Kam nepatinka gauti dovanų? Visiems patinka! Todėl ir aš džiūgavau, kai į duris pagaliau pasibeldė lauktas paštininkas ir įdavė į rankas geltoną voką. Atrodo, jau iš karto, tą pačią akimirką galėjau užuosti tą aromatą, „užrakintą” keturiuose dailiuose prieskonių pakeliuose, atkeliavusiuose tiesiai iš tolimojo Maroko.
Dėl to, kad šiandien mano namai kvepia marokietiškais prieskoniais, „kaltas” išskirtinių kelionių organizatorius „Magelano kelionės”, o jei konkrečiau – Dainius Kinderis. Žmogus, kuriam apkeliauto plataus pasaulio tikriausiai slapta truputį pavydi ne vienas. Na, bet kol vieni keliauja, kiti apie keliones dar tik svajoja; o jei labai pasiseka – atplešia ką tik paštininko atneštą voką ir įkvepia… taip, Maroko.
„O, kaip norėčiau dabar sėsti į lėktuvą ir išskristi…” – galvojau šiandien priešpiet, maišydama harissa prieskonius su alyvuogių aliejumi ir česnakais. „Ten, kur šilta… ” – pridėjau mintyse, trindama pasiruoštu mišiniu vištos blauzdeles. „Marokas būtų gerai. Ech, bet kokia kelionė būtų LABAI gerai” – regzdama tolimos ateities planus ir svajones, supjausčiau bulves, apšlaksčiau alyvuogių aliejumi ir taip pat apibarsčiau sodriai raudonos spalvos harissa milteliais. „Aš dar TIKRAI keliausiu” – įkišau skardas į orkaitę, uždariau dureles ir jau po keliolikos minučių iš virtuvės pasklidęs aromatas mane perkėlė į tolimą, dar neragautą šalį…
Skonis: 10/10. Labai skani vištiena! Minkšta, sultinga, skaniai apskrudusi ir… aštri. Bet kadangi gaminame vištieną ne lietuviškai, o marokietiškai vis tik, tas aštrumas čia buvo labai teisingas ir gardus. Tikrai ir pati gaminčiau dar kartą, ir draugams rekomenduočiau.
Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.
Orkaitėje keptos vištos blauzdelės ir bulvių skiltelės su harissa prieskoniais
AtsispausdintiINGREDIENTAI
10 vištos blauzdelių
2 arb. š. druskos
10 skiltelių trinto česnako
3 valg. š. harissa prieskonių
3 valg. š. alyvuogių aliejaus
10 bulvių
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 valg. š. harissa prieskonių
Salotoms:
8 maži pomidorai
1 ilgavaisis agurkas
½ ledinės salotos
saujelė krapų
druska, pipirai
alyvuogių aliejus
GAMINIMO EIGA
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros.
2. Pasiruoškite prieskonių mišinį marinavimui: sutrinkite česnakus, sumaišykite juos su druska, harissa prieskoniais ir alyvuogių aliejumi.
3. Pasiruoštu mišiniu įtrinkite vištos blauzdeles. Sudėkite į indą, uždenkite maistine plėvele ir palikite pastovėti kambario temperatūroje apie 30 minučių.
4. Tuo metu paruoškite bulves. Nuskuskite, supjaustykite skiltelėmis. Įtrinkite alyvuogių aliejumi ir apibarstykite harissa prieskoniais.
5. Sudėkite į kepimo indą vištos blauzdeles ir bulvių skilteles.
6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių, kol kulšelės gražiai apskrus ir vištiena bus iškepusi, o bulvės – minkštos.
7.Paruoškite salotas: daržoves susmulkinkite, sumaišykite su druska, pipirais ir kapotais krapais. Apšlakstykite trupučiu alyvuogių aliejaus.
8. Karštas blauzdeles patiekite su bulvių skiltelėmis ir salotomis.
8 komentarai
Gaminamo maisto kvapas namams visada suteikia kažkokia keistai jaukia atmosferą – tokią kad „čia tikrai GYVENA kažkas.
Man patinka lengvi ir paprasti receptai, kurie iš tikro yra patys geriausi ir Tu dar turi laiko pasimėgauti.
Mano namai Velykų dieną kvepėjo rozmarinais http://monikasrdl.blogspot.com.es/2013/04/dinner-time-3-roasted-chicken-with.html . Man Rozmarinų, citrinų ir česnakų kombinacija tobula vištienai. Bet tikrai pasitaikius progai pamęginsiu ir Tavo receptą.
Gero šeštadienio, saulėtos virtuvės šeimininke 🙂
Monika, labai ačiū už komentarą ir pasidalinimą savo receptu – skamba labai gardžiai 🙂 O jei esi aštrių patiekalų mėgėja, rekomenduoju išbandyti ir vištieną su harissa. Mums paliko labai gerą įspūdį! 🙂
O kokius prieskonius galima būtų naudoti vietoj harissa? Nes nežinau, kur jų rasti…
Aivile, harissą ir namuose pasigaminti galima 😉 Tik ne sausų miltelių, bet pastos pavidalu – o tai irgi labai tinkamas variantas tokiai vištienai kepti 🙂 Google įveski „homemade harissa” ir tikrai receptą rasi 🙂
Idomu butu pamatyt afrikieti Google ivedusi koki lietuviska patiekala ir LIETUVISKAI beskaitanti receptura:)
Laima, neįsivaizduoju, kodėl afrikietis turėtų į Google įvedinėti lietuvišką patiekalą 🙂 Bet atrodytų tikriausiai panašiai kaip, pavyzdžiui, aš, bandanti perskaityti portugališką receptą – šiek tiek sumišusi, bandanti problemą spręsti su Google vertėju 😀
Harisos receptas yra pas Beatą. Na, bent jau buvo. Ne kartą dariau. Geras.
Turiu ir dabar pasidaręs, buvau visai pamiršęs. Laiku radau šį blauzdelių receptuką ir prisiminiau. Reikės pasidaryti. Ačiū
Nėra už ką, skanaus! 🙂