Man labai patinka rašyti. Bet ar tai reiškia, kad turėčiau rašyti knygą? Ar ją kas nors skaitytų?
Man patinka ir piešti. Lapų, lapelių ir sąsiuvinių kampučiuose pripaišyti gėlyčių, saulyčių ir kitų mažmožių. Bet tai tikrai nereiškia, kad galėčiau būti dailininke.
Taip pat man dar labai patinka fotografuoti. Prie lovos esu pasidėjusi porą knygų apie fotografiją. Prieš miegą kartais jas pavartau, kartais – skaitau iki išnaktų. O kartais, paėmusi į rankas fotoaparatą, mėgstu save įsivaizduoti kaip šiek tiek bohemišką fotografę su skrybėle, ilgu sijonu ir penkiolika žvangančių apyrankių. Bet ar to užtenka, kad galėčiau ja būti?
Ir, aišku, dar man patinka gaminti. Suktis virtuvėje tarp cukraus pudros debesų ir vadinti save keksiukų fėja. Bet ir čia – sustok, akimirka žavinga – ar galėčiau fėja būti už savo virtuvės ribų?
Bent jau čia – šioje saulėtoje virtuvėje – man, rodos, sekasi gerai. Gal to ir pakanka? Gal nereikia sau užduoti šitiek daug klausimų? Bet kaip kitaip rasti atsakymus? Kaip kitaip rasti save?
Kai skelbiam minutės pertraukėlę, nes nuo kasdienybės ima mausti galvą, galim užsiplikyti puodelį arbatos. Atsipjauti dosnų gabalėlį obuolių pyrago ir saldžiais kąsneliais numaldyti kartais truputį niūrias mintis.
Skonis: 9/10. Minkštas, drėgnas obuolių pyragas, kurio „cinkelis” – smulkinti migdolai. Jie biskvitiniam pyragui suteikia labiau charakteringą skonį. Rudens dienomis, prie puodelio arbatos šis pyragas tikrai bus puikus.
Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.
Kur radau? Pastry Affair
Obuolių pyragas su migdolais ir cinamonu
AtsispausdintiINGREDIENTAI
6 vidutinio dydžio obuoliai, nulupti ir supjaustyti kubeliais
1 1/2 valg.š. cinamono
1 1/4 puodelio cukraus
2 3/4 puodelio miltų
1 valg.š. kepimo miltelių
1 arb.š. druskos
1 puodelis aliejaus
1/3 puodelio rudojo cukraus
1/4 puodelio obuolių sulčių
1 arb.š. vanilinio cukraus
4 kiaušiniai
1/2 puodelio migdolų, sukapotų
GAMINIMO EIGA
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite 22 cm skersmens kepimo indą.
2. Paruoštus obuolių kubelius suberkite į dubenį, apibarstykite cinamonu ir 1/4 puodelio cukraus. Išmaišykite ir atidėkite į šalį.
3. Kitame dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.
4. Supilkite aliejų, 1 puodelį cukraus, rudąjį cukrų, obuolių sultis, vanilinį cukrų ir kiaušinius. Išplakite iki vientisos masės.
5. Suberkite migdolus ir išmaišykite.
6. Į paruoštą kepimo indą tolygiai paskleiskite pusę paruoštos tešlos. Tolygiai suberkite obuolius ir vėl ant viršaus paskleiskite likusią tešlą.
7. Kepkite orkaitėje apie 90 minučių, patikrindami mediniu pagaliuku. Tuomet, kai medinis pagalius, įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, bus švarus – pyragas iškepė.
8. Skanaus!
10 komentarai
Nieko tokio tos niurios mintys, kai jas yra kaip numaldyti tokiu puikiu pyragu. O abejones, man atrodo, tik padeda po truputeli trepsenti tobulumo link. Taigi, kad abejoti – sveika 🙂 o kaip kazkoks ismincius kazkada tarstelejo, neabejoja tik kvailiai 🙂 jaukios Tavo nuotraukos – matyt, kad salia gulincios knygos duoda naudos 🙂
Rūta, ačiū už gražius ir šiltus žodžius 🙂 Tikra tiesa – visos mintys ir visi svarstymai, kad ir kokie jie niūrūs kartais būna, padeda eiti pirmyn. O tai yra labai gerai 🙂
O tas sąsiuvinis nuotraukoje – mano mamos receptų sąsiuvinis, kuriame tikrai galima ne vieną aukso vertą receptą rasti 🙂
Į šią svetainę užsuku labai dažnai kad ir tik žvilgtelėti, o gal yra jau naujas receptėlis 🙂 Perskaičiusi šį paskutinį įrašą negalėjau nepakomentuoti 🙂 Asta, tavo svetainė kupina šiltų laiškų, gerų emocijų, gražių nuotraukų ir puikių receptų, ačiū tau:)
Loreta, tai tau ačiū 🙂 Už komentarą, šiltą ir nuoširdų, už tai, kad lankaisi ir skaitai 🙂 Ačiū!
Ar kepimo popieriaus nereikia niekuo ištepti? :O 2 kartus kepiau su popierium ir vis jis man prilimpa prie pyrago 🙁
AČIŪ AČIŪ AČIŪ! Vakar kepiau. Super puper pyragas (vyras reiklaiai paprašė dar iškepti). Tik labai norėjo iš silikoninės formos pabėgti (26cm). Kitą kartą reikės ieškoti kitokios formos – aukštesniais kraštais.
zorzet, labai smagu girdėti, kad pyragas taip labai patiko! 🙂 Džiaugiuosi:)
Indre, auksinis patarimas: naudok tik BALTOS spalvos kepimo popierių, o visus rusvus ir rudus išmesk lauk, nes jie tikrai niekam tikę, man irgi ne kartą buvo prie jų prikepęs pyragas. O su baltu – nei karto! 🙂
Be galo skanu spyragas: daug obuolių, cinamono.. tobula :). Pirmas obuolių pyragas, kurį noris kepti ir kepti, o skoniu niekad nenusiviliu 🙂 . Ačiū už puikų receptą !!!
Vaida, nėra už ką, labai džiaugiuosi, kad patiko! 🙂