydėjusi savo žmogų į tolimą kelią, ėmiau… tvarkytis. Namus, spintas ir spinteles, giliausius užkaborius. Nepatikėsite, koks fantastiškas malonumas yra sukrauti visą nemažo stalčiaus turinį tiesiai į šiukšlių maišą, suvokus, kad to stalčiaus nebuvau atidariusi bent porą metų. Kažin, ar atidarysiu per ateinančius du? Tai ar man reikia šitų daiktų, kurių egzistavimą esu pamiršus, o dabar, pažvelgusi į juos, suvokiu, kad… nebepatinka. Nebe mano.
Štai taip po truputį per porą dienų iš vieno kambario išgyvendinau keturis didelius žalius maišus šlamšto. Ir pagaliau, atrodo, galiu įkvėpti oro! Galiu sėdėti prie stalo, dirbti ir nejausti to erzulio, kylančio dėl daiktų pertekliaus. Galų gale, ką gi, spintoje atsirado vietos naujai suknelei. Ir ji net galėtų turėti savo asmeninę pakabą!
Susitvarkius namus, atsiranda noras susitvarkyti ir dienas, gyvenimą. Įsipilti pusiau pilną stiklinę vandens ir ištrinti visus juodus atspalvius. Juk vasara. O, mergyt, pasiimk iš jos viską, ką gali! – ar kaip ten per tą reklamą sako? Nesvarbu, aš vis tiek pasiimsiu: gaudysiu saulės spindulius, šypsosiuos, saujom valgysiu žemuoges, kepsiu pyragus su braškėm, skaitysiu knygas, supsiuosi hamake leisiu laiką su mylimais ir artimais, kursiu rožinius ateities planus, fotografuosiu pūkinius debesis ir džiaugsiuosiu kiekvienu gėlės žiedu. Iš visos širdies.
Pasimerksiu bijūnų į mažą dailų kibirėlį, pakabinsiu šaukštelį braškių deserto ir džiaugsiuosi diena. Minute. Akimirka!
Štai tokia turi būti vasara. Taip? O, taip!
Skonis: 10/10. Sūrio tortų gerbėjai šiam desertui tikrai neliks abejingi. Desertas kreminis, tirpstantis burnoje, su puikiai jaučiamu braškių skoniu ir aromatu. Žinoma, naudodami lygiai tuos pačius produktus, galite paruošti ir standartinio dydžio nekeptą sūrio tortą (tik tuomet nepamirškite šaukštelio želatinos, kad būtumėte tikri dėl torto stabilumo), tačiau tokie nedideli desertai atrodo ir patraukliau, ir valgyti juos yra patogiau.
Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.
Receptas publikuotas internetiniame portale Ji24.lt.
Nekeptas kreminio sūrio desertas su braškėmis
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Pagrindui:
¾ puodelio (150 g) šokoladinių sausainių
2 valg. š. (60 g) tirpinto sviesto
Kremui:
250 g kreminio sūrio
100 g cukraus
¾ puodelio (130 g) šviežių braškių
½ citrinos sulčių
1 arb. š. vanilės ekstrakto
1 puodelis (250 ml) riebios plakamosios grietinėlės
Papuošimui:
sauja šviežių braškių
GAMINIMO EIGA
Maisto smulkintuvu susmulkinkite šokoladinius sausainius iki smulkių trupinukų. Sumaišykite su tirpintu ir atvėsintu sviestu. Paskirstykite po šaukštą paruoštos trupinių masės į šešias stiklines, kuriose ruošite ir patieksite desertą. Šiek tiek paspauskite šaukštu ar pirštų galais.
Paruoškite kreminio sūrio ir braškių kremą. Dubenyje elektriniu plaktuvu suplakite kreminį sūrį, cukrų, trintas šviežias braškes, citrinos sultis ir vanilės ekstraktą.
Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite riebią grietinėlę iki standžių putų. Išplaktą grietinėlę lengvais judesiais įmaišykite į kreminio sūrio masę.
Paruoštą kremą paskirstykite į stiklines, ant sausainių pagrindo. Uždenkite stiklinių viršų maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą. Palaikykite jame mažiausiai porą valandų.
Prieš patiekiant, desertų viršų papuoškite šviežiomis kubeliais pjaustytomis braškėmis.
13 komentarai
aha. Šitą imsiu.
Imk, Dalia, imk! 🙂 Ir nepamirški papasakot, kaip patiko 😉
Kokia graži nuotrauka su bijūnais… 🙂
Ačiū, Dalia! 🙂 Bijūnai – labai gražios gėlės, labai 🙂
dariau su miško žemuogėm, patiko : ) skanu. sotus, tik toks labai desertas:)) tad dabar planuojamas su graikišku jogurtu pyragiukas tas ;P ačiū už tokius laiku receptus : )
Aure, nėra už ką 🙂 Smagu būti laiku ir vietoje. Dar smagiau, kai išbandyti receptai skaitytojų nenuvilia ir dovanoja skanias akimirkas 🙂
Na panašu, kad šį skanų desertą sugadinau… 🙁 Dėjau rikotą (neįsigilinus), geriau būčiau maskarponės ar philadelfia sūrį naudojusi. Ir svarbiausia, paskubėjusi nusipirkau piemenėlio grietinėlės (iš norfos), tai ji tokiu mėšlu (atsiprašant) man atsidavė, net baisu… Viskas, daugiau naudosiu tik kokybiškus produktus ir atidžiau įsiskaitysiu į receptą, nes iš to skubėjimo tokių klaidų pridarau (bet iš jų ir mokausi… )
Lina, tikra tiesa – kokybiški produktai yra gero ir skanaus gaminio pagrindas. Tikiu, kad kitą kartą desertas pavyks kuo puikiausiai 🙂
Sveika 😉 labai smalsu išmėginti visus receptus tavo darytus, taip pat ir šitą! tik klausimas iškilo, kreminis suris tai philadelphia ? ar tai ir rikota tinka? 🙂
Kaip smagu girdėti! Tikiuosi, tikrai ne vieną receptą išbandysite (ir kad visi iki vieno patiks) 🙂
Taip, kreminis sūris yra „Philadelphia”. Tačiau galima naudoti ir maskarponę, ir rikotą, ir net kreminę varškę. Viskas priklauso nuo Jūsų skonio: naudokite tą, ką mėgstate labiausiai 🙂
Įžvalga i įžangą. Kazkam slamstas, o kazkam atradimas, atsakymas i poreiki. Niekad neismetu jau nereikalingu ar net atgyvenusiu daiktu, atiduodu skurstantiems ar i kokia labdara. Pastebejau tuos zmones, kurie tokie greiti atsikratyt daiktais, ismest, ir maistu svaistytis, tai jie turi pinigu, arba turbut turi pinigu, nes kitu atveju ivertintu, vertintu ir lengva ranka siaip sau neismestu. Atiduotu kitam. Aisku, turi turet laisva sirdi, but dosnus aukoti, neprisirist prie materijos, ka darysi, jei staiga koks tvanas, karas, ir turesi isties viska prarast, ir kas brangu tavo sirdziai. Bet tas metymas, svaistymas, poziuris, kad tai slamstas, rodo prabanga sau leista, prabanga savo viduje (kai iskepei pyraga, neisejo ir ji visa i siukliadeze, cia taip Beata elgiasi) ir neivertinima, kai per daug turi.
ar pirmas – sausainiu sluoksnis- turi buti kietas? Jis tapo kaip pluta, nelengvai paimama su sauksteliu. Ar pas jus gavosi minksta? o gal biri?
Agne, pagrindas tikrai gaunasi tvirtas – mes, jei teisingai prisimenu, šį desertą valgėme šakute, taigi, atgnybti nebuvo sudėtinga 🙂 Bet iš tiesų šį pagrindą galima keisti ir minkštesniu, biskvitiniu, ar kitu mėgstamu; arba gaminti išvis be pagrindo.