Prietarais gyvenime netikiu (ar bent jau labai stengiuosi netikėti), o štai liaudies išmintimi – kartais tikiu net labai. Pavyzdžiui, tikiu, kad „kaip šauksi, taip atsilieps“. Arba, kad „ta koja“ pradėtas rytas visada atneš geresnę dieną.
Na, gerai; dar tikiu, kad dienos ūpą padiktuoja ne tik koja, bet ir pusryčiai, šypt. Kai noriu pažadėti sau kitokią dieną – produktyvesnę, geresnę, smagesnę, – tą pažadą neretai pradedu pildyti nuo pusryčių. Vietoje įprasto sumuštinio čiumpu kruasaną, vietoj įprastos avižinės košės – kepu omletą. Kitoks rytas – kitokia ir diena!
Šis omletas, viena vertus, pats paprasčiausias pasaulyje. Lygiai toks, kokį kepa turbūt visi. Kita vertus, jis yra visiškai KITOKS, nes… ar valgėt kada omletą su silke? Jau maišydama mylimiausias šios vasaros salotas atradau, koks nerealus yra rukolos, avokadų, pomidorų ir silkės derinys. Dabar visa tai įkomponavau į pusryčių lėkštę, šalia puraus omleto. Žinokit, LABAI SKANU!
Omletas su daržovėmis ir silke
AtsispausdintiINGREDIENTAI
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
3 didelių kiaušinių
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
žiupsnio maltų džiovintų česnakų
Patiekti:
saujelės gražgarsčių (rukolos)
½ avokado
saujelės vyšninių pomidorų
4-5 gabalėlių (apie 100 g) atlantinių silkių filė
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
GAMINIMO EIGA
1. Keptuvėje virš vidutinės ugnies įkaitinkite šaukštą alyvuogių aliejaus
2. Kiaušinius įmuškite į nedidelį dubenėlį, pagardinkite druska, pipirais ir česnakais. Labai gerai išplakite šakute ar šluotele.
3. Lėtai supilkite paruoštą kiaušinių plakinį į keptuvę. Ugnį sumažinkite iki silpnos. Kepkite apie 2-3 minutes, kol kiaušiniai sutvirtės ir bus beveik iškepę. Kartais pakelkite vieną omleto kraštą ir paverskite keptuvę, kad neiškepęs plakinys nuo omleto viršaus nubėgtų į apačią. Tą pat padarykite su kitais kraštais. Kai omleto paviršius bus pakankamai tvirtas, atsargiai, naudodami mentelę, apverskite omletą. Pakepkite dar minutę ir nukelkite nuo ugnies.
4. Ant vienos omleto pusės sudėkite gražgarstes, riekelėmis pjaustytus avokadus, į keturias dalis supjaustytus vyšninius pomidorus, silkės gabalėlius. Apiberkite viską žiupsniu grūstų juodųjų pipirų.
5. Užlenkite omleto antrą pusę ant įdaro. Patiekite nedelsiant.