Skonis: 10/10. Be galo minkšti, labai sultingi, nuostabiai kvapnūs ir tikrai fantastiškai skanūs! 🙂
Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.
Kur radau? Sonatinos receptuose
Obuoliniai sausainiai
AtsispausdintiINGREDIENTAI
600 g obuolių
2 valg. š. citrinų sulčių
2 kiaušiniai
150 g cukraus
1 arb. š. vanilinio cukraus
1/2 arb. š. druskos
2 valg. š. grietinėlės
125 ml aliejaus
250 g miltų
2 arb. š. kepimo miltelių
GAMINIMO EIGA
Obuolius nulupti, supjaustyti nedideliais kubeliais ir pašlakstyti citrinų sultimis.
Kiaušinius išplakti su cukrumi, vaniliniu cukrumi, druska, grietinėle ir aliejumi. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, persijoti ir įmaišyti į kiaušinių masę. Galiausiai įmaišyti obuolius. Tešlą dėlioti šaukštu ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Kepti iki 175º C įkaitintoje orkaitėje 15 – 20 min. Atvėsinti ir pabarstyti cukraus pudra.
1 komentaras
[…] Recepto šaltinis […]