Skonis: 9/10. Neįtikėtiniai paprastas ir stebinančiai skanus obuolių pyragas. Pakankamai drėgnas, su traškia plutele.
Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.
Kur radau? SM
Obuolių pyragas
AtsispausdintiINGREDIENTAI
1 stiklinė miltų
1 stiklinė manų kruopų
1 stiklinė cukraus
1 arb.š. kepimo miltelių
150 g sviesto
9 obuoliai
cinamonas
GAMINIMO EIGA
Miltus, manų kruopas, pusę cukraus ir kepimo miltelius išmaišyti. Obuolius sutarkuoti burokine tarka.
Kepimo indą ištepti aliejumi ir užbarstyti sauso mišinio, ant viršaus paskleisti sluoksnį tarkuotų obuolių ir pabarstyti cinamonu. Toliau vėl – mišinys, obuoliai, cinamonas. Ir taip sluoksniuoti 3 – 4 kartus. Viršutinis sluoksnis turi būti obuolių. Ant jų užberti antrą pusę stiklinės cukraus ir užpilti tirpintą sviestą.
Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 – 50 min.
3 komentarai
Ilgai nesiryžau jo kepti, nes jis man atrodė nelogiškas visada. Jis vis užkliūdavo Supermamose, bet nuo pagundos jį išbandyti pavykdavo atsispirti… Bet kai pamačiau čia pas Astą pasiryžau, tuo labiau, kad jis gerai įvertintas. Na ir ką, jis man dar buvo valgomas kol karštas, o atšalęs tikrai neskanus, nes šlapias, kaip susmukęs. Bet tiksliau jis ir nebuvo pakilęs, nes kepimo milteliai čia visai nevaidina jokio vaidmens. Tai kam juos ir dėti, nes chemijos ir taip pakanka visur? Sakyčiau šis pyragas gal sugalvotas tinginės šeimininkės, kuriai tešlą per sunku užmaišyti?…Na jis gali patikti tik šlapių pyragų mėgėjams. Pavadinčiau jį „Tinginiu iš obuolių”. O aš tinginio nemėgstu. Nors kaimynei ir neišrankiam vyrui jis patiko. Daugiau nekepsiu niekad jo. 🙁
Leta, mums šis pyragas tikrai patinka, tačiau jokiu būdu tai nereiškia, kad turėtų patikti visiems 🙂 Be to, mes ir tinginį mėgstam 🙂 Kiekvienas atsirenkame tai, kas patinka mums, ir dėl to nereikia pykti 🙂
Ir man nepatiko, o gal nesigavo…?:-/ Dėjau tik pusę stiklinės cukraus, bet vis tiek vaikai sakė, kad per saldu, o ant viršaus susidarė storas cukraus luobas, kuris taip ir liko birus, kietas cukrus, tad ne kažką… MiItų ir manų mišinys ant viršaus irgi nelabai dingo – vietomis liko… Ir viduje esančios manų kruopos valgant puikiai jautėsi tarp dantų… Gal tą pyragą sluoksniuojant reikėjo paspausti? Iškilti taip pat nieks net nebandė, nors nuotraukoje atrodo storas, purus… Taigi, nežinau, kas čia ne taip, bet man gavosi viskas ne taip;-)